17 Dagen Dieet Recept: Toscaanse Varkenshaas

Toscaanse varkenshaas is een diner recept dat geschikt is voor cyclus 2 van Het 17 Dagendieet

Dit is het derde recept van een serie die we in samenwerking met vbkmedia op vetvrij.com mogen publiceren. Hou jij ook zo van eenpansgerechten? De meest 17 dagendieet voedselgroepen zitten bij elkaar in één pan en dat betekent ook minder afwas! Varkenshaas is het magerste deel van een varken en is zelfs even mager als kipfilet zonder vel. Daardoor is het een heel goede keuze in de tweede cyclus. Voor vragen en ervaringen bezoek dan het 17 Dagendieet Forum.

varkenshaas-17dd

Ingrediënten voor 4 porties

 • 500 g spruitjes, schoongemaakt
 • 4 middelgrote rode aardappelen
 • ongeschild, in de lengte in vieren gesneden
 • 1 bol knoflook; alle tenen eruit, schilletje laten zitten
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
 • zonder zout of gewone groene
 • kruidenmix
 • 1 theelepel fijngeraspte citroenschil
 • ½ theelepel zout
 • 650 g varkenshaas
 • 1 eetlepel citroensap

Meer Recepten

Wil je meer recepten die speciaal geschikt zijn voor Het 17 Dagendieet? Dr. Mike Moreno heeft nu een kookboek geschreven, zoals je dat beslist nog niet kent. In de letterlijke zin van het woord. De recepten zijn zo op het oog Amerikaans 17dd-boeken en Europees met uitschieters naar de Aziatische en Mexicaanse keuken. En dat is nu precies jouw volgende bonus waardoor dit dieet, of beter gezegd deze manier van leven, jou zal blijven aanspreken.

Bereiden

Plaats een rek in het midden van de oven en verwarm hem voor op 190 °C.

Doe de spruitjes, aardappelen en knoflook in een grote braadpan of in een ovenbakpan. Schep de olijfolie erdoor en laat 25 minuten roosteren.

Meng ondertussen in een kleine kom de kruidenmix, citroensap en zout. Wrijf de varkenshaas gelijkmatig met dit mengsel in en druk het een beetje in het vlees.

Schep de groenten naar de randen van de pan, zonder er een berg van te maken en leg de varkenshaas in het midden van de pan. Nog 20 minuten laten roosteren.

Draai na 20 minuten de varkenshaas om en schep de groenten nog even goed door elkaar. Dan nog 15 tot 20 minuten verder laten roosteren tot de aardappelen zacht zijn. Leg de varkenshaas op een snijplank en laat hem even rusten. Doe in de nog warme braadpan het citroensap en roer deze met een houten lepel goed door de groenten heen, terwijl je ook de gebruinde stukjes van de bodem los schraapt en door de groenten roert.

Snijd de varkenshaas in ronde plakken van iets meer dan een centimeter dik en serveer ze met de groenten erbij.

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen over Het 17 Dagendieet of wil je ervaringen uitwisselen? Bezoek dan het officiële 17 Dagendieet Forum.

Extra Tip

De knoflooktenen zijn zacht en kun je heel gemakkelijk uit hun dunne velletje knijpen om de inhoud over de varkenshaas en groenten te verdelen. Je hebt dus nu een zelfgeroosterde knoflookspread. Voor je dit gerecht serveert moet je ongeveer 10 minuten wachten om de knoflooktenen voldoende te laten afkoelen, omdat ze anders veel te heet zijn om beet te pakken.

Dit recept is eigendom van vbkmedia en mag exclusief gepubliceerd worden op vetvrij.com
Meer recepten kun staan in Het 17 Dagendieet Kookboek van Mike Moreno

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in