13 Dagen Dieet

Dit dieet van de kliniek Mayc (U.S.A.) moet met gedurende 13 dagen volgen. De 14de dag mag men weer normaal eten. Als men dieet op de voet volgt, verliest men 7 á 8 kg. Doordat het metabolisme in het lichaam veranderd is, mag men zonder gevaar alles eten na de kuur, zoals: brood, suiker, meelstoffen, gebak.

Men wordt gedurende 2 á 3 jaren niet dikker.

1ste en 8ste dag:

Ochtend: 1 kop koffie en 1 klontje suiker.
Middag: 2 hard gekookte eieren met veel spinazie en een tomaat.
Avond: 2 ons biefstuk met sla en wat olie en citroen.

2e en 9e dag:

Ochtend: idem als 1ste en 8ste dag.
Middag: 2 ons biefstuk met sla en vers fruit (sinaasappel).
Avond: 2 ons ardennerham en een glas
yoghurt zonder suiker.

3e en 10e dag:

Ochtend: 1 kop zwarte koffie met 1 klontje suiker en 2 sneetjes geroosterd brood.
Middag: gestoofde selderie met een tomaat
en vers fruit (sinaasappel).
Avond: 2 hard gekookte eieren met 2 ons ardennerham met sla, olie en citroen.
4e en 11e dag:

Ochtend: idem als 3de en 10de dag
Middag: 1 hard gekookt ei, een wortel en een stuk Hollandse kaas (60 gram).
Avond: 1 blikje fruitsalade met een glas yoghurt zonder suiker.

5e en 12e dag:

Ochtend: een geraspte wortel met citroen.
Middag: een groot stuk magere vis met citroen en een beetje botersaus.
Avond: 2 ons biefstuk met sla, gekookte selderie en venkel.

6e en 13e dag:

Ochtend: 1 kop koffie zonder suiker en 2 sneetjes geroosterd brood.
Middag: 1 stukje kip met sla, olie en citroen.
Avond: 2 hard gekookte eieren en een geraspte wortel.

7e dag:

Ochtend: 1 kop thee zonder suiker.
Middag: 2 ons gegrild vlees (lamskotelet) en vers fruit.
Avond: niets.

Iedere dag 2 liter water!

Heb je ervaring met het 13 dagen dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

191 Reacties

 1. Ik ben nu aan het begin van de 7e dag. Ik ben minder dan 3 kilo afgevallen. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik dronk geen 2 liter water per dag… Blijkbaar is veel drinken toch wel een must voor dit dieet. Wellicht is het ook een must om af te kunnen vallen op zich, met of zonder dieet. Meer drinken mag, minder mag niet, besluit ik.

 2. Ik heb het dieet al gedaan. Het is niet met recepten. Je maaltijden zijn zo sober als vermeld. Geen kruiden, geen sausen. Staat er geen olie bij? Gebruik dan geen olie.
  Ik verloor de 8 kilo zonder ernaast nog te sporten. Zeer motiverend is dat je elke dag dat je op de weegschaal gaat staan alweer wat lichter bent dat de dag ervoor. Onmiddellijk resultaat van je inspanning. Je voelt het ook aan je kleren en je ziet het op je lichaam. Heel lonend.
  Enkel de drie eerste dagen zijn lastig, omdat je lichaam dan gewoon wordt aan het minder eten. Daar moet je je doorheen vechten, daarna is het niet zo moeilijk vol te houden. Ik heb ook een paar keer het dieet moeten proberen voordat ik erin slaagde om het juist te doen. Maar het resultaat mag er zijn.
  Ik ben erna 3 kilo terug bijgekomen, maar de overige 5 bleven inderdaad twee jaar weg. Ik had wel soms te veel eieren of vlees of wortels gegeten, dus misschien kwam ik daarom die drie kilo terug bij. Dat kan. Dat te veel had nochtans geen verschil gemaakt in het aantal kilo’s dat ik verloor.
  Ik had ook veel energie en een supergoed humeur, misschien alleen nog maar door de blijheid van het zo snel en zo opvallend resultaat te zien.
  Nadeel is dat het best een duur dieet is om te doen voor wie een krap budget heeft. Ander voordeel is dat je daarna makkelijk verder kunt doen met het slechts kleine maaltijden eten (omdat je lichaam er ondertussen aan gewoon is, denk ik)
  Op dit moment ben ik er weer mee begonnen, ik zit nu op het einde van dag 2. Op naar dag drie :)

  • Ik denk dat zolang je man een pijn krijgt ergens, of zich niet onwel voelt, dat hij gerust het dieet (dat op zich wel evenwichtig en gevarieerd is voor die twee weken) mag doen. Eens proberen en zien hoe het gaat, is mijn kijk erop. Groet!

  • Ik denk dat zolang je man geen pijn krijgt ergens, of zich niet onwel voelt, dat hij gerust het dieet (dat op zich wel evenwichtig en gevarieerd is voor die twee weken) mag doen. Eens proberen en zien hoe het gaat, is mijn kijk erop. Groet!

 3. Ik ben net begonnen. Nu op dag 2 maar ik mis recepten. Vandaag zie ik sla met sinaasappel en gisteren met olijfolie en citroen, moet er vandaag dan rauwe sla gegeten worden of mag er rich olijfolie bij? En bij dag 3 gestoofde selderie, maar als ik op internet kijk zie ik zoveel verschillende recepten… ook alternative producten hadden welkom geweest wat mij betreft.

 4. Ik ben net begonnen. Nu op dag 2 maar ik mis recepten. Vandaag zie ik sla met sinaasappel en gisteren met olijfolie en citroen, moet er vandaag dan rauwe sla gegeten worden of mag er rich olijfolie bij? En bij dag 3 gestoofde selderie, maar als ik op internet kijk zie ik zoveel verschillende recepten…

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in