4 dagen dieet

Met het 4 dagen dieet kan men 5 kilo afvallen. Het 4 dagendieet is gemaakt voor mensen die snel resultaat willen zien. Wilt u net even wat slanker ogen voor een afspraak of feestje. Het 4 dagendieet helpt u hierbij.

Tijdens het 4 dagendieet hoeft u geen honger te leiden, de uitgebalanseerde samenstelling van producten zorgen voor een voldaan gevoel, waarbij u dus de nodige kilo’s kwijt raakt. Hieronder vindt u een schema voor ontbijt, lunch en avondmaal.

Het is de bedoeling dat men elke dag een ontbijt, lunch en diner eet, hiernaast mag je ook gebruik maken van tussendoortjes uit de lijst hieronder. Drink naast deze maaltijden minstens 10 glazen water per dag, dit zorgt er namelijk ook voor dat afvalstoffen uit uw lichaam verwijderd worden en u zult minder honger hebben.

Ontbijt 4 dagen dieet:

Dag 1: 1 Gekookt ei, 1/2 grapefruit, 1 snee grof bruin brood, 1 beker magere melk.

Dag 2: Magere melk met müsli en aardbeien of appel, en 1/2 grapefruit.

Dag 3: Magere vruchten yoghurt of biogarde, 1 snee grof bruin brood met magere smeerkaas, grapefruit.

Dag 4: Maak een fruitsalade van 1 kleine appel, 1 mandarijn, en 1 kleine peer. Schep er 2 eetlepels biogarde op en een klein beetje honing.

Lunch 4 dagen dieet:

Dag 1: Vers fruit met biogarde yoghurt, 2 rijstwafels of knäckebröd.

Dag 2: 1 Snee grof bruin brood met een grote salade die je aanmaakt met 2 eetlepels olijfolie en een blikje tonijn in eigen nat.

Dag 3: Cup a soup, sandwich met kalkoen of kip met sla, tomaat en komkommer.

Dag 4: Beleg 1 bruine bol met 1 plakje 30+ kaas en plakjes tomaat.

Dinner 4 dagen dieet:

Dag 1: Grote salade met dressing van olie en frambozenazijn, kopje zilvervliesrijst, kipfilet, biogarde yoghurt of magere melk.

Dag 2: 1 Kop heldere bouillon(zoutarm), 100 gram gekookte vis of kipfilet, 2 Kopjes gestoomde groenten zoals broccoli of bloemkool, 1 Middelgrote gepofte aardappel.

Dag 3: 1 1/2 kop pasta met verse tomatensaus, 150 gram gestoomde of gekookte vis.

Dag 4: Biefstuk met kappertjes: Braad 1 biefstukje (100 gram) in 1 theelepel olie. Bestrooi het met zout en peper. Verhit 250 gram gepelde tomaten met 1 eetlepel kappertjes. Voeg peper, zout en kruiden naar smaak toe.

Tussendoortjes 4 dagen dieet:

Wortel, komkommer, fruit, mineraal water met of zonder koolzuur.

Na het volgen van het 4 dagen dieet kunt u weer overgaan op uw normale voeding. Let wel op dat je dit langzaam opbouw en niet in één keer heel vet gaat eten!

Heb je ervaring met het 4 dagen dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

53 Reacties

 1. Hallo

  Ik vraag me af welke sport hier hiervoor moet doen om de resultaat te krijgen na 4 dagen dieet.

  Ik hoop dat ik hier een reactie op krijg.

 2. Bij bijna alle ‘snel afvallen’ diëten moet je er rekening mee houden dat het meeste wat je afvalt water en afvalstoffen zijn. Als je daarna dus weer gewoon (lees: ongezonder) gaat eten, komen die kilo’s er meteen weer aan. Je zou per kilo vet dat je wilt afvallen minstens 7.000 kcal moeten verbranden. Per dag verbrand je (als je er niet bij sport) tussen de 1500 en de 2500. Het is dus compleet onmogelijk om na 1 dag al meer dan een kilo VET te verbranden. Gemiddeld val je, als je gezond eet en sport, per week 1 kilo af, maximaal. Crashdiëten zoals dit zijn vooral bedoeld voor als je even een dagje slanker moet LIJKEN, maar verwacht er geen permanent of zelfs langdurig resultaat van.

