17 Dagen Dieet Mike Moreno 17 Day Diet

Het 17 dagen dieet of ‘The 17 Day Diet’ is zorgvuldig samengesteld door Dr. Michael Rafael Moreno. Zijn filosofie wordt ook wel het ‘Dr Mike Dieet’ genoemd en staat bekend als ‘Het dieet dat echt werkt‘. De Amerikaan Michael Moreno is afgestudeerd aan de Universiteit van Californië, en heeft ook gestudeerd aan de Drexel Medische Universiteit. Na zijn studie is Mike verhuisd naar San Diego waar hij een praktijk voor geneeskunde heeft. Mede door de ‘17 Day Diet Challenge’ van dr. Phil is het 68 dagen durende programma van dr. Mike Moreno in korte tijd enorm populair geworden. Heb je vragen of wil je ervaringen uitwisselen? Bezoek dan het 17 Dagen Dieet Forum of lees de ervaringen onder dit artikel.

Starten met Het 17 Dagendieet17 dagendieet 17 Dagen Dieet Mike Moreno 17 Day Diet

Wil je aan de slag met het afslankprogramma van Dr. Mike Moreno, dan is de volgende documentatie beschikbaar:

De workout DVD is gebaseerd op een programma dat Mike in 2008 heeft ontwikkeld. De oorspronkelijke titel van dit programma was: “wandelen met uw Dokter ‘. Dit programma hield in dat je twee keer per week in de ochtend een trainingsprogramma uitvoert. Dr. Mike gaf zelf het goede voorbeeld om iedere dinsdag en donderdag voor zijn werkdag begon, te wandelen met patiënten van zijn praktijk. Op deze manier wist hij veel mensen te motiveren. Op dit moment is alleen het 17 Dagen Basisboek in Nederland te koop. De DVD en het Receptenboek zullen waarschijnlijk later verschijnen.

Na het bevestigen ontvangt je een unieke 17 Dagendieet minigids helemaal gratis!

Het programma bestaat nog steeds en is verder uitgegroeid tot het 17 dagen dieet. Dr Mike is trots op het feit dat hij niet alleen als een arts, maar ook als een vriend en vertrouweling wordt beschouwd! Zoals ieder dieet, krijgt ook het programma van dr. Mike Moreno de nodige kritiek. Wij van vetvrij zijn objectief en hebben de voor- en nadelen van het 17 dagen dieet voor je op een rij gezet. Oordeel zelf en kijk of het geschikt voor je is.

Start een 17 Dagendieet Dagboek

Wil je starten met Het 17 Dagendieet? Dan adviseren we je om een 17 Dagendieet Dagboekje bij te houden, dit kan eenvoudig en kosteloos via onze website. Een dagboekje heeft verschillende voordelen. Zo krijg je een goed beeld van het verloop van je kuur en wordt je gemotiveerd door steun van andere bezoekers. Start hier jouw Gratis Dagboekje.

Het 17 Dagendieet Werkboek

Behalve dat mensen snel en veel afvallen met het 17 dagen dieet, is het ook bewezen dat als mensen bijhouden wat ze eten en drinken, en in het kort het gevoel dat ze daarbij hebben opschrijven, ze véél gemotiveerder worden én blijven! Ook dat heeft Dr. Mike onderkend, en dat is de reden dat hij het 17 dagendieet werkboek heeft geschreven. Het werkboek bij dit dieet biedt nieuwe recepten, tips, ruimte om eigen ervaringen in te vullen en handige lijstjes en tabellen. Een onmisbaar boek voor iedereen die dit dieet volgt. Het boek is uitgegeven in een wat breder formaat met goed beschrijfbaar papier en bewerkt en aangepast aan de Nederlandse markt door Anna van Wittenberghe.

Gratis 17 Dagendieet E-Book

In samenwerking met Anna van Wittenberghe en uitgeverij Kosmos mogen we gratis een kennismakingsboek weggeven van Het 17 Dagendieet. Dit unieke E-Book kun je hier gratis downloaden. Wil je digitaal starten met het programma van Mike Morero, bestel dan het complete 17 Dagendieet E-Book.

