17 Dagen Dieet Recepten – Cyclus 1, 2, 3, 4

Zoals je eerder op deze site kon lezen bestaat het 17 dagen dieet uit vier verschillende delen van 17 dagen. Dr. Mike Moreno, de bedenker van dit dieet had het dieet daarom misschien beter het 68 dagen dieet kunnen noemen. Een deel van 17 dagen wordt een cyclus genoemd, iedere cyclus heeft een bepaald doel. We gaan dieper in op de werking van de verschillende cycli in dit artikel.

Het belangrijkste effect van deze vier cycli is om je stofwisseling ‘wakker te schudden’ en het afvallen te activeren. Iedere Cyclus heeft speciaal samengestelde recepten die geschikt zijn om je doel te bereiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke Wraps, Quiche of Pasta met Kip?

Recept voor de eerste Cyclus

Tijdens de eerste cyclus van het 17 Day Diet, leert je lichaam om goed te functioneren zonder een grote hoeveelheid koolhydraten. Later zullen we je meer informatie geven over de functie van de eerste cyclus. Om een indruk te krijgen, en om je op weg te helpen hebben we een recept voor de eerste cyclus voor je samengeteld.

Moreno Balsamico Mosterd Kip

Ingrediënten

 • Kipfilet
 • 3 eetlepels balsamico-azijn
 • 2 eetlepels Franse (Dijon) mosterd
 • ½ eetlepel knoflook

Bereiden

 • Meng de azijn, mosterd en knoflook
 • Marineer de kip
 • Zet dan de kip in een pan en giet de marinade erover
 • Voeg gesneden rode uien en champignons toe
 • Bak de kip gedurende ongeveer vijf minuten aan elke kant

Meer gratis 17 Dagen Dieet Recepten

En, wat denk je ervan? Had je gedacht dat afvallen ook lekker kan zijn? Meer recepten kun je vinden op de Nederlandse 17 Dagen Dieet Website of het 17 Day Diet Forum. De recepten helpen je op goed op weg, het is echter belangrijk om te weten dat het afvallen is opgebouwd uit verschillende fasen. We kennen dit onder andere van eiwit diëten. Ook Dr. Frank en Dr. Dukan maken dankbaar gebruik van dit positieve effect en hebben hun dieet opgesplitst in verschillende delen.

Voorbeeld Dr. Mike Dagmenu

Je hebt vaak niet door dat je een dieet volgt, tot je op de weegschaal gaat staan. Om een indruk te krijgen wat een je tijdens een dag mag eten hebben we een dagmenu samengesteld. Let op, dit dagmenu is bedoeld als voorbeeld, als je serieus aan de slag gaat met het programma van Dr. Mike adviseren we je om het boek te raadplegen.

Ontbijt – Lunch – Tussendoortje – Diner

Ontbijt

 • Roereieren
 • Grapefruit
 • 1 kop groene thee

Lunch

 • 2 gekookte eieren
 • Grote salade met sla, wortelen, broccoli, ui, tomaat

Tussendoortje

 • Yoghurt met verse bessen

Diner

 • Kalkoenfilet
 • Gestoomde wortelen en asperges
 • Aanbevelingen uit te oefenen

Jouw Ervaring met het 17 Day Diet

Tot zover de theorie, nu de praktijk! Wat is jouw ervaring met het programma van Dr. Mike Moreno? Vindt je het moeilijk vol te houden? Werkt het? Geef hier jouw mening of lees de ervaringen van andere bezoekers.

