Het vetrandje bij de buik is voor veel mensen de reden waarom ze willen afvallen. Naast dat het niet mooi is om buikvet te hebben is het ook nog eens het gevaarlijkste vet dat je kunt hebben. Er worden steeds vaker verbanden gelegd tussen overtollig buikvet en ziekten als Diabetes Type 2, hart- en vaatziekten en kanker.

Buikvet is vaak ook de meest hardnekkigste vorm van lichaamsvet om te verbranden. Maar, hoewel het niet altijd makkelijk zal zijn, is het zeker mogelijk om je buikvet te verbranden. Er is zelfs een buikvet zweetband te koop.

In dit artikel geef ik je 3 tips om snel en gemakkelijk je buikvet te verbranden en zo een platte strakke buik kunt krijgen.

Buikvet

Een gezond lichaam is slank en heeft geen overgewicht. De grootste reden waarom jij buikvet hebt is omdat je, waarschijnlijk al voor een lange tijd, de verkeerde voeding eet en drinkt.

Als je elke dag teveel energie binnenkrijgt wordt dit in het lichaam opgeslagen als lichaamsvet, meestal bij de buik. Hoewel dit onschuldig lijkt produceert dit vet, dat actief is, veel hormonen en andere stoffen die je gezondheid niet ten goede komen.

Om dit te kunnen verbranden zal je je voedingspatroon moeten optimaliseren. Er zijn soorten voedsel die het opslaan van vet rondom de buik stimuleren en soorten die er juist voor zorgen dat je je buikvet zal verbranden.

Tip #1: Eet volgens een koolhydraatarm dieet

Als je deze tip toepast zal je lichaam beter in staat zijn om je voedsel direct te verbranden en niet op te slaan als lichaamsvet.

Wij eten om ons lichaam van energie en bouwstoffen te voorzien. De belangrijkste voedingsstoffen die wij binnen moeten krijgen zijn de macronutriënten. Dit zijn vetten, eiwitten en koolhydraten.

Koolhydraten voorzien je lichaam dus van energie en zijn daarom erg belangrijk. Maar zoals je in deze tip zult leren zijn koolhydraten niet altijd even goed voor je. Als je er niet op de juiste manier mee om gaat, kunnen ze zelfs veel schade aanrichten aan je lichaam.

Koolhydraten zitten in veel van onze voedingsmiddelen. Onder andere in brood, pasta, rijst, aardappelen, pizza en ontbijtgranen. Wij eten ze bij bijna iedere maaltijd.

Uit onderzoek is gebleken dat het eten van te veel koolhydraten de stofwisseling in je lichaam verstoort. Dit komt omdat koolhydraten in je lichaam omgezet worden in suikers. Daardoor krijg je een hoge bloedsuikerspiegel.

Je lichaam maakt insuline aan om deze suikers, ook wel glucose genoemd, naar de cellen in je lichaam te sturen om daar omgezet te worden tot energie.

Hoe meer koolhydraten en suikers je binnenkrijgt, des te meer insuline je lichaam zal aanmaken. De glucose moet namelijk zo snel mogelijk je bloed uit, want dit is gevaarlijk.

Een deel van de glucose wordt door de cellen gebruik om energie van te maken. Omdat we meer suiker binnenkrijgen dan we nodig hebben blijft het andere deel over en dit wordt direct in je lichaam opgeslagen als lichaamsvet. Vaak rond de buik.

Als er structureel teveel koolhydraten binnenkomen, moet je lichaam insuline aan blijven maken. Een hoog insuline gehalte zorgt ervoor dat het opgeslagen glucose erg moeilijk te verbranden is.

Het teveel aan glucose wordt dus steeds weer opgeslagen maar kan (bijna) nooit meer verbrand worden. Dit zorgt ervoor dat je buik steeds dikker wordt.

Om dit proces te doorbreken en je lichaam weer vet te laten verbranden is het noodzakelijk om koolhydraten te vermijden.

Maar koolhydraten geven je toch energie?

Dat klopt. Het is ook belangrijk dat je dagelijks koolhydraten binnen krijgt maar de goede koolhydraten krijg je binnen door voldoende groenten en fruit te eten en deze aan te vullen met zoete aardappel, quinoa en eventueel (glutenvrije) havermout.

Eet om buikvet te kunnen verbranden dus geen pasta, witte rijst, brood, ontbijtgranen, pizza en aardappelen meer maar eet volgens een koolhydraatarm dieet.

Wil jij heerlijke koolhydraatarme recepten? Klik dan hier.

Tip #2: Eet zo min mogelijk bewerkte producten

Als je deze tip toepast zal je lichaam beter functioneren en zo beter in staat zijn om overtollig buikvet dat je al hebt ook te verbranden- met een mooie platte buik als gevolg.

Naast de koolhydraten en suikers die in de voorgaande tip besproken zijn, is er nog iets dat ervoor heeft gezorgd dat wij massaal overgewicht hebben. Namelijk het eten van bewerkt voedsel.

Bewerkt voedsel bevat allerlei stoffen die producenten van voedsel toevoegen aan producten om ze lekkerder en langer houdbaar te maken. De grootste boosdoeners zijn de slechte transvetten die aan producten toegevoegd worden.

