13 Dagen Dieet

Dit dieet van de kliniek Mayc (U.S.A.) moet met gedurende 13 dagen volgen. De 14de dag mag men weer normaal eten. Als men dieet op de voet volgt, verliest men 7 á 8 kg. Doordat het metabolisme in het lichaam veranderd is, mag men zonder gevaar alles eten na de kuur, zoals: brood, suiker, meelstoffen, gebak.

Men wordt gedurende 2 á 3 jaren niet dikker.

1ste en 8ste dag:

Ochtend: 1 kop koffie en 1 klontje suiker.
Middag: 2 hard gekookte eieren met veel spinazie en een tomaat.
Avond: 2 ons biefstuk met sla en wat olie en citroen.

2e en 9e dag:

Ochtend: idem als 1ste en 8ste dag.
Middag: 2 ons biefstuk met sla en vers fruit (sinaasappel).
Avond: 2 ons ardennerham en een glas
yoghurt zonder suiker.

3e en 10e dag:

Ochtend: 1 kop zwarte koffie met 1 klontje suiker en 2 sneetjes geroosterd brood.
Middag: gestoofde selderie met een tomaat
en vers fruit (sinaasappel).
Avond: 2 hard gekookte eieren met 2 ons ardennerham met sla, olie en citroen.
4e en 11e dag:

Ochtend: idem als 3de en 10de dag
Middag: 1 hard gekookt ei, een wortel en een stuk Hollandse kaas (60 gram).
Avond: 1 blikje fruitsalade met een glas yoghurt zonder suiker.

5e en 12e dag:

Ochtend: een geraspte wortel met citroen.
Middag: een groot stuk magere vis met citroen en een beetje botersaus.
Avond: 2 ons biefstuk met sla, gekookte selderie en venkel.

6e en 13e dag:

Ochtend: 1 kop koffie zonder suiker en 2 sneetjes geroosterd brood.
Middag: 1 stukje kip met sla, olie en citroen.
Avond: 2 hard gekookte eieren en een geraspte wortel.

7e dag:

Ochtend: 1 kop thee zonder suiker.
Middag: 2 ons gegrild vlees (lamskotelet) en vers fruit.
Avond: niets.

Iedere dag 2 liter water!

Heb je ervaring met het 13 dagen dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

184 Reacties

 1. Hallo,

  Ik heb het netjes 13 dagen gedaan en was ruim 9 kilo lichter maar de week erna ( foute week met veel bier en chips ) 5 kilo eraan hahaha al met al 4 kilo minder dan 3 weken geleden, geloof wel dat als ik de “foute” week niet had gehad er minder bij was gekomen. Probeer het nu weer een weekje en dan over een half jaar of over een jaar weer.

  Nadeel van het dieet, na 8 / 9 dagen ga je wel stinken uit je mond omdat je vet verbrandt.

 2. Hallo ben mu 2 dagen bezig en voel me heel erg goed. Ben 1.65 en weeg 90 kilo. Hoop minimaal 5 kilo af te vallen. Kleine stapjes he. Ben super gemotiveerd.

 3. Hoi ik ben Mirella uit eerder bericht. mijn 13 dagen zijn nu voorbij. Helaas weeg ik 70.7 nog steeds, begin dag 12 woog ik 70 dus laatste dagen alsnog aangekomen er is dus 2,5 kilo af ipv de verwachte 7. Dit geeft aan dat het niet bij iedereen werkt. Ik heb alles volgens het boekje gedaan, niets gesmokkeld. Jammer voor mij helaas maar succes als je gaat starten.