De Basis van Het 17 Dagendieet

Het dieet bestaat uit een serie van 17 aaneengesloten dagen. Tijdens deze 17 dagen moet je een aangepast voedingsschema volgen. Volgens Dr. Mike kun je tijdens deze 17 dagen blijvend 6 kilo afvallen. Net als veel andere populaire diëten zoals bijvoorbeeld van Dr. Dukan en Dr. Frank heeft ook Dr. Moreno zijn programma gebaseerd op een koolhydraatarm systeem. Mike heeft in tegenstelling tot andere koolhydraatarme programma’s ook perioden ingelast waarbij koolhydraten in beperkte mate wel degelijk toegestaan zijn. Hierdoor is het programma beter vol te houden Volgens Dr. Moreno zorgt zijn programma voor een schokreactie in je stofwisseling en versnel je hiermee het verlies van je vetmassa. Hij vertelt er alles over in zijn boek.

De Vier Fases van Het 17 Dagendieet

In totaal bestaat het 17 dagen dieet uit vier afzonderlijke delen van 17 dagen. Dr. Mike noemt het de vier cycli. In het artikel ‘Het 17 Dagendieet, Slank in 4 Fases‘ van mijn collega Sanne

17 Dagen Dieet Recepten

Net als Dr. Dukan maakt ook Dr. Moreno gebruik van heerlijke recepten. Dr. Mike bewijst met deze recepten dat afvallen ook lekker kan zijn. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende producten, bijvoorbeeld: Eieren, Kalkoenfilet, Kipfilet, Vis, Yoghurt, Grapefruit, Bessen, Sla, Broccoli ,Spruitjes, Tomaat, Komkommer, Asperges en Groene thee. Om een indruk te krijgen hebben we een aantal recepten en een compleet dagmenu voor je samengesteld.

[thrive_leads id=’44929′]

17 Dagen Workout

Zoals je eerder kon lezen bestaat het programma van dr. Mike ook uit een trainingsprogramma. Dit programma is te volgen via een DVD met een workout op maat van, hoe kan het ook anders, 17 minuten! Op dit moment is het programma helaas nog uitsluitend Engelstalig leverbaar. Binnenkort wordt echter ook een Nederlandstalige versie van het boek, receptenboek en de DVD verwacht.

Voordelen van het 17 dagen dieet

 • Het stimuleert je om bewust je voedingsmiddelen te kiezen
 • Een koolhydraatarm programma stimuleert een snel gewichtsverlies
 • Snel gewichtsverlies
 • Het eten van fruit wordt aangeraden
 • Onbeperkt (water) drinken is toegestaan
 • Je leert om een verzadigingsgevoel te herkennen
 • Beweging wordt aangeraden
 • Het boek staat boordevol goede tips
 • De recepten in het boek zijn makkelijk te bereiden
 • Ruim voldoende variatie
 • Eenvoudig opgebouwd
 • Goed vol te houden
 • Complete maaltijd schema’s
 • Effectieve workouts

Nadelen van het 17 dagen dieet

 • Het programma is niet geschikt voor diabetici
 • Voor bepaalde groepen bevat het programma te weinig calorieën
 • Je verliest veel vocht door het beperken van suikers
 • Niet alle adviezen van Mike Moreno zijn wetenschappelijk onderbouwd
 • De eerste 17 dagen bevatten (te) weinig kilocalorieën
 • De dagmenu’s bevatten veel cholesterol
 • De dagmenu’s bevatten weinig vezels
 • De dagmenu’s bevatten weinig ijzer, zink, vitamine A en  B1

Conclusie van het 17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet is een effectief en zorgvuldig samengesteld dieet dat door middel van het  aanpassen van je voedingspatroon snel het gewenste resultaat kan opleveren. De nadruk ligt op minder koolhydraten, vetten en meer eiwitten. De laatste cyclus bevat weinig vitaminen en mineralen waardoor het niet goed voor je lichaam is om deze cyclus langdurig te volgen. Dr. Moreno leert je in zijn boek om je eetgewoonten permanent te veranderen, blijvend afvallen zit tussen je oren. Tijdens de eerste 17 dagen kun je 6 kilo afvallen op een relatief eenvoudige manier. Het is wel belangrijk dat je bewust met het programma aan de slag gaat en bereid bent om op de langere termijn een ander eetpatroon aan te leren. Alleen op die manier kun je het behaalde resultaat behouden.

