40 Punten Dieet

Allereerst: Er is een gratis 40 punten programma te downloaden om het tellen van de 40 punten nog eenvoudiger te maken. Je kunt dit programma via de onderstaande link vinden:

tip 1 : Download het gratis 40 punten  programma.
tip 2 : Gebruik de 40 punten lijst.
tip 3 : Vraag de gratis 40 puntenlijst aan, ontvang de lijst via email en print hem uit.
tip 4 : Lees hier tips en ervaringen of bezoek het 40 punten forum.

Het 40 punten dieet komt erop neer dat je per dag 40 punten mag gebruiken. Ieder product heeft een bepaald aantal punten. Hieronder een voorbeeld:

40 Punten Dieet Punten

Brood

brood wit 1 snee 30 gr. 3 pnt.
brood bruin 1 snee 30 gr. 3 pnt.
brood volkoren 1 snee 30 gr. 3 pnt.
broodje 1 stuks 30 gr. 5 pnt.

40 punten dieet

Dit is een 40 punten basisdieet van 1000 calorieën per dag.

Basisvoeding

Dit moet je iedere dag eten!!!

 • 1 multivitamine
 • 2 Biergisttabletten
 • 1/4 liter melk of een ander melkprodukt
 • 25 gr. kaas of 1 ei (ei niet meer dan 3x per week)
 • 1 snee bruin brood
 • 100 gr. mager vlees of 150 gr. magere vis
 • 2 tomaten of een citrusvrucht (sinaasappel,mandarijn)
 • 1 portie groene groente of sla

Indien je volle melk gebruikt en 40+ kaas eet, beslaat dit basisvoedsel 24 punten.

40 Punten Puntenlijst

Naast het gratis 40 punten programma kun je natuurlijk ook gebruik maken van de 40 puntenlijst. Om snel en eenvoudig punten te tellen kun je voor voor elke 25 calorieën 1 punt rekenen. Dit is minder nauwkeurig maar wel makkelijk als je geen lijst bij de hand hebt.

Er zijn verschillende manieren om je dagelijkse punten te tellen:

40 punten dieet forum

Heb je vragen over het 40 punten dieet of wil je ervaring uitwisselen? Dan kun je hier een reactie achterlaten of reacties lezen van anderen. Daarnaast kun je terecht op het informatieve 40 punten dieet forum.

Gratis de 40 puntenlijst per mail

Wil je de 40 puntenlijst op papier? vul dan dit aanvraagformulier in en je ontvangt gratis eenmalig de 40 puntenlijst het 40 punten dieet in je mailbox.

Jouw mening telt!

Wat is jouw ervaring met het 40 punten dieet? Laat het ons hier weten of lees hier de reacties.

Heel veel succes!

98 Reacties

 1. Hoi,

  Mijn man en ik willen samen afvallen met behulp van het 40 puntendieet, maar zo in het programma word er geen verschil gemaakt tussen mannen en vrouwen terwijl mannen toch meer calorieën nodig hebben dan vrouwen. Hoe weet ik dat ik toch genoeg aan calorieën binnen krijgen??

  En zo zagen wij ook geen kofie en thee en suikerklonten in de lijst staan en wil wel graag weten hoeveel punten dat zijn???

  Groetjes Bianca

  • Hoi Bianca,

   Koffie en thee zijn geen punten… net als cola light spa rood en gewoon water.

   Suiker = 2 eetl. 100gr. 3punten
   Maar als jullie slim zijn, stop je met suiker is de koffie… suiker is zoiezo slecht natuurlijk :)

   Groetjes Elene!
   ps. suiker staat in de kolom groenten.

  • Eline: Hoeveel punten mag je aftrekken als je veel loopt,want ik breng namelijk twee keer in de week post weg en dat vereist veel energie en breng en haal de kids van en naar school vier keer op een dag en dan loop ik ook zo’n tien minuten????