 4. Hoi ik ben Mirella, weeg bij begin 73 kg ben 166 lang. Zit nu op dag 10 weeg nu 70,9 kg. Gisteren woog ik 70.7 kg er zit dus nu weer wat aan, ik hou me strikt aan het dieet maar dit werkt niet motiverend en vind het toch een zwaar niet fijn dieet. Mijn BMI is ook hoger en mijn spiermassa lager dus voor mij niet het gewenste succes. Misschien eet ik normaal al gezond zat en werkt het daarom niet voor mij. Ik had graag 7a8 kilo eraf willen hebben, ik ga nog wel door en maak het af. Maar voor mij nooit meer. Succes voor diegene die er wat aan zullen hebben.

 5. Ik ben nu 10 dagen bezig, er is maar 2 kilo af en het ergste ik ben nu zelfs een ons aangekomen mijn bmi is zelf omhoog gegaan en mijn spiermassa minder geworden niet zo prettig. Ik hou me strikt aan het dieet ook al is het niet fijn om te doen. Ik ga het afmaken maar voor mij nooit meer dit dieet ik had waarschijnlijk al een gezonder leven dan ik dacht. Dus leef jij ongezond dan zal het vast wel lukken.

 6. Hallo ik ben Anne ik ga maandag beginnen en ben benieuwd slik wel elke dag anti psychotica waar je ook dik van wordt hou jullie op de hoogte !!!

 7. ik wil hier maandag mee beginnen. Heb dit dieet vroeger ook al eens gedaan en was toen 6 kilo kwijt in 2 weken. Nu, heeeeeeeel veeeeeel jaren later en 2 grote lieve jongens rijker, wil ik 10 kilo proberen af te vallen. deze zomer vijf kilo als het lukt en in de herfst nog eens 5 kilo. Het zou mooi zijn als ik over drie weken al een beetje kwijt ben en mijn bikini dan misschien aan zou kunnen doen in turkije :-)

  • Ik heb precies dezelfde ervaring. Jaren op gewicht gebleven na het dieet. Maar nu 30 jaar verder en ook twee zoons, tijd om toch weer 10 kilo af te vallen. Maar het is wel een heel zwaar dieet. Ik heb het vroeger in twee keer gedaan aangezien ik na de 7e dag bijna flauwfiel.

 8. Hey! Ik heb bijna alle comments gelezen, supertof om te zien dat mensen daadwerkelijk afvallen en zich beter voelen in hun vel!

  Ik zal deze week ook beginnen! Eerst alles in huis halen ;). Wel had ik een vraag: wat kan ik in plaats van ardennerham eten?

  Veel succes iedereen! Jullie horen van mij,

  Groetjes

 9. Hoi,

  ik heb dit dieet 15 jaar geleden ook al eens gevolgd en toen zijn alle beloftes uitgekomen; 8 kg minder en niet meer bijgekomen gedurende lange periode.
  Ik ben er nu terug mee begonnen; ik zit nu aan dag 5 en vanochtend al 4,2 kg minder!! Gisteren wel een klein beetje duizelig geweest.
  Wat me wel opvalt, als ik het google zit er op verschillende sites wel wat variatie in het dieet.

 10. ik ben 167 en woog vanmorgen 56.6 ik ben vanmorgen begonnen met t dieet en wil graag naar de53 kilo…de eerste dag ging goed dus ik heb hoop dat ik t gewoon ga volhvolhouden.ik doe het samen met mijn zus en moeder..we hebben een groeps app gemaakt om elkaar te steunen:)iedereen hier heel veel sterkte!we kunnen het!

 11. Hey,
  Ik las net de forumberichtjes en het is wel van 2014 geleden dat er nog eens iemand hier postte..
  Een tien jaar geleden heb ik dit dieet gedaan..en toen viel ik toch 5kg af.
  Toevallig vond ik het nu online terug en ik ga morgen de nodige etenswaren aanhalen om het nog eens op te starten..met de hoop er weer 5kg af te krijgen. Het zal niet makkelijk zijn, zeker omdat ik elke dag voor mijn gezin moet koken, maar toch ga ik het doen!
  Ik hou jullie op de hoogte.