Wat is jouw ervaring?

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring! Denk jij dat dit programma werkt? Of is het het zoveelste plan gebaseerd op een koolhydraatarm dieet? Geef hier jouw mening of lees hier de ervaringen van anderen. Je kunt ook ervaringen uitwisselen op het 17 Dagen Dieet Forum.

Boekrecensie Informatie

Het 17 Dagendieet
Auteur: Dr. Mike Moreno
Prijs: € 7,50
ISBN: 9789021550794
Kosmos Uitgevers

RECENSIES OVERZICHT
Effectief
Blijvend Resultaat
Haalbaarheid
Kosten
Persoonlijke Dieet ErvaringCharissa 7 Day Diet Slimmies XL Chocolade
Eenvoudig AfvallenIs Sukrin een gezond alternatief voor suiker en zoetstof?
17-dagen-dieet-van-dr-mikeHet 17 dagen dieet is een effectief en zorgvuldig samengesteld dieet dat door middel van het aanpassen van je voedingspatroon snel het gewenste resultaat kan opleveren. Het enige dat je nodig hebt is het boek. Het is wel belangrijk dat je bewust met het programma aan de slag gaat en bereid bent om op de langere termijn een ander eetpatroon aan te leren. Alleen op die manier kun je het behaalde resultaat behouden.

652 Reacties

 1. dan stop je beter, bij mij was het ook zo en op dezelfde tijd is mijn
  man 12 kilo afgevallen ik denk dat jij geen grote eter bent zoals ik
  en dat het aan de slechte verbranding ligt

  succes

  • Maar ik wil wel afvallen! Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Iedereen was hier zo positief over, geen plateau’s meer… ik dacht, dat is het! Er is fysiek niets met me aan de hand, er is geen enkele reden waarom ik niet af zou kunnen vallen en toch gebeurt het niet.

 2. Hallo allemaal,

  Nog 3 dagen en dan zit de 3e cyclus er voor mij op.
  Ik begon met 85 kilo (ben 1.73) en woog vanochtend 75,7 kilo!
  Ik zweer bij dit dieet, nog nooit heb ik een dieet zo volgehouden zonder te snaaien!
  Met pasen heb ik geleerd dat het me anders duur komt te staan! Heb toen namelijk met de pot meegegeten terwijl ik toen net cyclus 1 achter de rug had. Nou dat heb ik geweten, het lag als beton op mijn maag! Zeker een teken dat mijn maag deden stuk kleiner is geworden zo snel al!
  Ik ga maandag weer beginnen met cyclus 1, en hoop dat ik na cyclus 3 op mijn streefgewicht van 65 kilo zit.
  Voor iedereen die nog bezig is, veel succes nog!
  En voor mensen die nog twijfelen, probeer het gewoon, zet de knop om en wie eet werkt het ook voor jou, baat het niet, het schaad zeker ook niet!

  Groetjes anneke

 3. Hallo allemaal,

  Nog 3 dagen en dan zit de 3e cyclus er voor mij op.
  Ik begon met 85 kilo (ben 1.73) en woog vanochtend 75,7 kilo!
  Ik zweer bij dit dieet, nog nooit heb ik een dieet zo volgehouden zonder te snaaien!
  Met pasen heb ik geleerd dat het me anders duur komt te staan! Heb toen namelijk met de pot meegegeten terwijl ik toen net cyclus 1 achter de rug had. Nou dat heb ik geweten, het lag als beton op mijn maag! Zeker een teken dat mijn maag deden stuk kleiner is geworden zo snel al!
  Ik ga maandag weer beginnen met cyclus 1, en hoop dat ik na cyclus 3 op mijn streefgewicht van 65 kilo zit.
  Boiler iedereen dure nog bezig is,

 4. Hallo, ik ben ook begonnen.

  Wil graag van de 68 kilo naar de 59 kilo.
  Is dit ook een forum waar je reacties kunt delen, want het zou mij erg helpen als ik een “maatje” kan vinden dat me kan stimuleren.