   Groetjes Bianca

  • Hoi Bianca,

   Daar mag je niks van af trekken!!
   Want ook al doe je niet aan een dieet sporten is en blijft goed voor je lijf!! En dat is wat jij nu eigenlijk doet, sporten!!
   Ik loop ook 1x in de week een grote ronde en ga dat zo opbouwen!!

   Dus wat je doet is goed, en niks van af trekken!!

   Groetjes Elene

  • Hallo Bianca,

   Reken voor een man 500 kcal per dag meer dan voor een vrouw.
   Dat is in totaal 60pnt per dag voor de man en 40pnt voor de vrouw.

   Groetjes Angelique

 2. Hoi,
  Ik ben een meisje van 19jaar,
  Ik ben sinds Dinsdag begonnen. Het bevalt me prima.
  Ik zou deze week eigenlijk alleen maar in de gaten houden met wat ik eet, maar elke keer als ik iets wilt pakken kijk ik toch op me punten-lijst… haha het gaat zo automatisch en zit elke dag rond de 40punten. Ik heb voor mezelf gezegd, dat ik tussen de 40 en 45 punten moet/mag zitten.

  Alleen heb ik wel even een vraagje: Ik lust geen groent… in plaats daar van eet ik sla,tomaat en komkommer. Is dat een goede oplossing?

  Groetjes Elene

 3. ben vorige week naar een weigh avond geweest ik woog 95kg en mocht 31punen nemen vandaag ben ik begonnen met mijn dieet ik heb alleen een probleem ik heb mijn menu voor vandaag amengesteld en kom maar aan 22.5punten s’morgens 2boterham met boter en kaas+koffie met melk =8pun 10u meloen = o pun s’middags 2 boterham met salami koffie met melk =6 pun en voor s’avonds 150gr aardappel natuur 300gr spruit met ui en 5gr boter 180gr vlees =8,5 pun wat kan ik meer nemen dan ik heb opgesteld.

  wie heeft da probleem ook gehad? graag ervaringen en hulp van anderenzijn welkom

  groetjes van sonneke

  • Hallo Sonneke,

   Het huidige weigh watchers programma werkt niet meer met het 40pnt systeem, maar met points.
   Dit is anders dan 40 pnt. Nu rekenen voor bv een appel geen pnt, maar met het 40 pnt systeem zijn dat 2 1/2 pnt.

   Groetjes Angelique

 4. hallo
  ik heb het eens uitgerekend maar ik kom niet aan de 40 punten ik kom maar aan +- 30 a 31 punten
  wat betekent dit ?
  eet ik dan te weinig en hoe kan ik dit dan oplossen
  ik wil toch 5 kilo eraf hebben .
  alvast bedankt
  corina

  graag reactie in mijn mailbox

 5. ik wil beginnen het 40 punten dieet.ik ben hier heel serieus en vastberaden over,daarom wil ik mij goed voorbereiden hierop.3 dagen geleden ben ik begonnen mij zelf aan te leren 1 1/2 liter water te drinken pd,de dag te beginnen met een glas lauw water ipv een kop koffie,te ontbijten ipv alleen een glas soja(melk). de 2 dag kwam ik aan 1 1/4 liter vocht waarvan de helft water en de andere helft half om halfwater/vruchten sap.mijn steven is aan het eind van deze dag op 1 1/2 liter vocht te komen en mijzelf te wennen aan 1/4 vruchtensap 3/4 water.vandaag begin ik mijn dieet dag boek om inzicht te krijgen in mijn eetgewoontes en te zien hoeveel punten ik pd binnen krijg.over 5 dagen begin ik met het dieet(7 dagen leek mij goed om miju goed voorte bereiden,de lijst uit te breiden ,tips te verzamelen en alvast te beginnen om mijzelf een aantal dingen aan te leren als bijv 1/ 1/2 liter vocht pd te nemen,wie heeft er nog tips voor mij om in deze 5 dagen mij goed voor te kunnen bereiden,en wie kan mij vertellen hoe erachterkom hoevel punter er in sojamelk,soja toetjes,vlees vervangers ed zitten zodat ik een de 40 punten lijst daarmee completer kan maken en niet niet hoef te tellen en te rekenen waneer ik mijn dieet begin .groetjes katja