 12. Hallo allemaal ik heb vandaag mijn vijfde dag achter de rug en om heel eerlijk te zijn het gaan heerlijk ik ben van de morgend op de weegschaal gaan staan en ben al 3 kilo afgevallen ik hoop dat ik de verdere dagen nog meer ga afvallen

 13. Hallo allemaal ben vandaag met dit dieet begonnen heb net mijn middag eten op ben is benieuwd hoeveel in zak afvallen met dit dieet

  • Zo bijna eerste week erop zitten en 3 kilo’tjes kwijt. Water drinken is voor mij wel echt een probleem! Ik vergeet het gewoon :/ helaas kom ik wel niet van de misselijkheid af….bummer :-(

   Succes allemaal!!

 14. Hoi allemaal…

  het is inmiddels weer even geleden dat ik gepost heb. Ik ben de vorige x na dag 9 gestopt. Ik kreeg naar nieuws…mijn partner blijkt kanker te hebben. Emo eter als ik ben lukte het me niet om vol te houden…hoe moeilijk ik het ook vind om toe te geven. Inmiddels ben ik wel weer begonnen…ik zal mijn vorderingen weer bijhouden! @Melissa, ja mijn partner is ook erg ondersteunend, wat helpt. Hijmoet nu eens per dag gaan fitnessen/ sporten en ik doe gezellig met hem mee. Samen dit soort dingen aangaan scheelt ( voor mij in ieder geval ) de helft!

 15. hoe stoven jullie de selderie want dat is mij gisteren op mijn 3de dag niet gelukt, verder gaat alles prima, weinig honger!

 16. Hallo,
  Ik begin vandaag. Heeft iemand misschien tips of ervaringen met dit dieet en medicijngebruik. Ik moet van alles van de artsen, stoppen met roken, afvallen, maar ook vooral doorgaan met mijn ‘normale’ medicamenten. Dus gebruik ik nu o;a. champix en anti-oestrogeen (van allebei kom je aan) . Afgelopen week maar net 500 gram afgevallen. Dat schiet bepaald niet op, en het kost me veel moeite gemotiveerd te blijven. Toch wil ik er om verschillend redenen minstens 5 kilo af hebben en liefst nog een paar meer.
  Suggesties zijn meer dan welkom
  Sheba

 17. Het help goed heb 2 x keer gedaan achter elkaar maar 2 x was ik gestopt bij dag 10 maar ben wel 13 kilo afgevallen !!!!! Veel water ook bij drinken

 18. Hoi Saartje, hoe gaat het intussen?? Ik hoop dat je een mooi laag cijfertje gezien hebt op je weegschaal ;-)
  Chris, volgens mij kan je 2 eieren vervangen door een mager stukje vlees.

  Veel succes allemaal! Ik begin vandaag, heb het 20 jaar geleden ook al gedaan, moest toen niet zoveel afvallen, ik had toen al een gezond BMI, maar ik was toch 4-5 kg kwijt en het hielp me om nog een paar kg meer af te vallen na het dieet. Nu moet (en wil) ik veel meer kg kwijt, dus ik hoop dat dit een mooie jump-start zal zijn!

 19. Hoi..
  Een vraagje, waar kun je het ei door vervangen?
  Ik lust eigenlijk alles op hardgekookte eieren en sperziebonen na :-)
  Iemand een tip??
  Ik ga Donderdag beginnen, morgen maar eerst de middelen in huis halen!
  Slikken jullie er ook vitamine pillen oid bij?