  Ik ben hartstikke benieuwd hoe dit me af gaat, als ik jullie reacties lees, wil ik zeggen ga allemaal zo door!!

  Groetjes

 5. Hoe is het toch mogelijk dat iedereen massaal afvalt en ik helemaal niks? Ik ben nu 3 weken bezig en nog geen gram afgevallen.

 6. Ik ben gisteren begonnen aan de 2e fase van het 17 dagen dieet. Ik volg het heel strikt maar val niks af. Hebben anderen daar ook last van?

 7. Even een vraag voor Anna; ben je op een of andere manier medisch onderlegt. Je geeft hier adviezen, zelfs aan zwangere vrouwen maar waar bazeer je dit op? Niet dat je adviezen niet goed zouden zijn of zo maar wie en wat ben jij dan dat je aan wildvreemden (dieet) advies geeft?
  Overigens had ik het zelf over “sla en yoghurt” waarbij als je dit niet zoals jij deed, uit z’n context haalt, enige ironie over de hoeveelheid en het soort eten bedoelt wordt. Maar degene waarmee ik op dat moment contact had, snapte dat heus wel. Jij wil alleen maar op dit forum negatieve reacties onderuit halen en het boek promoten en daar moeten lezers op fora altijd voor uitkijken. Dus ik ben wel benieuwd wie je werkelijk bent.

 8. hallo,
  zojuist het boek besteld …. ik ben erg benieuwd zeker na het lezen van toch wel erg uiteenlopende reacties op het gebruik van dit dieet.

  Hoe komen jullie aan de recepten? staan die ook in het basisboek beschreven?

  Alvast bedankt voor n reactie.

  • Dag mama7711,

   even met je huisarts overleggen, maar ik denk dat je beter kunt wachten tot je geen borstvoeding meer geeft.

   succes,

   anna

 9. Murtadjimya zo zeg wat een lange naam haha sorry,…..

  Ik ben er even mee gestopt heb buikgriep en dan werkt het niet dus maandag maar weer opnieuw ,het moet toch lukken? Denk ik dan ik ben een echte lekkerbek hoor mag heel graag koken en lust ook werkelijk alles vroeger was ik een slanke den maar ja je wordt ouder er komen kinderen en dan gaat het vanzelf dat de kilo,’s eraan komen ongemerkt .
  Het is wel prettig om om een bericht hier achter te laten dat stimuleert natuurlijk wel een beetje .

  Fijn weekend Dawn

 10. Hallo, Nou ik dacht laat ik eens beginnen ik vind het niet gemakkelijk ben ooit eens 15 kilo met Atkins afgevallen maar het gekke is dat het een tweede, derde ,vierde ,enz keer niet lukt de eerste keer ging het als een trein en miste de koolhydraten absoluut niet .
  Ik baal van mezelf dat ik niet dat aan kan doen wat ik wil ik heb nu het boek op mijn tafel liggen en ben begonnen met dag 1 twee roerei en een geperste sinasappel dit omdat ik geen grapefruit lust ook heb ik een glas lauw water met halve citroen gehad.
  De 1,5 liter water staat er ook om leeg gemaakt te worden dus nu maar eens kijken of het me lukt.
  Wat ik me afvraag is of je onbeperkt Kip,Kalkoen,Vis kunt gaan eten of moet dit ook gewogen kan het niet terug vinden .

  Mijn start gewicht is 77,6 en dat is te veel bij 1,62 meter

  • Hallo Dawn,
   Ik weeg precies hetzelfde als jij en ben net zo lang! Ik wil ongeveer 15 tot 20 kilo afvallen maar dat is me nog nooit gelukt! Nu wil ik over ongeveer 1 week beginnen met het 17dagendieet maar als ik hier deze reactie lees…. hoop dat het bij mij wel werkt en ik wil niet nog meer aankomen dan ik nu weeg! veel succes verder!

