17 Dagen Dieet Mike Moreno 17 Day Diet

Het 17 dagen dieet of ‘The 17 Day Diet’ is zorgvuldig samengesteld door Dr. Michael Rafael Moreno. Zijn filosofie wordt ook wel het ‘Dr Mike Dieet’ genoemd en staat bekend als ‘Het dieet dat echt werkt‘. De Amerikaan Michael Moreno is afgestudeerd aan de Universiteit van Californië, en heeft ook gestudeerd aan de Drexel Medische Universiteit. Na zijn studie is Mike verhuisd naar San Diego waar hij een praktijk voor geneeskunde heeft. Mede door de ‘17 Day Diet Challenge’ van dr. Phil is het 68 dagen durende programma van dr. Mike Moreno in korte tijd enorm populair geworden. Heb je vragen of wil je ervaringen uitwisselen? Bezoek dan het 17 Dagen Dieet Forum of lees de ervaringen onder dit artikel.

Starten met Het 17 Dagendieet

Wil je aan de slag met het afslankprogramma van Dr. Mike Moreno, dan is de volgende documentatie beschikbaar:

De workout DVD is gebaseerd op een programma dat Mike in 2008 heeft ontwikkeld. De oorspronkelijke titel van dit programma was: “wandelen met uw Dokter ‘. Dit programma hield in dat je twee keer per week in de ochtend een trainingsprogramma uitvoert. Dr. Mike gaf zelf het goede voorbeeld om iedere dinsdag en donderdag voor zijn werkdag begon, te wandelen met patiënten van zijn praktijk. Op deze manier wist hij veel mensen te motiveren. Op dit moment is alleen het 17 Dagen Basisboek in Nederland te koop. De DVD en het Receptenboek zullen waarschijnlijk later verschijnen.

Na het bevestigen ontvangt je een unieke 17 Dagendieet minigids helemaal gratis!

Het programma bestaat nog steeds en is verder uitgegroeid tot het 17 dagen dieet. Dr Mike is trots op het feit dat hij niet alleen als een arts, maar ook als een vriend en vertrouweling wordt beschouwd! Zoals ieder dieet, krijgt ook het programma van dr. Mike Moreno de nodige kritiek. Wij van vetvrij zijn objectief en hebben de voor- en nadelen van het 17 dagen dieet voor je op een rij gezet. Oordeel zelf en kijk of het geschikt voor je is.

Start een 17 Dagendieet Dagboek

Wil je starten met Het 17 Dagendieet? Dan adviseren we je om een 17 Dagendieet Dagboekje bij te houden, dit kan eenvoudig en kosteloos via onze website. Een dagboekje heeft verschillende voordelen. Zo krijg je een goed beeld van het verloop van je kuur en wordt je gemotiveerd door steun van andere bezoekers. Start hier jouw Gratis Dagboekje.

Het 17 Dagendieet Werkboek

Behalve dat mensen snel en veel afvallen met het 17 dagen dieet, is het ook bewezen dat als mensen bijhouden wat ze eten en drinken, en in het kort het gevoel dat ze daarbij hebben opschrijven, ze véél gemotiveerder worden én blijven! Ook dat heeft Dr. Mike onderkend, en dat is de reden dat hij het 17 dagendieet werkboek heeft geschreven. Het werkboek bij dit dieet biedt nieuwe recepten, tips, ruimte om eigen ervaringen in te vullen en handige lijstjes en tabellen. Een onmisbaar boek voor iedereen die dit dieet volgt. Het boek is uitgegeven in een wat breder formaat met goed beschrijfbaar papier en bewerkt en aangepast aan de Nederlandse markt door Anna van Wittenberghe.

Gratis 17 Dagendieet E-Book

In samenwerking met Anna van Wittenberghe en uitgeverij Kosmos mogen we gratis een kennismakingsboek weggeven van Het 17 Dagendieet. Dit unieke E-Book kun je hier gratis downloaden. Wil je digitaal starten met het programma van Mike Morero, bestel dan het complete 17 Dagendieet E-Book.