 3. Met het 1 dag dieet ben ik 1,5 kg afgevallen. Met het 5 dagen dieet 4,5 kg en nu volg ik het 4 dagen dieet. Ben benieuwd of de 5 kg er donderdag af zijn! Mijn ervaring is jezelf strikt houden aan alles. Geen afwijkingen. Ook vooral geen peper, zout, andere kruiden gebruiken, hoe erg je dat ook mist! Zeker geen zout! De laatste dag mag je wel iets van kruiden las ik en alleen dan ook maar doen als het aangegeven wordt. Geen boter of zo gebruiken. Gril die (kleine) kipfilet, kook of stoom hem, maar niet in boter of olie bakken. Die glazen water ook drinken, flink drinken, dat is nodig om af te vallen. Succes, ik hou jullie op de hoogte.

 4. hoi ik heb maandag mijn 10 dagen dieet afgerond niet geheel volgens de voorschriften maar ben wel van 111 naar 107.2 afgevallen en overal is er 5 cm vanaf, Ik heb de afgelopen 2 dagen gewoon gegeten en het gewicht is niet aangekomen. ik ben 1.70 en weeg dus sinds vanmorgen 107,2 kilo. Ik ben dus nu vanaf vandaag begonnen met het 4 dagen dieet en ga dit wel proberen strikt te volgen en kijken hoe het nu gaat. Ik hou jullie op de hoogte. Ik heb door die 10 dagen een bepaalde ritme in het eten gevonden en ga dit ook hiermee volhouden. Ik gebruik geen onnatuurlijke suikers meer daar ik 2 weken geleden hoorde dat ik diabetes ben, doordat ik wat was afgevallen merkte ik dat mijn glucosewaarde al goed gedaald was dus de dokter besloot mij nog niet aan de medicijnen te laten en kijken hoe het met mijn afvallen gaat. Dit is dus mijn motivatie om van de zomer onder de 90 kilo te gaan wegen. Mijn streefgewicht is 77 kilo en hoop dan een maatje 42 te hebben. Zit nu al op de 46-44 dus ik ga door. Wil geen crashdieet meer want heb in het verleden gemerkt dat dit mij meer schade gaf dan gewoon gezond gaan eten. Zondag ga ik beginnen met zwemmen dus dat is ook alvast een vorm van beweging voor mij.

 5. Hallo Allemaal,

  Mag je de kipfile bakken of moet dat gegrild worden. dat is mij niet duidelijk. Want op dag 3 wordt wel gezegd gestoofde vis of kip. Bij de Yoghurt inmae staan ook geen hoeveelheden. Wat is gemiddeld om te nemen.

 6. De derde dag. Vandaag staat de weegschaal op 75,9. Dat gaat de goede kant op zou ik zo zeggen. Dus voor al die gene die nog moeten starten; ik denk dat dit zeker een prima dieet is voor die laatste vakantiekilootjes. Wil je meer afvallen, dan zeker iets anders doen. Zelf heb ik jaren (6 geloof ik) geleden Sonja Bakker gedaan en ben in 14 weken, 13 kilo afgevallen. Ik woog toen 89 kilo, jaja heavyD. Dus ik wil iig graag onder die 76 kilo blijven, vandaar dus dit 4 dagen dieet. :-) 72/73 is mijn streefgewicht. Eerst maar weer eens naar die 74 en dan kijken hoe ik verder ga. Wel, succes allemaal en ik kijk uit naar jullie verhalen!! Gr. Adriana.