  • Dag Dawn,

   In cyclus 1 hoef je je eiwitten, dus vlees of gevogelte niet af te wegen. Dus mag je best wat meer. Wat je je voor zou moeten nemen is: dit is de laatste keer dat ik ga afvallen. Veel mensen zien afvallen als iets tijdelijks. Even kiezen op elkaar, een dieet doen, en dan weer terug naar alles waardoor ze aangekomen zijn.

   Dat gegeven kun je omdraaien door jezelf te beloven dat je het volhoudt, en dat je daarna gewoon gezond eet. En dat je je dan af en toe eens laat gaan, is ook niet erg, als je daar ook maar mee stopt en dan weer gezond eet. a la cyclus 4.

   Het 17 dagendieet is niet afzien. Als je te zwaar bent, zul je ‘offers’ moeten brengen om dat er weer af te krijgen. Je krijgt er héél veel voor terug. Niet alleen is het goed voor je gezondheid, het is ongelooflijk goed voor je humeur/ego of hoe je het ook wilt noemen. Er gaat toch niets boven iets leuks vinden in de kledingzaak dat je waanzinnig staat omdat je een paar maten minder hebt?

   Het is niet altijd gemakkelijk, maar het is wel te doen. Je kunt het!!!!

   Succes,
   Anna

 11. Ik schrik best als ik sommige reacties lees! Mensen, je komt een kilo aan van ongeveer 7000 kcal teveel eten. Er zijn honderden redenen voor stilstand of lichte gewichtstoename, dit betekent echter niet dat je ook echt dikker aan het worden bent!

  En voor de mensen die weinig of niet afvallen in de eerste dagen (of weken) en die vaker dieeten, geef je metabolisme de tijd om te wennen. Bij sommige mensen (inderdaad de mensen die komen van de fastfood en slechte gewoontes) schrikt de stofwisseling en val je in het begin drastisch af. Als je hiervoor redelijk gezond at, dan moet je lichaam eerst wennen aan de verandering voordat je af gaat vallen.

 12. Maar zeg nou eerlijk Yoke, 4 weken leven op “sla en yoghurt”, geen wijntje, geen broodje, niks en dat voor 2 kilo die er dan ook nog zo weer aanzitten! Dat is toch zinloos? Waarom zouden we onszelf zoveel ontzeggen voor zo weinig resultaat? Gelukkig heeft het bij je man wel goed geholpen (dus sommigen zijn hier dan toch bij gebaat) maar voor 2 kilo zou ik liever genieten van het leven. Al wil ik zelf graag 5 kilo afvallen. Maar niet zo, veel te zwaar. Mijn man en zoon eten chips, friet en koekjes en het zijn allebei sprieten dus het is idd niet eerlijk :(

  • Dag Evie,

   Waarom noem je dit een dieet van sla en yoghurt? Dan zou het een wel erg dun dieetboek zijn geweest.

   Juist door afwisseling kun je dit volhouden. Maar, je hebt ongetwijfeld in het boek de pagina’s gelezen waarop staat of je kunt zien of je er klaar voor bent om dit dieet te gaan beginnen. En ik denk dat je daar dus niet klaar voor bent. En dan werkt niets.

   Vijf kilo is niet zoveel. Alleen kun je daarna niet weer in oude gewoontes terugvallen.

   Een dieet volgen is uiteindelijk maar een klein percentage voorgeschreven voedingsmiddelen, en de rest is toch echt wilskracht en vastbeslotenheid om het te doen en daarna gezond te blijven eten.

   Misschien moet je het later nog eens proberen, maar ik denk dat het nu geen zin heeft. En dat geldt voor elk dieet dat je zou kunnen proberen.