De Basis van Het 17 Dagendieet

Het dieet bestaat uit een serie van 17 aaneengesloten dagen. Tijdens deze 17 dagen moet je een aangepast voedingsschema volgen. Volgens Dr. Mike kun je tijdens deze 17 dagen blijvend 6 kilo afvallen. Net als veel andere populaire diëten zoals bijvoorbeeld van Dr. Dukan en Dr. Frank heeft ook Dr. Moreno zijn programma gebaseerd op een koolhydraatarm systeem. Mike heeft in tegenstelling tot andere koolhydraatarme programma’s ook perioden ingelast waarbij koolhydraten in beperkte mate wel degelijk toegestaan zijn. Hierdoor is het programma beter vol te houden Volgens Dr. Moreno zorgt zijn programma voor een schokreactie in je stofwisseling en versnel je hiermee het verlies van je vetmassa. Hij vertelt er alles over in zijn boek.

De Vier Fases van Het 17 Dagendieet

In totaal bestaat het 17 dagen dieet uit vier afzonderlijke delen van 17 dagen. Dr. Mike noemt het de vier cycli. In het artikel ‘Het 17 Dagendieet, Slank in 4 Fases‘ van mijn collega Sanne

17 Dagen Dieet Recepten

Net als Dr. Dukan maakt ook Dr. Moreno gebruik van heerlijke recepten. Dr. Mike bewijst met deze recepten dat afvallen ook lekker kan zijn. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende producten, bijvoorbeeld: Eieren, Kalkoenfilet, Kipfilet, Vis, Yoghurt, Grapefruit, Bessen, Sla, Broccoli ,Spruitjes, Tomaat, Komkommer, Asperges en Groene thee. Om een indruk te krijgen hebben we een aantal recepten en een compleet dagmenu voor je samengesteld.

[thrive_leads id=’44929′]

17 Dagen Workout

Zoals je eerder kon lezen bestaat het programma van dr. Mike ook uit een trainingsprogramma. Dit programma is te volgen via een DVD met een workout op maat van, hoe kan het ook anders, 17 minuten! Op dit moment is het programma helaas nog uitsluitend Engelstalig leverbaar. Binnenkort wordt echter ook een Nederlandstalige versie van het boek, receptenboek en de DVD verwacht.

Voordelen van het 17 dagen dieet

 • Het stimuleert je om bewust je voedingsmiddelen te kiezen
 • Een koolhydraatarm programma stimuleert een snel gewichtsverlies
 • Snel gewichtsverlies
 • Het eten van fruit wordt aangeraden
 • Onbeperkt (water) drinken is toegestaan
 • Je leert om een verzadigingsgevoel te herkennen
 • Beweging wordt aangeraden
 • Het boek staat boordevol goede tips
 • De recepten in het boek zijn makkelijk te bereiden
 • Ruim voldoende variatie
 • Eenvoudig opgebouwd
 • Goed vol te houden
 • Complete maaltijd schema’s
 • Effectieve workouts

Nadelen van het 17 dagen dieet

 • Het programma is niet geschikt voor diabetici
 • Voor bepaalde groepen bevat het programma te weinig calorieën
 • Je verliest veel vocht door het beperken van suikers
 • Niet alle adviezen van Mike Moreno zijn wetenschappelijk onderbouwd
 • De eerste 17 dagen bevatten (te) weinig kilocalorieën
 • De dagmenu’s bevatten veel cholesterol
 • De dagmenu’s bevatten weinig vezels
 • De dagmenu’s bevatten weinig ijzer, zink, vitamine A en  B1

Conclusie van het 17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet is een effectief en zorgvuldig samengesteld dieet dat door middel van het  aanpassen van je voedingspatroon snel het gewenste resultaat kan opleveren. De nadruk ligt op minder koolhydraten, vetten en meer eiwitten. De laatste cyclus bevat weinig vitaminen en mineralen waardoor het niet goed voor je lichaam is om deze cyclus langdurig te volgen. Dr. Moreno leert je in zijn boek om je eetgewoonten permanent te veranderen, blijvend afvallen zit tussen je oren. Tijdens de eerste 17 dagen kun je 6 kilo afvallen op een relatief eenvoudige manier. Het is wel belangrijk dat je bewust met het programma aan de slag gaat en bereid bent om op de langere termijn een ander eetpatroon aan te leren. Alleen op die manier kun je het behaalde resultaat behouden.

Wat is jouw ervaring?

