10 jaar bezig met dieeten

Tien jaar van ons leven spenderen we aan diëten. De gemiddelde vrouw start twee keer per jaar vol goede moed aan een dieet. Dit gedurende een vijftal weken. Tussen de 18 en de 70 jaar diëten we 104 keer of tien jaar in ons bestaan. Eén op de tien vrouwen gaat nog een stapje verder en komt uit op 25 jaar calorieën tellen.

De restultaten komen uit een Engelse enquête onder 4.000 vrouwen in opdracht van LIPObind, een leverancier van afslankende voedingssupplementen.

Jong geleerd
Diëten begint al op jonge leeftijd. Een derde start er mee nog voor de leeftijd van 16 jaar is bereikt. 39 procent wil kilo’s kwijt uit pure gêne voor het lichaam. 32 procent van de ondervraagden is niet alleen met het eigen lichaam bezig, maar voelt zichzelf verantwoordelijk als hun kinderen ooit zwaarlijvig worden.

Bezeten
Diëten lijkt succesvol. Wie rigoureus calorietjes telt, raakt gemiddeld 6 kilo kwijt per jaar. Al zijn er even veel dames die niets verliezen of de kilootjes snel weer zien aanzwengelen.

Volgens Dr. Glenn Wilson, tonen de resultaten nog maar eens hoe groot de druk en hoe bezeten we van ons gewicht en lichaamsvormen zijn. “Elke vrouw kent gewichtsschommelingen tijdens haar leven”, vertelt de dokter. “Een baby, emotionele factoren in de relatie of stress op het werk, kunnen het gewicht doen toe- of afnemen. Deze levensveranderingen gaan vaak gepaard met het jojo-diëten. Je gezond voelen en in vorm blijven is zoveel belangrijker dan de strijd voor de ideale maten. Het is verontrustend dat 25 procent zelfs het mes onder wil om de extra kilootjes kwijt te raken”.

Frustratie
41 procent voelt de druk ook serieus aan, is constant op dieet of druk doende met calorieën tellen. 44 procent voelt zich gefrustreerd omdat er nooit een kilo verdwijnt en meer dan de helft van alle ondervraagden denkt nooit het ultieme doel te bereiken.

Liegen
Die frustatie uit zich in het liegen over de confectiemaat of over het gewicht. Of over het niet durven uit te kleden in het bijzijn van de partner. 77 procent juicht een ban op graatmagere modellen toe of wil liever geen gefotoshopte lichamen in magazines en op reclame.

bron: sinfos.nl

1 reactie

  1. oja…ik ben ook al zekers meer dan tien jaar aan het dieten..om maar op mijn streefgewicht te komen..al vele dieten gedaan…maar steeds weer die kilo’s er bij op…

    En nu…nu wil ik samen met het boek Mathijs Vrieze mijn doel halen…ik wil en zal mijn STREEFGEWICHT HALEN..

    DUS?….VOLGEND JAAR ….JUNI 2009 HOOP IK, DAT IK MIJN STREEFGEWICHT HEB GEHAALD….zoniet dan weet ik het ook niet meer..

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in