 7. Hoi Adriana,

  Dat klopt inderdaad. Ik ben niet veel te dik en mijn bmi is ook goed, maar die 5 kilo die ik er graag af wil is de 5 kilo die er in een half jaar bij is gekomen. Het zijn net die kleine beetje die me straks lekker in mijn bikini laten voelen.
  Goed trouwens, al 1.5 kilo kwijt! Vocht verliezen helpt inderdaad bij afvallen, dat is wat je het eerst kwijtraakt, daarna is het het vet dat je verliest.

  Groetjes,

 8. Ik vraag me overigens wel af waarom de één wel afvalt met dit dieet en de ander niet. Moet wel zeggen dat ik mij ook hou aan de 2 1/2 liter vocht per dag. Daardoor plas ik als een paard om maar ff zo te zeggen en dat helpt vast ook. Doen alle andere dames dat ook? (mochten jullie nog bezig zijn. :-) )

 9. Hallo daar weer!
  Gisteren ben ik dus begonnen en heb mij daarom in de ochtend gewogen.
  Mijn gewicht was: 77.8.
  Trouwens anoniem hierboven, 1.71 en 69.5 is toch helemaal top. Of nahja als je 21 bent dan mss toch wel mooier ja 64.5, was ik ook in die tijd. lol. Ik ben nu 44 en dat mag niet uitmaken maar ik ben ook niet smal gebouwd dus als ik nu 68 kilo weeg dan zie ik er al slecht uit.
  Maar wat belangrijker is, is uiteraard mijn gewicht vandaag. 76,3. Das heel mooi dus maar ik moet je melden dat ik mij echt strikt aan het menu heb gehouden hoor. Incl. de grapefruit die ik verafschuw maar ik heb gelezen dat die vetten afbreekt dus niet vervangen voor een andere vrucht met evenveel calorieën. Nou allemaal hierboven, ik hoop morgen te melden dat er weer wat af is. Mijn streven is trouwens 72 kilo maar dat gaat lastig worden in die 4 dagen, niet gezond ook! Nou groetjes hoor!

 10. Hallo allemaal,

  Ik heb me voorgenomen vanaf morgen ook met dit dieet te beginnen. Ik heb al van alles geprobeerd maar het lukt me niet goed om door te zetten (vooral door het vreemde eten). Ik zie dit dieet wel zitten en hoop dat ik net die paar kilo’s eraf kan krijgen. Ik ben 21, 1.71 en 69.5 kilo. 5 kilo zal zeker bij mij niet lukken in 4 dagen, maar een snelle start met 2 kilo zou fijn zijn. Ben benieuwd hoe het jullie afgaat!

 11. Beste allemaal,

  Morgen ga ik beginnen met het 4 dagen dieet, ook dan zal ik gaan wegen.
  Ik moet eerlijk zeggen dat als ik lees 1 kilo minder dan denk ik bij mezelf, ff flink naar het toilet en dan ben ik dat ook kwijt, ik hoop toch echt op wat meer.
  I.i.g. wel leuk dat jullie elkaar zo motiveren. Nou doorzetten allemaal en ik zal morgen een up-date uitbrengen!

 12. Ha Maria en Marion,

  Hoe gaat het lijnen met jullie? Met mij gaat het goed. Ben nu in bijna 2 wkn zondag 3 kg afgevallen ondanks dat mijn maandelijkse periode eraan komt. Aangepaste mdp bevalt me goed, heel goed. Ook zeker geen trek. Meiden heel veel succes.

  Groeten,

  Karin

 13. 1 kg is ook netjes Kimmy!
  ik heb besloten om niet teveel meer op de weegschaal te gaan staan en in de spiegel te kijken, ik maak mezelf er alleen maar gek mee!
  Ga deze week nogmaals het vier dagen dieet doen, hoop dat het blijft werken! Wil je me laten weten of dat MDP ook werkt Kimmy?

  En Marion met je buik dat is niet echt goed, de dokter is dan toch verstandig ja. Gezond blijven eten is altijd goed, maar niet altijd even gemakkelijk!