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring! Denk jij dat dit programma werkt? Of is het het zoveelste plan gebaseerd op een koolhydraatarm dieet? Geef hier jouw mening of lees hier de ervaringen van anderen. Je kunt ook ervaringen uitwisselen op het 17 Dagen Dieet Forum.

Boekrecensie Informatie

Het 17 Dagendieet
Auteur: Dr. Mike Moreno
Prijs: € 7,50
ISBN: 9789021550794
Kosmos Uitgevers

RECENSIEOVERZICHT
Effectief
Blijvend Resultaat
Haalbaarheid
Kosten
Vorig artikelCharissa 7 Day Diet Slimmies XL Chocolade
Volgend artikelIs Sukrin een gezond alternatief voor suiker en zoetstof?

652 Reacties

 1. Ik volg, met succes, nu 8 dagen al het 17dagen dieet. Ben 2,5 kilo afgevallen. Ik sport echter veel, competitie tennis en basketball, en merk dat ik tijdens dit intensieve sporten minder energie heb dan voorheen. Ook last van ‘zware’ benen. Komt dat door het gemis aan koolhydraten? Hoe krijg ik meer energie om goed het sporten vol te houden? Wie heeft tips voor mij?

 2. Ik heb een vraag.
  Ik volg het 17 dagen dieet en mag dus geen brood.
  Nu heb je hier in Nederland het Shape brood (koolhydraat-arm brood).
  Ik verlang zo ontzettend naar een boterham.
  Mag ik dit wel eten of niet?
  Ik hoop dat iemand vraag kan beantwoorden.

  Karin

  • Jammer dat je alleen via face book like wat van de recepten kan ontvangen.
   Ik heb nml geen face book.
   Is er een andere manier?
   Gr. Maxime

 3. Hallo Sanne, de weekplanner is handig, ik heb hem iets vergroot in de keuken gehangen. Boeken ook in huis, leesvoer genoeg, 1e week 2.5 kg afgevallen.

  Vriendelijke groet Paula

 4. Ik heb een vraag. Na bijna 3 weken dit dieet waar ik goed afgevallen in de eerste 2 weken. Derde gebeurde er niets meer. Ik ben wat langer in eerste fase gebleven maar vanmorgen zag ik op weegschaal dat ik ineens 2 kilo aangekomen wat. Ik ben wel meer gaan variëren met recepten van slank en fit kookboek. Hieruit haalde ik recepten met toegestane groente en kip of vis. Ook drink ik groene smoothies (spinazie/appel etc) als ontbijt. Gezond bezig dacht ik. Ik heb ook al sinds ik gestart ben last van diarree.
  Wat doe ik nou verkeerd?

 5. Cyclus 1 zit er op. Gisteren begonnen met cyclus 2. De eerste 17 dagen ben ik van 92,2kg naar 86,9 kg gegaan. De eerste 5,3kg zijn een feit. Nog maar 8,9kg te gaan. Wat voelt het goed!

  • Ik heb een vraag
   Het ziet er uitdagend uit maar ik heb een allergie van eieren wat kan daar in vervangen worden
   Hoor het graag van u
   Vriendelijke groeten Lenie

 6. Wie kan mij vertellen waar je Kefir kan halen? Ik zou graag die smoothies willen proberen, maar ik heb geen idee waar ik terecht kan voor de Kefir?

 7. Ik ben vandaag begonnen met het 17 dagen dieet. Mijn lengte is 1,71cm en Ik weeg nu 92,2kg. Mijn streefgewicht is 78kg.
  Ik word in juni geopereerd en wil dan dit gewicht behaald hebben. Ik wil me weer leuk en jonger kunnen kleden en super sexy voelen. Ik houd jullie graag per cyclus op de hoogte van mijn resultaten.

 8. Ik hoorde onlangs van het 17dagendieet. Ik hoef er maar een paar kilootjes af te hebben, maar gezien mijn leeftijd krijg ik dat maar niet voor elkaar, ondaks sporten en gezond eten.
  Is het voldoende als ik het kookboek koop of is het ook handig als ik het “theorieboek” erbij koop.
  Alvast hartelijk dank voor je advies.
  Groet Mia.

  • Beste Mia,

   Het basisboek is vereist om het 17 dagendieet goed te volgen.
   Het is tijdelijk verkrijgbaar voor een actieprijs!

