10 Weken ZelfSlank Plan

Het 10 weken Slank Plan is dé methode om in 10 weken tijd 5 tot 15 kilo af te vallen. Er wordt een beroep gedaan op je gezond verstand; niet te veel suiker, niet te veel vet, maar wel lekker.

Praktische weekmenu’s voor het hele gezin

De Recepten zijn trendy en lekker – vlees, vis en vegetarisch, snel en makkelijk te maken. Het Beweegplan is een plan waar iedereen die kan wandelen, aan deel kan nemen. Je maakt hierbij gebruik van de Stappenteller. Het Beweegplan is geschreven door het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging. Het Gedragsveranderplan geeft je alle informatie om je afslankpoging succesvol te volbrengen en is gebaseerd op de health- en dietcounselingmethode. Dit is mede bedoeld om na je geslaagde lijnpoging je streefgewicht te behouden.

Inhoud van dit artikel

ZelfSlank Plan Alex Greve

Het 10 Weken Slank Plan lijkt qua naam op Het ZelfSlank Plan van Alex Greve. Dit is echter een ander programma, lees meer over het ZelfSlank Plan van Alex.

Kinderplan en Calorieëntabel

Het Kinderplan geeft praktische informatie voor ouders om kinderen gezond te laten eten. Er zijn tips voor kinderen met (neiging tot) overgewicht. Ook is er een dagmenu en gewichtstabel voor peuters, kleuters en schoolkinderen.

De Calorieëntabel kun je gebruiken om van gezonde (en ongezonde!) producten op te zoeken hoeveel energie ze leveren.

10 Weken Slank Plan en BEP

Bep staat voor een Beter Eet Patroon en  is de vernieuwde uitgave van het 10 weken Slank Plan. Met het 10 weken Slank Plan hebben duizenden mensen succesvol hun levensstijl aangepast. De basis van deze methode vindt u terug in Bep. Drie belangrijke voorwaarden voor een blijvend gezond gewicht:

1. Voldoende gezonde volwaardige voeding.
2. Meer bewegen
3. Gedragsverandering.

Bep is helemaal up-to-date. Bep heeft enkele nieuwe recepten en een hoofdstuk over Bakken met Bep. Tot slot niet te vergeten, Bep zelf is helemaal nieuw! Onze vormgever heeft Bep haar eigen identiteit gegeven.

Stappenteller

De Stappenteller registreert feilloos hoeveel stappen je zet op een dag, is heel eenvoudig in gebruik, geeft aan hoeveel calorieën je verbruikt en het aantal kilometers dat je loopt. Alle ingrediënten voor een geslaagde afslankpoging!

AfbeeldingHet 10 weken Slank Plan is dé methode om in 10 weken tijd 5 tot 15 kilo af te vallen. Er wordt een beroep gedaan op je gezond verstand; niet te veel suiker, niet te veel vet, maar wel lekker.

pluspunten 10 weken slank plan

1. Gedegen en heldere voedings- en beweegadviezen
2. Goede ondersteuning voor de gedragsverandering, ook hier heldere adviezen
3. Helder en uitnodigend taalgebruik
4. De theorie wordt goed onderbouwd met praktische weekmenu’s en recepten
5. Goed uit te voeren ook voor mensen met een smalle beurs
6. Bij lekkere trek kun je 2x per week de joker inzetten voor 300Kcal lekkers!

minpunten 10 weken slank plan

1. Het voorbeelddagmenu is lager (1350 Kcal) in energie dan de aanbevolen hoeveelheid (1500 Kcal) maar wanneer je 2x per week de joker neemt (300Kcal)komje op ongeveer 1450 Kcal.
2. Recepten zijn niet praktisch qua hoeveelheden van de ingrediënten voor 1 persoon
3. Wel zelfdiscipline vereist om het zelfstandig uit te voeren
4. Af en toe weinig contrast tussen tekst en achtergrond

Over het 10 weken Slank Plan boek

In dit boek wordt een handleiding gegeven voor een gedragsveranderplan waarin de lezer handvatten aangereikt krijgt voor gedragsveranderingen op het gebied van voeding en beweging. Het voedingsadvies is gebaseerd op de richtlijnen goede voeding van het Voedingscentrum. Het beweegadvies is gebaseerd op de richtlijn voor beweging van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. Het boek begint met een welkomstwoord en een korte introductie van alle onderdelen de aanpak, waarbij ook verwezen wordt naar de website voor opmerkingen en nieuws over het 10 weken slank plan.