In natuurlijke vorm komen transvetten heel beperkt voor in dierlijk vet. Ons lichaam weet hier goed mee om te gaan. In geproduceerde voeding worden transvetten echter massaal gebruikt.

Transvetten zijn plantaardige oliën die door middel van een chemisch proces omgezet worden in harde vetten. Ze vormen de (goedkope) basis van veel producten zoals koek, frituur producten, pizza’s, taarten en crackers.

Je lichaam kan deze kunstmatig geproduceerde transvetten niet goed verteren. Ze verstoren vele belangrijke processen in ons lichaam.

Zoals eerder in dit artikel beschreven zal afvallen bijna onmogelijk zijn als je deze bewerkte producten toch blijft eten.

Dit komt omdat onze lichamen niet in staat zijn deze moderne voeding op de juiste manier te verbranden. Onze genen zijn (nog) niet voldoende aangepast om dit te kunnen realiseren.

Pas sinds de Industriële Revolutie eet de mens bewerkt voedsel uit pakjes en zakjes. Alle honderdduizenden jaren daarvoor aten we uit de natuur. Onze voeding bestond toen vooral uit gezonde vetten en groenten.

Je lichaam is perfect in staat om natuurlijke producten op een goede manier te verwerken. Het is er aan gewend om zijn energie te halen uit gezonde vetten en groenten.

We moeten ons lichaam geven wat het nodig heeft. Net zoals onze voorouders dat deden. Zij hadden geen overgewicht, ondanks dat hun voeding grotendeels uit vet bestond.

Om buikvet te verbranden hoef je daarom niet op een vetarm of hongerdieet, zoals veel mensen denken. Het is juist belangrijk dat je voldoende eet maar wel van de juiste voeding.

Dit doe je door de volgende voedingsmiddelen te eten: Vlees, vis, ei, noten, zaden, pitten, groenten, fruit en oliën.

Je verbrandt zo makkelijk lichaamsvet omdat je eten dan bestaat uit weinig koolhydraten, voldoende eiwitten en veel gezonde vetten. Precies waar je lichaam voor gemaakt is.

Tip #3: Krachttraining

Als je deze tip toepast zal je lichaam ook in rust meer buikvet verbranden.

Vaak lukt afvallen niet omdat mensen niet weten dat ze verkeerd bezig zijn. Zo wordt nog steeds vaak gedacht dat je moet ploeteren in de sportschool en oneindig sit ups en crunches moet doen om van je buikvet af te komen. Gelukkig is dit niet waar.

Tegenwoordig is er veel kennis over hoe je het beste kunt trainen. Gebleken is dat krachttraining de meest efficiënte manier is als je af wilt vallen bij je buik.

Niet de ouderwetse oefeningen als crunches helpen je om een strakke buik te krijgen maar bijvoorbeeld planking, squads en lunches zijn goede oefeningen om je buik te versterken en strakker te krijgen.
Door krachttraining zal je ook in rust meer vet verbranden.

Het mooie aan krachttraining is dat je het gemakkelijk thuis kunt doen. Je kunt gewichtjes aanschaffen en via het internet voldoende goede oefeningen vinden.

Ook zijn er tegenwoordig veel leuke manieren waarop je krachttraining in groepsverband kunt doen. Zo heb je Crossfit, small group trainingen, HIIT en kettlebell trainingen.

Het is belangrijk om een manier van sporten te vinden die goed bij je past, zodat je het ook op de lange termijn goed vol kunt houden.

Begin vandaag

Ga vandaag nog op zoek naar lekkere koolhydraatarme recepten en eet zo natuurlijk mogelijk om direct te beginnen met het verbranden van je buikvet.

Als je nu begint zal jou buikvet aankomende zomer een stuk minder zijn waardoor jij zonder stress naar het strand kunt gaan.

Wie wil dat nu niet?

Wil jij meer tips om af te vallen? Klik dan hier.

Met vriendelijke groet,

JasperAlblas_Handtekening_w200-h150

3 Reacties

  1. Ik ben tamelijk zwaar aan de buik maar eet toch geregeld uit en drink toch geregeld iets een glaasje wijn en spuitwater. Hoe geraak ik mijn buik kwijt of toch al minder ik draag in de nacht een zweet band maar weet niet of het veel helpt ik denk wel toch een beetje. Wat kan ik nog meer doen wat gemakkelijk want ik heb een anurysma gehad en weet niet goed wat goed is voor mij en ben zeer vergeetachtig.

  2. Vraag. Mijn vader is 90 en heeft een beginvorm van Alzheimer. Een paar maanden terug gaf ik hem Buché le Blanc, een soort geitenkaas. Het resultaat was opmerkelijk, hij begon meer te praten en was veel scherper dan anders. Genoemde kaas is nu niet verkrijgbaar, de werkzame stof is vermoedelijk leptine. Mijn vraag is: waar zit het in of zijn er preparaten beschikbaar. Bij voorbaat dank.

    Met vriendelijke groet,
    Arjen van den Berg

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in