Zeg eens eerlijk, zit jij op dit moment lekker in je vel? Ben je gelukkig met je leven of heb je wel eens moeite met de dagelijkse beslommeringen en zit je wel eens in een dipje? We hebben allemaal wel eens een dagje of een periode dat het wat minder goed gaat. Je kunt verschillende dingen doen op zo’n moment en ik wil je adviseren om niet bij de pakken neer te gaan zitten maar je schouders eronder te zetten, borst vooruit en diep adem te halen. Met de tips die ik je op deze pagina geef voel je jezelf binnen de kortste keren weer helemaal goed!

Tip 1: Blijf optimistisch

Het is makkelijk om bij de pakken neer te gaan zitten als je in een dipje zit. Uiteraard gebeuren er dingen in je leven die ervoor zorgen dat je uit balans raakt, waar je jezelf zorgen over maakt, of die je een slecht gevoel geven. Alles heeft te maken met veerkracht. De sleutel naar de lijn omhoog valt of staat met optimisme. Bekijk het van de zonnige kant. Zorg ervoor dat het glas halfvol, in plaats van halfleeg is. Ook al is er maar een klein lichtpuntje, zorg er dan voor dat je jezelf daaraan optrekt. Zelfmedelijden is geen oplossing. Recht je rug, borst vooruit, zuig je longen vol frisse lucht en gaan!

Tip 2: Doe iets actiefs

Veel mensen hebben moeite om actief te blijven. Ons lichaam zijn niet gemaakt om de hele dag stil te zitten. Je zult merken dat je jezelf goed gaat voelen als je iets actiefs gaat doen. Maak een mooie wandeling, stap op de fiets. Ook tijdens de pauze van je werk of school kun je beter iets actiefs gaan doen dan in de kantine te gaan zitten, of nog erger, door te werken. Neem je pauze en doe iets actiefs. Binnen de kortste keren ga je de voordelen zien van een actieve levensstijl.

Tip 3: Denk eens aan iets anders

Veel mensen hebben er last van. Een sleur in hun leven. Wil je dit patroon doorbreken dan is er maar een persoon die dat kan doen, en dat ben je zelf! Stop met nadenken en volg je hart. Zeg je baan op, onderbreek je studie, ga die wereldreis maken waar je altijd al van droomt. Van uitstel komt afstel en mijn motto is. ‘Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt ondernomen, dan van dingen die je niet hebt gedaan in het leven’ Go for it!

Tip 4: Neem de tijd

Neem niet teveel hooi op je vork, doseer je werk over de dag en probeer regelmatig te ontspannen (zie ook tip 2) Slaap je bijvoorbeeld wel genoeg? of heb je moeite met een goede nachtrust? Raadpleeg dan deze tips. Neem ook tijd voor mensen die waardevol voor je zijn. Je gezin, familie en vrienden. Verwaarloos ze niet want je kunt het niet alleen in het leven. Iedere seconde die je investeert in anderen, krijg je in drievoud terug.

Tip 5: Hou van jezelf

Wat denk jij als je jezelf op een foto zien? Hou je eigenlijk wel van jezelf? Door van jezelf te houden kun je ook vana andere houden. Geloof in je capaciteiten en praat jezelf moed in. Focus je op de dingen die je goed kunt en die je mooi vind aan jezelf. Je zult merken dat je, zodra je jezelf accepteert en van jezelf kunt houden, je ook anderen lief kan hebben.

Veel succes!

natascha

1 reactie

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in