   Succes verder,

   Anna

 13. hey evie,
  de eerste 4 weken heb ik dat vrij correct gevolgd samen met mijn man
  hij was 12kilo minder ik 2, maar ja, dan begint het he! eens een taartje en eens een borreltje en een lekker sneetje zelfgebakken brood en als je na een week losjes eten terug op de weegschaal gaat staan zijn er 3 bij.
  ik ben maandag weer begonnen en er zijn al terug 2 kilo af het is een eeuwig gevecht en mijn man was maar 0,5 kilo bijgekomen!!!
  het is niet eerlijk

 14. Dat klopt inderdaad Yoke maarja, je moet het wel kunnen volhouden als je eenmaal begonnen bent en dat valt niet mee met maar zo’n 1300 calorieen per dag. Als je hiermee begint; het is geen makkelijk dieet en dan duren de 1e 17 dagen best lang. Zeker als je ook nog andere dingen hebt zoals een etentje, verjaardagen of feestdagen. Daar past dit echt niet bij.

 15. ik kan maar 1 goede raad geven ofwel doe je het ofwel begin je er niet mee, want eenmaal begonnen , en je begint te zondigen ben je vlugger meer wegen dan je gestart bent!!!!!

 16. Dag 8 ben ik ermee gestopt. Ik kon het niet meer opbrengen om op een ontbijt van magere yoghurt met wat fruit de zaterdag door te komen. ’s avonds had ik een feestje en ik wist al; dit eten is te weinig, ik had al bij voorbaat honger en het resultaat viel sowieso tegen. Dus na 8 dagen eindelijk weer een lekkere boterham. Uiteindelijk blijkt het aantal calorieen als je 5 boterhammen eet, gewoon avondeten en tussendoor zuivel net zoveel als wat ik at met 17 dagen dieet. Dit doe ik mezelf nooit meer aan. Wat een onzin gewoon gezond eten en goed bewegen en je weet zelf best wanneer je over de scheef gaat toch?

  • Dag Isa,

   Waarschijnlijk houd je lichaam nog vocht vast. Als je in het 17 dagendieetboek het hoofdstuk PMS opzoekt, zie je daar aanbevelingen om vochtvasthouden te voorkomen. Ook als heb je geen PMS, veel vrouwen wegen rond hun menstruatieperiode soms wel 2 kilo zwaarder. Dat is geen vet, dat is gewoon vocht!

   Volhouden hoor, dan lukt het echt,

   succes,
   Anna

 17. Dag allemaal,
  Ook ik ben met het boek aan de slag gegaan en de eerste resultaten vielen me helemaal niet tegen! Eergisteren, op dag 8 was er precies, 2,5 kilo af. Vanmorgen,dag 10 dus, heb ik mijzelf weer gewogen en….0,9 kilo erbij!
  En dat terwijl ik mij echt heel netjes aan het boek heb gehouden!
  Het enige dat ik kan verzinnen is dat ik misschien iets minder heb bewogen, vanwege deadline zat ik voornamelijk achter de computer. Maar kom je daar maar liefst bijna een kilo van aan, terwijl je vrij weinig eet?
  Mijn menstruatie was afgelopen week dus dat kan het ook niet zijn…
  Hooelijk

 18. Ik val er tot nu toe ook nog niet zoveel mee af. In het boek lees ik over drastisch anders eten en heeft de auteur het over; “dat je eetgewoontes op dit moment wel eens meer gruwelijk dan gezond zijn” en volgens mij val je alleen zoveel af als je inderdaad hiervoor leefde op pizza’s en fastfood. Dan is de omschakeling gelijk heel groot. Ik at al vrij gezond (alleen meestal te veel) en heb al vaker een dieet gevolgt. Dan gaat dit (bij mij in ieder geval) echt niet zo snel. Althans tot nu toe valt het wel een beetje tegen. Zeker als je kijkt naar hoe weinig je maar eet bij dit dieet. Maar ik ben al blij als ik niet bij kom en dat gebeurd zeker niet.

  • Dag Evie,

   Je hebt kans dat door vaak diëten je stofwisseling op een laag pitje staat. Maar doordat je geen koolhydraten uit zetmeel eet, zou je toch echt moeten afvallen, want door eiwitten in combinatie met groenten, verbrand je vet.

   Misschien dat het bij jou wat langer duurt, maar als je volhoudt, moet jij ook die cijfers op de weegschaal naar beneden zien gaan!

   Succes,
   Anna

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in