 14. Ha Marion en Maria,

  Ik heb zaterdag op de weegschaal gestaan en toen woog ik 1 kg minder. Ik ben er blij mee. Mijn periode komt eraan en ik denk dat ik volgende week meer ben afgevallen. Ik heb ook een erg dikke buik (normaal niet). Als ik een strak hemd aan zou trekken denk je dat ik zwanger ben. Dat ben ik niet kan niet. Ik ga nu naar die 4 dagen verder op MDP. MDP houdt in ene dag alleen vlees, vis en yochurt, andere dag alleen groenten vlees of vis, en dan een dag dat je alles mag dus ook brood. Meiden heel veel succes. Ik blijf wel schrijven hier.

 15. Hee Kimmy en Maria,
  t is alweer een paar dagen terug, maar ik heb me redelijk aan het dieet kunnen houden. Toch denk ik dat ik even naar de dokter ga. sinds ik 1,5 maanden terug ruim een week de griep heb gehad is mijn buik enorm opgezet. als ik erop duw borrelt het aan alle kanten. dat lijkt me toch niet te kloppen. Maar ik heb me wel voorgenomen gezond te blijven eten. 3 keer een maaltijd en fruit en groenten tussendoor en suiker tot een minimum te beperken. Daarnaast 3 keer hardlopen in de week. eens zien of ik dat volhoudt. Wat zijn jullie van plan nu na het 4 dagen dieet?
  en Maria, 1,2 kilo is niet mis. wie weet als je je morgen weer weegt is er weer wat af?

 16. Hallo Maria en Marion,

  Sporten zou ik moeten doen, maar doe ik niet. Chocolade eten voor de maandelijkse overlast herken ik niet, maar wel dat ik veel trek heb in alles wat los en vast zit. Mijn periode komt er ook aan. Buik is erg opgeblazen. Gisteren en vandaag zoals gezegd gezondigd. Morgen ga ik gewoon weer verder. Als ik gezond eet voel ik me beter. Meiden heel veel succes. Het gaat ons lukken. Zaterdag zal ik laten weten of ik in kg ben afgevallen. Zijn jullie al afgevallen?

 17. Marion,
  Ik hoop dat het vandaag wat beter gaat! Ik snap dat als die tijd van de maand is het niet zo wil lukken. Heb zelf ook altijd last van chocola eten en andere lekkere dingen.
  Heb zelf ook erg zin in chocola nu, maar probeer me er tegen te verzetten.
  Als die tijd van de maand over is gaat het vast beter!

 18. Naar mijn idee kun je ook niet afvallen binnen een aantal dagen, maar ga je de afgevallen kilo’s pas een paar dagen of zelfs een week later pas zien. Ik ga ook maar 1x in de week op de weegschaal.

  Raak er anders aardig gefrustreerd van als er geen kilo’s af zijn.

  Sporten jullie er ook bij?

  • Hee Maria,
   ik probeer 3 keer in de week hard te lopen. een half uurtje, langer houd ik het nog niet vol…
   maar vandaag lukt het niet zo, heb alweer chocola op.. tijd van de maand… :(

 19. Hee Kimmy,
  balen als je niet afvalt… En al die leuke dagen tussendoor werken ook niet echt voor je lijkt me. Knap om dan vol te houden aan wat je van te voren van plan was (wel of niet) te eten!
  ik zit op dit moment aan mijn sandwich met rookvlees en sla, tomaat en komkommer(tja, kip en kalkoen was echt op, manlief heeft het pakje geplunderd…)
  Eigenlijk vind ik alles wel erg lekker wat dit dieet voorschrijft. Misschien elke maand maar zo’n weekje…
  Gisteren zei mijn man nog: ‘je bent prachtig’.
  Maarja die buik… die zie ik voornamelijk…. en dan straks in bikini en zomerjurkjes? no way!! tot gauw!

