17 Dagen Dieet Recept: Snapper Veracruz

Snapper Veracruz is een diner recept dat geschikt is voor cyclus 3 van Het 17 Dagendieet

Dit is het vijfde recept van een serie die we in samenwerking met vbkmedia op vetvrij.com mogen publiceren. Rode snapper is een witte vis met stevig visvlees die pas echt goed tot zijn recht komt als je hem ‘behandelt’ met kruiden en specerijen, zoals in dit recept. Rode snapper à la Veracruz is een klassiek Mexicaans gerecht waarbij de vis gebakken is in een pittige saus die je maakt met tomaten, pepers en kappertjes. Jammie!

snapper-17dd

Ingrediënten voor 4 porties

 • 750 g tomaten uit blik in blokjes (met sap)
 • 1 middelgrote rode paprika, kroontje eraf, zaadlijsten eruit en in blokjes gesneden
 • 1 middelgrote groene paprika, kroontje eraf, zaadlijsten eruit en in blokjes gesneden
 • 10 jalapeño’s uit een pot, uitgelekt en in stukjes gesneden (hoeveelheid aanpassen naar smaak)
 • 10 g verse fijngehakte platte peterselie
 • 1 eetlepel verse tijmblaadjes of 2 theelepels gedroogd
 • 1 theelepel kappertjes uitgelekt en in stukjes
 • ½ theelepel zout
 • Vier snapperfilets van 120 g per stuk

Meer Recepten

Wil je meer recepten die speciaal geschikt zijn voor Het 17 Dagendieet? Dr. Mike Moreno heeft nu een kookboek geschreven, zoals je dat beslist nog niet kent. In de letterlijke zin van het woord. De recepten zijn zo op het oog Amerikaans 17dd-boeken en Europees met uitschieters naar de Aziatische en Mexicaanse keuken. En dat is nu precies jouw volgende bonus waardoor dit dieet, of beter gezegd deze manier van leven, jou zal blijven aanspreken.

Bereiden

Breng de tomaten, paprika, jalapeño, peterselie, tijm, kappertjes en zout in een braadpan aan de kook op middelhoog vuur. Deksel erop, vuur laag zetten en heel langzaam 20 minuten heel zacht laten sudderen. Kookt het dan nog te hard, dan op een kleinere pit zetten.

Doe de visfilets in het tomatenmengsel. Deksel er weer op en nog ongeveer 10 minuten laten koken tot je het visvlees gemakkelijk met een vork uit elkaar kunt halen. Lepel de soep en de vis in kommen om te serveren.

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen over Het 17 Dagendieet of wil je ervaringen uitwisselen? Bezoek dan het officiële 17 Dagendieet Forum.

Extra Tip

Om tijd te besparen, kun je 300 g voorgesneden paprika nemen, al of niet uit de diepvries. Wel eerst laten ontdooien voordat je hem gebruikt. Als je kant-en-klare reepjes paprika hebt, in plaats van blokjes, maakt dat voor de smaak niet uit, alleen ziet het gerecht er dan iets anders uit.

Dit recept is eigendom van vbkmedia en mag exclusief gepubliceerd worden op vetvrij.com
Meer recepten kun staan in Het 17 Dagendieet Kookboek van Mike Moreno

1 reactie

 1. Ik zou graag de minigids willen ontvangen van het 17 dagen dieetboek. Helaas krijg ik bij aanvraag weer: üw gegevens zijn bekend. Kan dus niets meer aanvragen. Ik heb hier al vaker een vraag over gesteld. Helaas nog nooit antwoord over gekregen. Ook op andere vragen niet. Hoe kan dat?

  M. Overhof.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in