24 Reacties

 1. Dag Sammie,

  Wij zien dit niet meer als een dieet, maar als een gezonde manier van leven, zonder vet en zonder suiker. Het gaat heel goed, gemakkelijk vol te houden, en lekker. Ik heb veel nieuwe kruiden ontdekt om ons eten smaak te geven. Mijn dochter heeft wel meer zin in brood, maar ze vindt die cookies die je mag eten vanaf fase 2 wel een lekker alternatief. Het is wel wat meer werk om te koken en alles goed voor te bereiden, maar ik doe dit met plezier. Veel succes,
  Warme groetjes

 2. Hallo iedereen, Mijn dochter en ik zijn vandaag aan dag 13, en ik dien te vertellen dat het een zalig gevoel geeft. We voelen ons gezond, energiek en enom trots. We eten zoals de recepten in het boek staan, alhoewel het soms veel is. Hebben absoluut geen honger, en de trek in suiker is bijna volledig verdwenen. Mijn dochter woog 59.5 kg, en nu reeds streefdoel bereikt 56.5 kg. Ik woog 78 kg en ben er 5 kg kwijt. Maar het gewicht is niet zo belangrijk, gewoon de wetenschap dat je zo gezond eet, veel variatie en de energie dat je krijgt doet ons beslissen om verder te gaan. Suuces allemaal. Warme groetjes

  • Hoi Carine, Jullie zijn nu een paar weken bezig. Hoe gaat het? Is het nog goed vol te houden?

   Groetjes Sammie

 3. Woehoeoeoeoeoe, dag 5 en al -2.5kg!!! Nog geen honger gehad, maar ik begin ’s morgens toch een beetje mijn brood te missen. Bij de andere maaltijden mis ik de koolhydraten eigenlijk echt niet, maar ’s morgens is het wat eentonig. Ik zet toch dapper door, want de weegschaal is momenteel mijn allerbeste vriendin! :o)

  Ik raad dit dieet aan iedereen aan die snel en gezond wat kilo’s kwijt wil.

  17 Dagendieet Recepten Boeken

 4. Hoi Marjolijn,
  ik denk dat dit dieet niet zo geschikt is als je allergisch bent voor groenten en fruit. Je hongergevoel stil je namelijk door heel veel groenten te eten. Het is echt goed te doen, maar zonder fruit/groenten zou ik scheel van de honger zien!
  Deze morgen weer 300gr eraf, da’s al -1.9kg en ik moet nog starten aan mijn 4de dag.
  Deze morgen 2 eitjes gegeten en thee. In de voormiddag eet ik blauwe druiven, als lunch tonijn met salade, paprika en kerstomaatjes. Dan nog een magere yoghurt en een appel. Vanavond gegrilde zalm, weer met een boel groenten erbij.
  Succes!!!

 5. Ik wil erg graag mee starten alleen mijn probleem is dat ik best een groot groente en fruit allergie heb.
  En ik zou ook wel baat hebben bij iemand die me steunt qua doorzetten.
  Ik ben bijna 20 kilo aangekomen door medicijnen
  nu ben ik daar wel mee gestopt maar helaas de kilo’s willen er niet af. Ondanks de diverse pogingen.

 6. @Kimster: ik ben 1m68 en weeg (woog) 69.2kg. Dus ook geen overdreven overgewicht. Ik ben maandag gestart, dus vandaag dag 3 en vanmorgen woog ik 67.6kg, dus toch al -1.6kg!! Ik weet wel dat het de 1ste dagen vooral vocht is dat je verliest, maar ik ben toch tevreden. Ik heb geen honger, hou me netjes aan het schema. Alleen de verplichte dagelijkse workout, daar kom ik niet toe. Ik zou zeggen, blijven volhouden!!! Succes! Groetjes.

 7. Ik ben nu 1,5 week bezig en ben iets meer dan een kilo afgevallen. Er wordt steeds gezegd dat je in de eerste 17 dagen tot wel 6/7 kilo kan afvallen, maar ik ben van mening dat dat is bij mensen die echt (ernstig) overgewicht hebben. Ik wil nog 5-7 kilo kwijt raken en ga dus een stuk langzamer dan in het boek wordt aangegeven. Ik denk dat het verstandig is om dat er op één of andere manier bij te zetten. Verder heb ik een lactose-intolerantie en is het soms lastig om de yoghurt-melk-kaas producten te gebruiken. Ik gebruik hiervoor mijn eigen lactose vrije (yoghurt-kaas etc) producten. Waarschijnlijk is dat niet helemaal wat in het schema hoort, maar ik kan niet anders vanwege de intolerantie, helaas. Maar denk niet dat het vreselijk is, want ik gebruik wel een probiotisch lactosevrij product en probiotica wordt veel beschreven in het boek. Ik ben benieuwd hoeveel er uiteindelijk af zal zijn, en wat de weegschaal dit weekend aangeeft! Het is overigens wel echt goed te doen!