 20. Ha die Maria en Marion,

  Ik weeg 90 kg en ben 176. Ik wil naar de 72kg. Ik ben vanmorgen op de weegschaal gaan staan en was niets afgevallen. Vandaag wel goed dieet gehouden. Ik ga door. Marion ik merkte ook aan een zomerbroek die ik leuk dacht aan te doen dat die dus in mijn geval echt niet meer paste. Het gaat mij ook niet zo zeer om de kilo’s. Het gaat erom om gezond en beter te eten. Ik geloof niet dat je in 4 dagen 5 kg kunt afvallen. Morgen doe ik het dieet niet omdat ik morgen een wijnproeverij met hapjes heb. Op de dag eet ik wel gezond. Donderdagmiddag heb ik een verjaardagslunch, donderdag wordt dus een aangepaste dag. Ik ga pas zaterdag weer op de weegschaal staan. Meiden heel veel succes met lijnen en laten we elkaar steunen. Op naar een zomer met wat minder kilo’s en zomerkleding die gewoon past zonder een rol over de broek.

  Groeten,

  Kimmy

 21. Ik ben ook gister begonnen met het dieet.
  Weeg voordat ik begon 72 kg en ben 1.70 lang. Ik zal aan het einde laten weten hoeveel ik afgevallen ben.

  Kimmy, met welk gewicht ben jij begonnen? zou ook graag willen weten hoe anderen het doen.

  • Hee Kimmy en Maria,
   ik ben gisteren begonnen met het 4 dagen dieet.
   Gisteren de hele dag goed volgehouden. Vandaag doe ik weer mijn best!
   Ik heb niet op de kilo’s gelet, het gaat mij er meer om dat ik weer beter in mijn zomerbroek pas, want die zat toch echt wat te strak…
   Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 22. Ik was vrijdag begonnen. Op de dag ging het erg goed. ’s avonds kwam een vriendinnetje met pizza en rose. Toen heb ik pizza en rose op. Ik had bedacht om dan zondag te beginnen. Het is nu maandagavond en tot nu toe gaat het goed. Ik heb niet gesmokkeld. Ik weet niet of ik ben afgevallen. Ik ga morgen op de weegschaal staan. Ik zal het laten weten.

 23. Vanaf vandaag begonnen met het 4 dagen dieet. Ik stond vanmorgen op de weegschaal en schrok me rot. Ik zal hier laten weten hoe het bevalt.

 24. enne , praat er eens over met je moeder of iemand anders die je vertrouwt .
  Als je onzeker bent en je bent al aan het kijken naar internet , ben je er al een tijdje mee bezig denk ik . het lucht misschien heel erg op om er met iemand over te praten . laat je ook niet misleiden door vriiendinnetjes of andere meisjes die willen lijnen want dat is echt niet goed voor jullie .

  ik ben benieuwd of je dat lukt

 25. Hoi lief onzeker meisje dat wil afvallen .

  Je bent niks te dik . je hebt een gezond gewicht ! kijk maar eens op internet naar BMI . Dat is een index waarbij je je gewicht en lengte door moet geven en dat berekent dan of je te zwaar bent . Jij hebt echt een heel gezond gewicht !
  Ga niet lijnen ! dat is echt niet nodig . Sterker nog , het is juist heel slecht !
  Je zit nog in de groei , je bent pas 12 en je lichaam heeft nu echt de energie nodig om te groeien . Als je nu gaat lijnen kun je klachten krijgen , en misschien menstruatie problemen . Je bent misschien al aan het menstrueren waardoor je al bepaalde hormonen aan het aanmaken bent en dat is allemaal heel normaal , maar schop ze niet door de war door te gaan lijnen .
  Probeer een beetje van je onzekerheid af te komen door leuke kleertjes te dragen .en misschien leuke sieraden , maar over je gewicht hoef je je echt geen zorgen te maken .