   Het werkboek is een ondersteuning en brengt je vorderingen in kaart. Daarnaast krijg je tips voor een beter resultaat

   Tot slot is er een kookboek met recepten die je per cyclus mag breiden (en eten)

   Veel succes!

   Sanne

 9. Hallo Jolanda, je doet er goed aan het boek te lezen. Ik vond er zeer motiverende tekst in staan.
  Wat recepten betreft heb ik zelf het nodige gefabriceerd. Veel sla eten, de ene keer met een harinkje, dan weer een rolmops, dan weer een ander visje met peppers, beetje Fetta, komkommer, augurken, kleine tomaten of bieten en uien (alles bij de Aldi vandaan). Lekkere kwark waar je zelf stukjes fruit in kan doen.
  Je moet echt de eerste 17 dagen en vervolgens weer 17 dagen, etc. ook zelf een beetje creatief bezig zijn met de bereiding van je eten dat is ook plezierig. En een lekkere stevige wandeling en fietsen is zeker heel goed. Ik vind je behaalde resultaat keurig. Te snel afvallen is ook niet altijd goed. Succes en volhouden hoor je kan het!! Groet van Jolanda (toevallig zelfde naam).

 10. Afgelopen voorjaar (2013) boek 17 dagen dieet aangeschaft.Sinds deze periode ben ik mij bewuster geworden van mij eetgedrag. Ik werk 32 uur per week gemiddeld. Waarvan 1 week middag/avond dienst en 1 week nachtdienst. Valkuil is mijn slechte oftewel niet voorbereiden van eten tijdens mijn werk. En bij thuiskomst”: moe en trek.
  Inmiddels eet ik overdag geen tussendoortjes meer. En weeg ik nu 72 kg. en ben 1.68 lang. Streefgewicht 65. Bij voorkeur tussen 62 en 64.

  • Ik heb een vraagje, ik heb ook het 17dg dieet aangevraagd en nu krijg ik weekmenu ik dacht eigenlijk dat dit bij de 17 dg dieet hoorde nu weet ik eigenlijk niet wat ik moet volgen wat is beter?
   Ik weet alleen dat ik erg moeilijk afval ik heb nu 17 dg het 17 dg dieet gevolgd en ben 3,7 kg afgevallen en in het begin kwam ik aan ipv afvallen
   Ik wandel elke dg zo’n half uur en fiets elke dg naar mijn werk
   Ik zou graag uw advies willen wat ik moet doen
   Alvast bedankt Jolanda

 11. Hallo Dames,

  Ik ben gisteren begonnen met 17dagen dieet! Heel de dag ging super goed tot 20:00 had k trek in iets zoets. Helaas ben ik dus de fout in gegaan!! Ik had gelijk spijt, hoe kan ik die gevoel in bedwang houden? Als ik weer ergens trek in heb? Heb vandaag tegen mezelf gezegt ga niet meer snoepen!!!!! Iemand een goud tip voor me?

  • Ik ben ook op maandag begonnen en gisteren had ik ook even een moeilijk moment. Bij mij helpt het om mezelf erop te wijzen waarom ik dit doe en wat ik wil bereiken. En er eens bij na te denken wat een klein hapje van, in mijn geval, chips zou kunnen teweegbrengen.
   Ik heb mezelf voorgenomen van deze keer echt door te bijten. De kilo’s moeten en zullen eraf gaan.

   Voor jezelf een kalender bijhouden, de cycli per kleur aanduiden en elke dag eentje wegstrepen kan een goede motivatie zijn, zo kan je namelijk zien wanneer je iets anders mag beginnen eten en gaat het veel sneller vooruit. schrijf er vooral bij hoeveel je al bent kwijtgeraakt en dan lukt het wel!

   Ik hoop hier binnen een aantal maanden te kunnen zeggen dat ik op mijn streefgewicht ben geraakt met dit dieet en het dan kan volhouden om het eraf te houden. Al zal ik me dan af en toe wel eens een keertje toestaan om te zondigen, waarschijnlijk zal ik dan ook meer van dat moment genieten :).

   Succes!