Bestel het 10 weken slank plan boek bij bol·com

10 weken slank plan inclusief stappentel
10 weken slank plan inclusief stappentel
C.G.J. Bosman-Appelo & Mirjam Bakker-van Dam

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Daarna worden in vier pagina’s de basisrichtlijnen besproken, gevolgd door vijf pagina’s met voedingstips, twee pagina’s met het kinderplan en vier pagina’s waarin de functie van het bewegen en het nut van het gebruik van de bij het boek geleverde stappenteller wordt toegelicht. Vervolgens wordt het 10 weken Slank Plan in 10 hoofdstukken uitgewerkt. Ieder hoofdstuk vangt aan met het gedragsveranderplan, gevolgd door het beweegplan en het weekmenu. Bij het gedragsveranderplan worden opdrachten gegeven die door de lezer zelfstandig kunnen worden uitgevoerd. Per week worden onderwerpen besproken die in die periode van het plan actueel kunnen zijn bij het invoeren van de gedragsveranderingen. De opdrachten binnen het gedragsveranderplan zijn gericht op het versterken van de motivatie om het nieuwe gedrag vast te houden. Er worden handvatten aangereikt om met problemen om te gaan die zich voor kunnen doen in de verschillende weken. In de weekmenu’s worden per dag variaties gegeven op het basisdagmenu dat in de basisrichtlijnen werd besproken en voorzien van recepten die in het voedingsplan kunnen worden gebruikt. Per week mag er twee keer iets extra’s worden genomen. Ook hiervoor worden per hoofdstuk/week tips voor gegeven. Aan het eind van het boek worden tips gegeven hoe het nieuwe gedrag goed vastgehouden kan worden.

Vragen en Ervaringen

Heb je ervaring met het 10 weken slankplan? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

5 Reacties

  1. Ik heb op 18 augustus een e-mail aanbieding gehad met 70% korting en een coachingsplaats. Ik heb binnen 10 minuten getracht te boeken, echter op geen enkele wijze was dat mogelijk. Ik heb nog steeds geen reactie gehad. Nergens op de site is een adres of telefoonnummer waar te nemen.
    Ik denk dat we met dit bedrijf met OPLICHTERS te maken hebben !!!!!!

  2. Hoi Mirjam,Zoals ik al schreef, loop ik al 14 jaar. Ik moet zeeggn dat de motivatie een beetje weg is. Ik liep 3 a 4x in de week. 1x voor mezelf en 2x bij de club (intervallen). Heb in het begin van het jaar nog 3 prestatieloopjes gedaan, andere jaren liep ik er wel 6 of 7, maar ben er mee gestopt omdat ik het lopen voor mezelf niet leuk meer vind. Het fietsen heb ik sinds mei j.l helemaal gevonden en doe dit nu liever. Dat mag ook wel na 14 jaar.Ook zit ik een half uur per dag op de hometrainer, lekker calorieen te verbranden.Maar dan nu over het eten!Ik deed al v.a. vorig jaar september Dr Frank, maar het behoefte zoete,suikergevoel bleef. En ik kon dan ook behoorlijk terugvallen en lekker snaaien, vooral de (melk) chocola.Er zijn wel kg’s afgegaan van 71 kg naar 65 maar dat vet rolletje bleef en de terugvallen was echt veel. Overigens kwam ik gisteren op de site van fijn lijntje tegen dat als je dus kh arm eet, dat je overschot aan vel ook veel minders is. A omdat het langzamer gaat en B omdat je je vet verbrand, omdat je de KH’s niet meer binnen krijgt.Totdat ik in mei/juni via internet Yvonne Lemmers tegen kwam.Ik heb haar boek via bol.com door gebladerd en was laaiend enthousiast.Zoooooooooo herkenbaar. Je/mijn systeem is zo verziekt door al die suikers. Ik heb het basisboek aan geschaft(inmiddels al 3) en ben er in begonnen. Ik moet eerlijk zeeggn dat in het begin ik van alles ging mankeren. Ik vond dat zoooooo raar want ik had toch geen KH meer. Ik weet nu dat het een lang proces is en dat je lichaam behoorlijk moet ontgiften van de suikers. Je moet behoorlijk discipline hebben en doorzettings vermogen. Ik heb het gedaan. ik deed denk ik toch te veel aan beweging waardoor ik af en toe draaierig of duizelig werd. Maar daar heb ik nu geen last meer van. Ik eet nu voor dat ik ga hardlopen wel iets meer(geen zoetigheid) maar dan maak ik een amandelpannekoek met appel. Geen salade want daar heb ik dan wel last van. Dus mijn lichaam moest wel behoorlijk wennen aan dit eetprogramma.Ik ben nu bijna 7 maanden bezig en weeg nu 63 kg. Mijn vetrolletje is weg en ik en voel me geweldig. Op mijn werk zijn ook al collega’s begonnen met KH arm eten. Je komt het ook steeds vaker tegen. Ik ben die suikerzooi gewoon zo zat en ik heb dus echt dat snaai gevoel niet meer. Als ik nu (vanmorgen ook) trek krijg dan neem ik een stukje kaas. Heb nu een babybel kaasje op. En ik heb al zoveel lekkere dingen klaar gemaakt en het gezin doet gewoon mee, alleen zij krijgen gebakken of gekookte aardappelen of pasta en dan eet ik de kh arme versie. NOU IK BEN DUS VRESELIJK ENTHOUSIAST Ik kan het, jij kunt het!Ik wens dan ook iedereen suc6 met zijn of haar eetprogramma. Maar de kh’s weerstaan is het beste wat je kunt doen, altijd en overal.Liefs Carla

  3. Het 10 weken slank plan kun je volgen door het boek aan te schaffen.

    Hardcover | 132 Pagina’s | Final Publishing | 2004
    ISBN: 9080459399

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in