  Veel succes ! Groetjes Gemma

 26. Hoi mensen,,
  ik probeer van alles om af te vallen, maar niks lukt,
  ik heb ook al heel veel op het internet gezocht naar een goed dieet. kunnen jullie mij vertellen of dit een goed dieet is en hoeveel je ermee af kunt vallen?
  ik ben 12 jaar, 1 meter 65, en ik weeg 56 kilo
  is dat normaal?
  vertel het me please..
  Groetjes, van een onzeker meisje

 27. Ik geloof het best wel dat je kan afvallen maar moeten wij ons daar nie bij bewegen bv sporten, lopen, enz?????

  • weet ik niet, ik denk het wel,,
   ik sport wel veel, maar kan meer
   ik heb de motivatie niet:(

 28. hey gemma, zet hem op he.
  komop als ik kan lezen dat het bij jou werkt dan ben ik misschien ook weer te motiveren!

  GO GO GO ga door je kunt het

  liefs trea

 29. hallo ,

  zijn er nog mensen bezig met dit dieet ? ik ben vandaag begonnen . ik hoop dat het werkt , ook omdat ik al een tijdje aan het lijnen ben .

  veel succes dan

  groetjes gemma

 30. Halllo,
  ik ben van plan dit dieet te volgen omdat bij mij de laatste kilo’s heel moeizaam gaan. Nu vraag ik me af wat je voor hoeveelheden moet aanhouden. Bij het ontbijt bijv.hoeveel melk bij de muesli? en bij de lunch hoeveel fruit?

  groetjes raquel

 31. Ik doe het nu voor de tweede keer. Vorige keer 4 kilo eraf in 4 dagen. Echt ik voelde me er super goed door! Ik vond dat je er geen honger mee hoefde te hebben, je mag best nogal wat eten. Ik heb het 3 maanden zo gehouden en toen kwam het er weer bij helaas. Ik ga nu beter aan de slag. 4 dagen dieet, 3 dagen gewoon eten en dan weer 4 dagen. Daarna gewoon echt mijn eetgewoonten drastisch wijzigen want dat is waar het dan op aan komt!

 32. hallo,

  ik ben op zoek naar een goed dieet zonder er veel geld aan uit te moeten geven (zoals bij het mentale dieet plan €64 en dan heb je de juiste voeding nog niet gekocht). Mijn vraag is of iemand die dit dieet al heeft gedaan en is gestopt, terug veel bij kwam of niet? Je hoort wel vaker over een dieet dat als je ermee stopt de killo’s er terug aan vliegen tot zelfs het dubbele. Kan iemand mij een resultaat geven na het stop zetten van het dieet?

 33. Hoi Hoi,
  Ik wil dit ook gaan proberen maar vraag me af of je de vis kan vervangen door kip, ik ben namelijk allergisch voor vis!
  Groetjes, Jolly

 34. ik ben in 1 dag 1.5 kilo afgevallen als dat zo de andere drie dagen ook zo gaat dan ben ik tevreden we w88 maar ff af

 35. ik heb het dieet gevolgd. maar ik kwam er de laatste dag pas achter dat de weegschaal het niet deed, nadat een vriendin zei: goh, je ziet er wel heel mager uit! ik was namelijk een half jaar op vakantie geweest en ik ging op m’n weegschaal staan en die gaf aan 85 kg en na die vier dagen woog ik volgens mijn weegschaal 96 kg. toen ben ik bij m’n vriendin op de weegschaal gaan staan, en die gaf aan dat ik 52 kg woog. wat een opluchting! ik dacht dat ik echt zo zwaar was!

 36. @Kim, Hoeveel je afvalt verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld is gebleken dat personen die dit dieet volgen 3 tot 5 kilo afvallen. Je zult zelf moeten proberen hoeveel jij afvalt met het 4 dagen dieet. Succes!

 37. hallo
  ik heb aan de bovenste dieet meen gedaan maar helaas ik ben geen een kilo af.
  ik snap er niet waarom ik heb gedaan wat je zei maar tog niet afgevallen…

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in