 12. Hoi Mathilde, Waar een wil is is een weg. Het werkt echt maar dan absoluut niet zondigen. Het 17 dd werkt dan prima. Als je goed van start gaat en meer ga bewegen zul je zien dat de KG,s echt eraf gaan.
  Maar je moet dus nooit meer terug vallen in je oude eet patroon want dan vliegen de KG is weer aan. In het boek staan ook zeer motiverende teksten vind ik zelf waar je hou vast aan hebt. Ik ben vorig jaar 15 KG kwijt geraakt in ruim drie maanden tijd. Fantastisch toch!

  • Ik heb vandaag besloten om het 17 dd te gaan doen
   Ik heb alleen een vraagje ik heb last van me schildklier, dan te snel en dan te langzaam
   Ik ben nu in zeg maar 2 jaar 50 kilo aangekomen
   Ik heb daardoor vreselijk veel last van mijn knieën
   Kunnen jullie mij vertellen of dit dieet wel of niet kan ivm die rare schildklier?
   Gr. Brenda

  • Het zal wel zijn voordelen hebben zo’n 17 dagen dieet en we gaan er zeker mee aan de slag maar als ik nu weer in de PLUS van vorige maand lees over de diverse moderne afvalprogramma’s waaronder dus o.a. het 17 dagen dieet, de voedselzandloper zitten er toch nogal wat haken en ogen aan de diverse manieren om op gezond gewicht te komen en te blijven. Ik hoor vaak bij mijn lotgenoten dat ze door de bomen het bos niet meer zien het ene product is nog beter dan het andere tot je het gebruikt en weer geen resultaat merkt. Ik heb zelf net een artisjokken-kuur gedaan en wederom geen resultaat en ja er kan wel resultaat worden geboekt maar dat kan evengoed zonder die flesjes door te leven als een monnik dus geen uitje meer, geen pilsje meer, eigenlijk niets meer en inderdaad dat werkt maar dan komt anorexia weer om de hoek kijken.
   Ik heb hier het AMC dieet en als ik dat 10 dagen doe val ik pertinent 5 kg. af maar nogmaals ik ben 66 jaar ga regelmatig eens een paar weken naar de zon en hou enorm van het leven en dat komt natuurlijk weer doordat wij 20 jaar een restaurant hebben gerund (inmiddels verkocht) en we dus jaren met onze neus op het goede der aarde zijn gedrukt.
   Wij kennen de reuk en smaak van mosselen, kreukels, kreeft, crab, paling en de andere verse vis en vlees soorten want we hebben er zelf in gehandeld en altijd van genoten maar ik zal me blijven verdedigen tegen de oprukkende bedreiging van suiker ziekte ja voor die angst moet alles wijken maar ondanks dat hoop ik dat er toch nog een normaal leven over kan blijven, vraag is hoe moet dit worden aangepakt om genieten en gezond blijven te combineren.
   Graag zou ik jullie mening willen vernemen betreffende dit “probleem”.

  • Vorig jaar ben ik met het dieet begonnen en het beviel me heel erg.Ik ben van 78 kilo naar65 gegaan en voelde me prima.Helaas door omstandigheden moest ik er een poos mee ophouden maar nu ben ik weer begonnen.ik hoopte meer menu’s te vinden.ik kan nergens een boekje vinden waar ze instaan.als je me alleen menu’s kan sturen ben ik deze site heel dankbaar.
   Groetjes van yolande.

 13. Ik heb een vraag:

  Overal lees je dat je in de eerste 17 dagen zo’n 6kg af kunt vallen. Nu moet/wil wel 20 a 30 kwijt. Kan dat hiermee ook? Kan nergens iets vinden over eindresultaten.

  • Ik ben nu totaal 14 kilo afgevallen. Nu hou ik even een pauze en wil straks nog 5 kilo kwijt. Ik heb de eerste 2 cycli gevolgd, daarna weer cyclus 1. Dus ook als je meer dan 6 kilo wil afvallen is dit een goed dieet. Op gewicht blijven gaat hier geweldig.

  • De gratis weekplanner is fantastisch! Ik vind het boek nl best wel ingewikkeld.
   Als er een weekplanner is voor cyclus 2 en 3, dan wordt ik helemaal gelukkig.

   Met vriendelijke groet,
   Willy

 14. Ik ben nu in fase 2 vh 17 dd en 8 kg lichter, maar kan mij ieman vertellen of eiwitbrood is toegestaan ? Ik bedoel de powercookies zijn heerlijk maar dan heb ik liever een bammetje met parmezaanse kaas. Mag en kan dat ?

