40 punten dieet programma met de lijst uit het boek

Als je het 40 punten dieet volgt moet je 40 punten per dag tellen. Hier kun je een gratis programma downloaden waarmee je eenvoudig punten kunt tellen voor het 40 punten dieet. Alle producten uit de lijst van het 40 punten dieet boek kun je snel en eenvoudig opzoeken met het “Afslank” programma. Lees hier meer over het 40 punten dieet.40punten

Praat mee over het 40 punten dieet op ons gezellige forum.

Gratis 40 Punten Programma

Schema

Klik hier en download het 40 punten dieet programma

Afslank is freeware en mag gratis worden verspreid. Afslank is geschikt voor Windows 95/98/ME/2000/XP/Vista/Windows 7

Sommige dingen staan niet in het programma, hoe kan ik die toevoegen?

Het is onmogelijk om alles in de database te zetten maar als je zelf dingen wilt toevoegen kan dat! Het vergt wel wat computer ervaring. Dit moet je doen om iets toe te voegen.

Ga met de windows verkenner naar c:\Program Files\Afslank. In die directory (of map) staat een bestand genaamd: afslankDB.txt. Dit bestand bevat alle voedings informatie. Met de “kladblok” kun je hier zelf dingen toevoegen. Als je bijvoorbeeld kaassaus wil toevoegen ga je naar [Sauzen] in het bestand en voeg dit toe: “Kaassaus 100ml” 8

Het eerste is natuurlijk de naam en die 8 (heb maar wat gepakt) is het aantal punten. Hoe kom ik aan punten vraag je je misschien af.

Het is een simpel sommetje. 1 punt is 25KCal. in de vetvrij teltabel kun je in de eenvoudig opzoeken hoeveel calorieeen bepaalde producten hebben. Zoek dus op hoeveel 100ml kaassaus is en reken het uit.

Kan ik ook ‘minpunten’ scoren door te sporten?

Ja dat kan. Voeg aan de voedings database de volgende tekst toe (kijk hierboven hoe dat moet):

Sporten

“Fietsen (8 km/u) 1uur” -2.16
“Wielrennen 1 kwartier” -5.70
“Hardlopen 1 kwartier” -3.48
“Tennis (enkelspel) 1 kwartier” -3.66
“Zwemmen (crawl) 1 kwartier” -5.22
“Zwemmen (rugslag) 1 kwartier” -5.60
“Squashen 1 kwartier” -6.00
“Fitness 1 kwartier” -6.00
“Skeeleren (15 km/u) 1 kwartier” -4.20

40 Punten dieet forum

Heb je vragen over het 40 punten dieet of wil je ervaring uitwisselen? Dan kun je een reactie achterlaten of reacties lezen van anderen. Daarnaast kun je terecht op het informatieve 40 punten dieet forum.

Gratis de 40 puntenlijst per mail

Wil je de 40 puntenlijst op papier? vul dan dit aanvraagformulier in en je ontvangt gratis eenmalig de 40 puntenlijst het 40 punten dieet in je mailbox.

tip: bekijk de vetvrij verbruiksmeter.

Het programma is gemaakt door D. Kuppens.

40 Reacties

 1. ik woon in spanje, en er zijn natuurlijk producten die niet voorkomen in de puntenlijst, maar voor hoeveel calorien per punt moet ik rekenen?

 2. Wie wilt er ook in het nieuwe jaar starten met het 40 punten dieet?
  Was netjes 11 kilo afgevallen, en er zitten er weer mooi 4 bij aan!!!
  Heb er weer schoon genoeg van….al dat gevreet.
  Wel wil ik iets meer dan 1000 cal p/dag nemen, omdat ik toch wel de ervaring heb, dat ik het dan beter kan volhouden, en dat ik niet zo snel weer aan kom.
  Ik wil nog 7 kilo afvallen……
  Elkaar steunen is altijd lekker, als je het moeilijk heb!
  Dus, kom op, en doe mee..

  • Ok ik begin maandag ben al 1maand gestopt met roken en de kilo’s komen erbij ik woog vroeger 55 kilo en nu weeg ik al 64 kilo dus het mag stoppen

 3. hallo ik ben Ine 63 jaar en weeg zeker 15 kg. teveel. Wil daar nu graag iets aan gaan doen.
  Hoop dat het nu echt gaat lukken na zoveel pogingen

  • he Ine ik zoek nog een maatje om een beetje steun bij te vinden, ik begin dinsdag; misschien dat je een mailtje kan sturen of zo?

 4. ik ga vanaf morgen beginnen en wil er 20 kilo af hebben nu zal dit voor de zomer wel niet meer lukken maar elk kilotje is mee genomen

  • Hallo, Nietje

   Ook ik gebruik (voor de 2de keer) het 40 punten dieet en dit gaat best goed.
   Er zijn geen “verboden” producten en als je eens wilt zondigen, dan houd je er gewoon de hele dag rekening mee. Je kunt gewoon met het gezin mee-eten en hoeft geen “rare” dingen klaar te maken.

   Ik merk wel dat ik een moord zou doen voor een lekkere reep chocolade…..

   Ik heb ook het “WII fit plus” aangeschaft, zodat ik niet de deur uitmoet om te gaan sporten.

   Succes!

 5. Ben al even bezig om wat dingen toe tevoegen aan het kladblok met voedingsinformatie, (en ook van het sporten enz.) maar ik kan het niet opslaan??

  Ik krijg dat niet voor elkaar

 6. Hoeveel punten kan ik aftrekken voor 1 uur wandelen. Kan ik namelijk nergens vinden. En ik bedoel niet hardlopen, maar gewoon rustig wandelen.

  Gr

  Nadia

 7. Programma gedownload, maar als ik iets wil zoeken slaat programma dicht. Kan wel zelf toevoegen, maar dan ben ik haast langer bezig dan een bestand in excel te maken. Jammer.

  • @Sandra,

   Het programma werkt hier prima, ik gebruik windows 7. Het is wel een ouder programma maar de lijst met producten is actueel. Probeer het eens op een andere computer / laptop.

   Sabine

 8. Hallo luitjes ik kan zeggen dat het werkt . doe het voor de tweede keer . de eerste keer was 1984 .ben ik 34 kilo afgevallen . ben nu van begin januari bezig en ben al vier kilo kwijt . hou het wel in de gaten dat je niet onder de veertig punten ga . want dan ben je niet gezond bezig en de vitamine bij houden heel belangrijk . het is heel goed vol te houden . succes groetjes

 9. nou morgen ga ik beginnen hoor ! kyken of het wat is en word ! ik heb er zin in en ben goed gemotiveerd en wil het ook lang volhouden ! kyken of ik afval hierdoor ! zo niet? jammer dan op naar het volgende dieet !

 10. Ik heb 5 minuten geleden op deze website de 40 punten productlijst aangevraagd en kreeg meteen al een reactie met de puntenlijst. Ik ga hem uitprinten en op de koelkast hangen. Voor de zomer 6 kilo dus das te overzien. Meer mensen met 40 punten ervaring hier?

  Anja

 11. Ik wil afvallen, morgen ga ik beginnen met het 40 punten dieet, maar is het wel gezond? en ik ga denk ook die teller downloaden ik heb ook de papieren zelf gewoon uitgeprint dus ik hou ook in een schrift bij wat ik eet! en de punten er achter… of course. ik hoop dat ik afval

 12. toppie ik heb ook het boekje ven margriet met streep je slank voor onderweg tegenwoordig is niks gratis vandaar ik u wilde bedanken
  in deze moeilijke resessie tijd

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in