4 miljoen Belgen op dieet

4 op 10 van de online Belgen is momenteel op dieet. In Duitsland is dit zelfs de helft van de online bevolking. In Nederland ligt het aantal surfers op dieet het laagst, slechts 3 op 10. Afvallen onder begeleiding van een diëtist of door het volgen van het WeightWatchers-dieet zijn het populairst. Dat blijkt uit een Europees internetonderzoek, uitgevoerd door InSites Consulting.
De dieetrage woedt sterker dan ooit: 4 op 10 van de surfende Belgen volgt momenteel een dieet. Verder toont het onderzoek aan dat slechts één op de vijf online Belgen nog nooit op dieet is geweest.

Om gewicht te verliezen worden er tal van technieken toegepast: 70% van de surfende Belgen volgt een ‘echt’ dieet, 55% doet aan sport, 20% slikt pillen, 15% gebruikt een vermageringsgel en 2% kiest voor liposuctie.

Eetgewoontes

46% van de online Belgen geeft aan er geen gezonde eetgewoontes op na te houden. Eén op drie is al bij de diëtist langsgeweest en 70% is daar erg tevreden over. Naast een diëtist is ook het WeightWatchers-dieet erg populair. Deze Weightwachters-klanten zijn ook erg tevreden: 70% is positief tot heel positief over dit dieet. De WeightWatchers zijn trouwens niet alleen in België populair. Doorheen Europa heeft 20% tot 30% van de surfers al eens een WeightWatchers-dieet gevolgd. Enkel in Spanje en Italië blijkt WeightWatchers nog onbekend te zijn.

Voedingswaarden

Vier op tien van de surfers leest de voedingswaarden van producten tijdens het winkelen. Deze trend stelt het onderzoek van InSites Consulting vast doorheen Europa. In Engeland ligt dit cijfer zelfs op 60% en in Italië op 50%. In de voedingswaardetabellen gaan mensen vooral op zoek naar de vetwaarde (92%), gevolgd door het aantal suikers (72%) en daarna het aantal calorieën (71%).

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in