17 Dagen Dieet Recept: Tilapiapakketjes uit de oven

Tilapiapakketjes uit de oven is een diner recept dat geschikt is voor cyclus 1 van Het 17 Dagendieet

Dit is het tweede recept van een serie die we in samenwerking met vbkmedia op vetvrij.com mogen publiceren. Wil je ook wel eens iets nieuws op visgebied? Probeer dan eens tilapia. Nu de besmetting van bepaalde vissoorten zo in de belangstelling staat, is biologisch gekweekte vis waar géén hormonen en/of antibiotica aan te pas zijn gekomen, dé gezonde oplossing. Tilapia is een witte zoetwatervis met eetbare huid en een zachte smaak. Bovendien bevat hij erg weinig vet: een portie van 180 gr. bevat minder dan 3 g vet! En omdat het snel wordt verteerd, is het ook nog eens een uitstekende volledige bron van eiwitten voor en na je workouts!

tilapia-17dd

Ingrediënten voor 4 porties

  • Vier stukken aluminiumfolie van ca. 40 cm
  • Vier stukken bakpapier van ca. 40 cm
  • Vier tilapiafilets zonder vel van 120 g per stuk
  • 2 middelgrote rode paprika’s, steeltje eraf, zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
  • 500 g broccoliroosjes
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels fijngehakte
  • basilicumblaadjes (vers)
  • 1 grote citroen in 4 parten gesneden
  • ½ theelepel zout

Meer Recepten

Wil je meer recepten die speciaal geschikt zijn voor Het 17 Dagendieet? Dr. Mike Moreno heeft nu een kookboek geschreven, zoals je dat beslist nog niet kent. In de letterlijke zin van het woord. De recepten zijn zo op het oog Amerikaans 17dd-boeken en Europees met uitschieters naar de Aziatische en Mexicaanse keuken. En dat is nu precies jouw volgende bonus waardoor dit dieet, of beter gezegd deze manier van leven, jou zal blijven aanspreken.

Bereiden

Zet het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 225 °C.

Leg de stukken aluminiumfolie op het aanrecht; leg de bladen bakpapier daarbovenop. Leg een tilapiafilet in het midden van elk stuk bakpapier. Verdeel de paprika, broccoliroosjes en kruiden gelijkmatig over de vier filets. Knijp dan citroensap erover uit en bestrooi ze met wat zout. Vouw de pakketjes dicht, waarbij je de zijkanten iets omhoog kunt vouwen, zodat er niets uit kan lopen tijdens het bakken. Leg de pakketjes op een groot stuk bakpapier op het rooster.

Laat 15 minuten bakken. Haal het bakpapier met de pakketjes uit de oven en laat ze 5 minuten op kamertemperatuur staan. Leg op elk bord

een pakketje en laat de mensen zelf hun pakketje openmaken. Je kunt ook de pakketjes openmaken en de inhoud in vier serveerschaaltjes opdienen.

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen over Het 17 Dagendieet of wil je ervaringen uitwisselen? Bezoek dan het officiële 17 Dagendieet Forum.

Extra Tip

Bakpapier vind je meestal in het schap waar ook het aluminiumfolie ligt. We vinden het beter om geen zure voedingsmiddelen direct op aluminiumfolie te bakken. Pakketjes zijn erg heet na het bakken. Je moet ze dus voorzichtig openmaken om ervoor te zorgen dat je niet verbrandt door de stoom die dan ontsnapt. Elke soort ‘dunne’ witte wis is goed: snapper, zeebaars, kabeljauw et cetera. Het is wel belangrijk dat de vis geen vel of huid meer heeft, omdat hij anders omkrult tijdens het bakproces.

Dit recept is eigendom van vbkmedia en mag exclusief gepubliceerd worden op vetvrij.com
Meer recepten kun staan in Het 17 Dagendieet Kookboek van Mike Moreno

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in