 20. Zo, weer dag om. De weegschaal is vanavond niet erg enthousiast, maar maandelijkse gedoe komt er weer aan dus…hoppa! Het feit dat ik lekker ermee bezig ben maakt me stiekem toch een beetje trots. Ik denk dat ik die weegschaal ook maar gewoon even moet laten en 3 dagen gewoon dieet volgen en dan weer eens wegen…wie weet is dat wel net zo leuk als een cadeautje openen op je verjaardag ( nu maar hopen dat het een :-) reactie geeft! )

  • Hoi Saartje,

   Oei, jammer dat de weegschaal niet mee wilde werken. Menstruatie is inderdaad niet prettig tijdens het lijnen. Zelf heb ik het eiwitdieet hevolgd en ben hier erg content mee. Ik heb wel bewondering voor je doorzettingsvermogen. Doe je het helemaal alleen of heb je steun van iemand?

   melissa

 21. @Sanne, dank je wel! Ook wel een tip denk ik , deel je ervaringen ( als dat bij je persoontje past )het kan een stok achter de deur zijn.

  Begin van dag 3: 88,3! Ik begon op 91…ok voor de netheid 90,8. Dus 2,5 kilo in 2 dagen, niet verkeerd.

  Gisteravond nog beetje zitten googlen over dit dieet. Normaal ben ik daar niet zo van, maar ik dacht, misschien doe ik nog nuttige ideetjes op. Wat kunnen mensen elkaar demotiveren zeg! Forums vol met mensen die zwaar overgewicht blijkbaar voor gezond aannemen en een paar weken vooral groen eten totaal afbranden! Ik dacht aan mijn zoontje…hoe moet ik hem verklaren als ik straks een overgewicht gerelateerde ziekte krijg…sorry jongen, mama had de munchies al 15 jaar?
  Nu moet ik eerlijk toegeven, ik heb bijna 2 jaar af en aan op bed gelegen in verband met een hernia die er nu eindelijk uitgevist is, maar nu alles weer bijna helemaal naar behoren functioneert is het hoog tijd! ( Mooi he, zon innerlijk dialoog hahaha )
  Vanavond “moet” ik sporten en dit betekent flink aan de bak; ik train normaal gesproken 2 keer per week een balsport. Ben benieuwd hoe dat gaat na weinig eten en na een griepje…

 22. Pfff deze dag was toch best pittig…en ik vergeet steeds te drinken! Gelukkig is man erg supportive, dat helpt een hoop…

 23. Gewicht 91, lengte 1.65 dus hard nodig! Vandaag dag 1.. heb al 2 dagen griep en weinig eetlust dus dacht, laat ik dan maar gelijk beginnen, scheelt hopelijk weer een dag…beetje gerommel in mn buik maar verder goed te doen…veel drinken is the key!

 24. ben op 5 mei begonnen tot nu 3.9 kilo afgevallen. wilde 8 kilo maar ben blij met 4 kilo, is afwachten hoeveel meer er af gaat. in ieder geval is mijn maag wel kleiner geworden, kan minder hebben dan vorige week, kan 200 gram vlees of beleg nauwelijk hebben.

 25. 22 april 2014 gestart met dit dieet. Ik hou me strikt aan het dieet en ik ben er me eens dat als je alles volgens de regels volgt en niets vervangt het beste resultaat geeft. Ik hoefde niet veel aftevallen, maar het werkt echt: 1.72 m.gestart met 74.2 kg en na vijf dagen op 67.8 kg. Echt waar!!
  Dus volg strikt het dieet, veel water drinken en de toegeschreven hoeveelheid koffie.
  Het is maar 13 dagen en het resultaat op het eind verzacht alles!
  Te

 26. hallo lieve mensen ben van plan ook om zondag te beginne met deze dieet want heb zaterdag nog een feestje ik ben echt benieuwd of ik het kan volhouden ik ben 1.53 en weeg 67kilo das echt te veel wil er 10 af hopelijk lukt het mij

 27. Zonder meer uit te stellen ben ik vandaag begonnen met dit dieet . Hoop dat het mij zal lukken om 13 dagen vol te houden want mijn grootste probleem is s’avonds als ik gezellig met mijn kinderen op de zetel T.V zit te kijken . Krijg ik zin in van alles . Ga proberen daardoor niet zolang op te blijven ….lekker vroeg in mijn bedje kruipen dan is zit mijn dagje er weer op :)))

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in