  Groetjes Laura

 15. hoi allemaal
  Vandaag gestart met het 17dd en tot nu toe goed te doen, ben een liefhebber van brood, pasta en rijst, dus wel even afkicken. Ik ben heel benieuwd wat die weegschaal volgende week gaat zeggen. Ben 168 lang en weeg nu 71, wil terug naar 62. twee jaar geleden is me dat ook gelukt met zo’n eiwitdieet op basis van shakes/zakjes, dat was echt niet te pruimen en zou ik een tweede keer ook niet meer kunnen volhouden, dus alle hoop gevestigd op dit dieet. Morgen is mijn mannetje jarig, dus meteen een beproeving :-)) maar ach het is nooit het juiste moment
  groetjes Kirstin

 16. Ik ben nu 8 dagen bezig C1 en het gaat verbazend goed.Al 4 kg kwijt.Wel alles perfect gevolgd.
  Ik heb al veel gedieet dus maak me geen illussies:afvallen is simpel,het eraf houden is andere koek! Volhouden en doorzetten,meer kunnen we niet doen!

 17. Ik ben nu 3 dagen bezig en vind ’t goed vol te houden. Door mijn werk heb ik een onregelmatig ritme. Ik slaap daardoor nooit voor half 3 en daardoor slaap ik uit en schuift het ontbijt, lunch en diner een paar uur op. Heeft dit nog gevolgen voor het dieet of hebben jullie tips hoe ik toch aan de maaltijden kan houden? Groet, Miriam

 18. Ben nu op dag 9 en ben in 3 dagen tijd maarj100 gram afgevallen. Maar ik zet door. Zal nu niet mijn bord vergeten want vind het serieus allemaal lekker. Begonnen op 7 aug en van 70.8 naar 67.7 gegaan. Boekhandels en blikje beginnen te verdwijnen. Ben in1.68 lang en wil graag weer 60 wegen. Dus moet lukken. 3 sept op vakantie dus dan hoop ik onder de 65 te zijn. Spannend. Ik ga lekker door ondanks plateau. Misschien morgen wel ineens veel meer eraf. Keep you posted succes allemaal met afvallen.

  • Hoi Jojootje, Zo te lezen ben je goed bezig. Houdt het vol ook tijdens de vakantie dan zal je zien dat het 17 dd echt helpt om KG af te vallen, maar alleen met de nodige disipline. Groet, Jolanda

 19. Hallo Harielle, Tips: veel vezels eten en GEEN brood, aardappelen,
  pasta, zoetigheid en vlees. Zoals ook in de eerste fase van het 17 dd. boek beschreven. Eet vis en veel vezels zoals verse groente, lekkere bak sla met tomaat, uien, bietjes, etc. Let op ook geen zoete drankjes drinken, maar veel water.
  Niet over eten vol is vol, niet doorgaan omdat het dan op is, gewoon bewaren. Niet zondigen hoor want dan gaat het niet lukken. Probeer ook meer te sporten dan gaat het je zeker nog lukken. Kijk voor meer tips in het boek. Heel veel succes!! Groetjes, Jolanda

 20. hai ik ben harielle ik ben 15 jaar en ben18,9 kilo afgevallen maar ik wil vier kilo kwijt in twee weken heb(ben) Jij/jullie tips ik wil het kwijt en het maakt niet uit wat voor tip(s) recepten ideeen oefeningen alles behalve pillen en shakes nou ik hoor het doei doei X harielle

 21. Ha oké, dank je. Ik heb het boek als ebook besteld en meteen gedownload. Ik ga me eerst even goed inlezen en voorbereiden, deze week even de koelkast leegeten (weggooien is zonde, verse pasta en aardappeltjes), dan volgende week beginnen. Ben erg benieuwd. Ik zie wel of ik ooit het receptenboek nodig heb. Las al dat als je nadenkt, dat je ingredienten uit bestaande recepten kan vervangen andere alternatieven.

 22. Ik heb het werkboek niet besteld, gaat prima zonder. Ik heb wel het receptenboek want dan heb je wat meer recepten voor de afwisseling. Vind het eerste boek wat eentonig als je wat langer bezig bent.