 8. Ik heb het hele boek doorgelezen en bij hoofdstuk 1 direct besloten ermee te beginnen. Fase 1 is best pittig maar wel vol te houden, koolhydraten totaal weglaten, 2 stuks fruit en 2x kleine hoeveelheid yoghurt en onbeperkt aantal groeten eten en daarbij kip en vis. De menu´s in het boek zijn suggesties, je kunt zelf combineren wat je wilt. De lunch op werk is een kwestie van vooruit plannen. Het boek is duidelijk geschreven, soms teveel op de Amerikaanse markt gericht maar met voetnoten gericht op ´t NL eten, diverse lijsten met dingen die je wel kunt eten. Handig om hiervan een printje te maken en deze op de koelkast plakken…. Fijn leesbaar en positief boek, goed afvalsysteem… gezond, bevalt prima.

 9. Dit boek leest makkelijk en snel. Je hoeft geen ingewikkelde en dure boodschappen te doen. De zeventien dagen bieden een duidelijke richtlijn. Kortom, een prima en voor iedereen toegankelijk boek als je relatief snel een aantal kilo wil kwijtraken.

 10. Ik nu 8 dagen met dit dieeet bezig, valt reuze mee en ik heb geen hongergevoel.
  Ga pas wegen na de 17 dagen, heb ik een beter overzich hoeveel ik ben afgevallen. Ik verheug me nu al op fase 2, zodat ik wat koolhydraten binnen krijg.

 11. Ik ben klaar met de eerste cyclus van 17 dagen en ben tot nu toe bijna 8 kilo afgevallen. Erg tevreden met dit resultaat!

  Vanaf morgen start ik met de tweede cyclus (verbeteren)

  Anne

  • In het boek staat ook een stuk over hoe vegetariers en veganisten dit dieet kunnen volgen. En ook mensen die onregelmatig werken of een voedselallergie hebben of PMS.
   Iedereen zou dit dieet kunnen volgen.

 12. Ik vind dat het principe van het 17 dagen dieet in het boek heel goed wordt uitgelegd en realistisch omdat het geen gouden bergen belooft en je begrijpt dat je eigenlijk altijd bewust moet blijven van wat, wanneer en hoe je eet.

  De menuvoorbeelden zijn zodanig dat je ze kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren zodra je het principe begrijpt en er worden ook adviezen voor verschillende culturen en leefomstandigheden gegeven zoals mensen die nachtdiensten draaien of last van PMS hebben.Tussendoor veel weetjes en medische feitjes zodat je begrijpt waarom de 4 fasen werken zoals ze doen en je lichaam reageert zoals het doet.

  Ik heb nooit een dieet gevolgd, maar ben wel altijd geïnteresseerd in voeding en gezondheid en kan best wat kilootjes missen, ik heb alleen nooit heil gezien in crashdieten of jezelf uithongeren maar met deze adviezen kan je ervoor kiezen om meteen met de fasen te beginnen of goed nadenken wat je tot nu toe altijd hebt gedaan en het nu op een andere manier of volgorde te doen en daarbij zelf het tempo te bepalen.

 13. Als ik zo’ n voorbeeldmenu lees, krijg ik kippevel! Goed bedoeld, maar het kan ernstige gevolgen hebben. Grapefruit is namelijk verboden voor mensen die bepaalde medicijnen innemen. Door de grapefruit, of grapefruitsap, kan de werkzame stof heel hoog ‘pieken’ waardoor je een veel te hoge concentratie in je lichaam krijgt. Ik heb in de Nederlandse vertaling van dit boek een hele lijst met medicijnen die een interactie met grapefruit te zien geven, opgenomen. Eerst boek lezen, en dan pas beginnen! Succes allemaal. Het werkt. Echt!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in