  • Halo Sandra, ik heb alleen het boek aangeschaft wat voor mij voldoende was. Ik heb het als e book op mijn Ipad staan wat echt handig is. Succes!

 23. 3/7 ben ik begonnen na de vakantie met de 1e fase van het 17 dagen dieet, de 1e dagen ging dat heel goed , maar sinds 8/7 ben ik geen gram meer afgevallen en ik heb geen idee waarom.
  We doen het samen , heel frustrerend als je hoort dat je man een kilo’s afvalt.
  Wat kan het zijn?
  Kleine toelichting miss op mij , ik ben 56, 172 en begon met 71 kg, ik wil graag naar 62-63.
  Ik zit nu al even dus op 68.8/7
  groet
  Kitty

  • Hallo Kitty, Je moet echt doorzetten hoor, misschien houd je meer vocht vast dan je man. Het is ook belangrijk om iets aan sport te doen. Ik ben zelf lekker gaan zwemmen in een recreatieplas. Ook afgelopen week weer opgepakt. En absoluut niet zondigen want dan is alle moeite voor niks geweest. Probeer van elke hap die je eet te genieten en leer dat genoeg is genoeg, dus niet meer eten als je merkt dat je eigenlijk voldoende hebt gegeten. Deze tips staan ook in het boek. Je zou zien dat het je dan gaat lukken. Veel succes van deze 55+.

 24. Hallo Sanne, Bedankt voor uw reactie. Ik heb me er niet in verdiept hoe het 7 dagen dieet werkt. Ik ga het bestuderen.
  Groet, Jolanda

 25. Hallo 17 dd volgers, Ook ik heb goeie ervaringen met het 17 dd opgedaan. Half augustus was ik begonnen en eind oktober 2012 was ik meer dan 15 kg kwijt. Ik was 80 KG. Het is echt heerlijk om die KG kwijt te zijn, maar ik ben ook streng voor me zelf geweest.
  De winter ben ik aardig goed door gekomen maar die chocolade paaseitjes kon ik helaas niet weerstaan en heb de pinda,s ook weer ontdekt. Inderdaad stom van me maar die 3 KG die ik er aan heb gegeten wil ik er graag weer af zien te krijgen.
  Dus ga ik eerdaags aan de 17 dd.

 26. Even een update van hoe het bij mij gaat. Ik ben ondertussen 6 weken bezig en 7,2 kg kwijt. Een mooi gewicht en heerlijk gevoel, maar sinds 2 weken zit ik op een plateau. Ik ben nu begonnen met de 3e cyclus, maar zit eraan te denken om gewoon weer de 1e cyclus op te pakken…
  Ik sport nu ondertussen 4 keer in de week, op maandag zumba, dinsdag bodypump, donderdag steps en vrijdag dansen.
  Sinds 2 weken is er maar een paar ons vanaf…Maar misschien kan het zo zijn dat door het sporten mijn spieraanmaak op gang komt en het gewicht er niet meer zo snel vanaf gaat?
  Wel doorzetten nu! Want dat eerste doel van 10 kilo wil ik sowieso halen!

 27. Hoi,

  Vorig jaar heb ik dit dieet gevolgd en eindelijk het dieet wat bij mij paste: in totaal 12 kilo kwijt. Ben in de winter slechts 1 kilo aangekomen. Wel wil ik er nog 5 kilo af (zit nu op een bmi van 25,5), maar krijg het er niet af. Binnenkort toch weer een nieuwe poging wagen, ben benieuwd of het dan weer zo goed gaat.

 28. Leuk om te horen dat het zo goed gaat. En Mandy bedankt voor de kaneel tip! Ik ga nog even mijn koelkast en vriezer leegeten en zaterdag lekker uiteten. Ik begin zondag, die soepkuur werd hm niet meer :p Ik ga wel braaf naar de sportschool morgen!

  • Dat is een goed idee Mona Liena anders heeft het geen zin als je huis nog vol eten ligt haha! Soepdieet heb ik zelf nooit gedaan, lijkt me heel zwaar of niet? In ieder geval heel veel succes zondag en hopelijk lukt het om de kilo’s kwijt te raken voor de bruiloft maar dat zal wel lukken! :)

 29. Dit dieet is absoluut aan te raden!! Ik hou zelf erg van lekker eten vooral veel zoetigheid en vet dus kom meestal in de winter van al het lekker eten ongeveer 5 tot 6 kilo aan (heel slecht) en die moeten er in de zomer weer af :) Dit is een perfect dieet om dat te doen ook is het gek genoeg goed vol te houden vind ik door de vele eiwitten die je binnenkrijgt ( dit zorgt ervoor dat je hongergevoel wat meer onderdrukt word) heb ook veel dieeten geprobeerd die wel ”goede” koolhydraten bevatten, maar gek genoeg krijg ik veel sneller weer honger hiervan en van die vreetaanvallen!! Dat heb ik bij dit dieet totaal niet. TIP: doe in je magere joghurt of kwark kaneelpoeder, dit bevordert ook het afvallen en onderdrukt de zin in zoetigheid :)

  Ik ben vorige zomer met het 17 dagen dieet gestart en ben toen in 17 dagen ook 6 kilo afgevallen. Ik ben 160 cm lang en woog toen 60 kilo. mijn gezonde gewicht is altijd rond de 55 kilo en woog met dit dieet uiteindelijk nog maar 53,5 kilo! Dit is dus ook een dieet voor mensen die geen overgewicht hebben maar toch net die 5 kilootjes kwijt willen.

  Helaas is het heel slecht van me dat ik dit in de winter weer niet vol kan houden waardoor de kilo’s er weer aan komen. Dit komt niet door het dieet maar meer door mezelf aangezien je je levensstijl gewoon volledig moet aanpassen.

  Ben nu sinds 3 dagen weer begonnen met de 1ste cyclus en inmiddels alweer 2,5 kilo lichter :) In mijn ogen dus een ideaal dieet aangezien het super motiveert omdat je de kilo’s zo snel kwijt raakt! Heel veel succes voor degene die ermee gaan starten!!

 30. Oh wat leuk! Dan gaan we echt gelijk op dus! Ik kan wel een bondgenoot gebruiktn haha. Al moet ik zeggen dat het me tot nu toe prima afgaat!!

 31. Yep! Zondag begin ik met 17dd. Ik heb ook een bruiloft, op 11 mei en ga 18 april shoppen voor een jurk. Mijn streef is dan ook 75 kg of minder, was vanmorgen 80,5 kg. Bijna exact hetzelfde schuitje als jij Melissa ;) (nu nog even mijn soepdieetkuurtje van 7 dagen afmaken, zit nu op dag 4)

 32. Zo, na een weekje half zacht 17dd om een beetje af te kicken nu vol er tegenaan! Vorig jaar 25 kilo afgevallen met prodimed. Helaas vanaf de zomer tot nu weer zo’n 7 kilo eraan dus tijd om weer aan de slag te gaan. Start: 83,5. Streef 75. Heb 8 mei een bruiloft dus mooie reden om weer strak in het jurkje te kunnen :) nog meer mensen in hetzelfde schuitje??

 33. Zo, boek besteld, morgen beginnen! Ik ben er klaar mee! Mijn eerste doel is 10 kilo eraf, ik hoop dat ik snel resultaat zie. M’n zus en zwager hebben het dieet al gevolgd en zij hadden echt een goed resultaat, zelfs na het dieet blijven de kilo’s er vanaf, terwijl ze echt wel eens zondigen. Geeft goede hoop! Ook de ervaringen hier geven goede hoop. Vanavond nog één keer van m’n aardappelen genieten, morgen is m’n boek binnen en dan gaan we ervoor!

 34. Ik zit nu aan dag 15 van de eerste cyclus en ben tot nu toe bijna 6 kilo afgevallen. Hier ben ik heel blij mee, ik merk het aan mijn broeken dat er centimeters af zijn en mensen beginnen het ook aan me te zien. Ik vind het heel goed vol te houden, ik heb geen honger. Hetgene waar is het meest moeite mee heb is de verleiding, ik werk als student in McDonalds en dan vergt het wel discipline! Ook omdat ik onregelmatige uren werk heb ik soms heel veel honger (dan werk ik bv van 17.00u tot 00.15u) en kan/mag ik daarna niets meer eten. Maar tot nu toe werkt het! Ik ben wel bezorgd over hoe veel ik zal afvallen in de volgende cyclus, als het te traag gaat geraak ik waarschijnlijk gedemotiveerd. heeft iemand hier ervaring mee?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in