 6. Ik ben 5 kilo kwijt in 5 weken. Dan hield ik me doordeweeks aan de punten (globaal niet te streng) en in het weekend eet ik normaal. Ook ga ik ipv de auto met de fiets naar het werk. Het gaat niet supersnel en ik zie het als een levensstijl verbetering. Eigenlijk heb je geen puntenlijst nodig. Ik eet ’s morgens 2 broodjes/crackers en tussen de middag ook. ’s Avonds gewoon mn avondeten zonder sausjes of wat dan ook. ipv koek eet ik liga/fruit en ’s avonds zit ik aan light drankjes of water en blijft de shipszak dicht. Dit is een gewoonte die je aan moet leren. Ik houd het al prima 5 weken vol en geniet in de weekenden van de extraatjes..

 7. Hoi,
  Ik ben eind januari begonnen met dit dieet en ik moet zeggen het werkt wel. Ik ben nu in 4 weken tijd 2.5 kilo afgevallen..ook al was ik een week op het zelfde gewicht gebleven (carnvalsweek)..ik ben nu weer flink bezig om mijn eerste streefgewicht te behalen.
  En weet je soms kom ik niet eens aan die 40 punten maar zit ik er 10 punten onder..vol is vol toch..
  Ik heb al heel wat dieten, pillen en middeltjes geprobeerd, maar dit is wel het beste met een geweldig resultaat en heel goed vol te houden.

  Voor de mensen die zeggen dat je er een jojo effect krijg, maar bedenk dan zelf..als je aan het dieten ben en je bent op je streef gewicht en je gaat daarna weer gewoon eten zoals voorheen, ja sorry maar dan kom je wel wel weer aan..je bouwt het natuurlijk gewoon weer op tot een normaal voedingspatroon..

 8. Hoi Wilma, Een complete rookworst is inderdaad 40 punten! Maar ik neem aan dat je geen complete rookworst eet maar slechts een stukje. Vergelijk het maar eens met de weightwatchers puntenlijst, daar is een stukje rookworst van 60 gram 5 punten. Gaat het goed met het 40 punten dieet?

 9. een rookworst kan toch nog 40 punten zijn?!
  het zijn 310 kcal : 25 is echt geen 40.
  Waarschijnlijk moet die nul weg ofzo.
  Tenminste dat hoop ik!

 10. Ben nu 10 weken met het 40 punten dieet bezig en ben nu 7 kilo afgevallen.
  Volgens mijn BMI zit ik nu in de “veilige”zone, maar voor mijn bikini wil ik nog wel een paar kilootjes kwijt.
  Tegenwoordig staan op veel verpakkingen het aantal Kcal genoteerd en die schrijf ik dan snel op mijn dieetlijst bij.
  Vooral met mijn bordje Brinta ’s morgens ben ik erg tevreden, de hele morgen kan ik hiermee door.
  Ik probeer, als het weer het toelaat, iedere dag 45 minuten flink met de hond door te stappen en hopelijk kan ik volgende week weer een paar grammen afschrijven.
  Nou is het alleen nog maar een kwestie van volhouden.
  Iedereen die ook bezig is mijn zijn of haar Lijn: Succes!

 11. Goedemorgen allemaal,

  Ik heb gisteren al een berichtje geschreven hoe misleidend het boek van Erika Terpstra is, zij volgde het proteine dieet van het merk Prodimed, heel erg duur en niet zo via internet te koop, kost ook echt heel veel, ik ben vorig jaar begonnen met prodiet, ben toen ik 4 mnd tijd ruim 35 kilo afgevallen, ik moest dat voor een borstoperatie, doordat de wonden niet goed heelden heb ik bijna 2 mnd in bed gelegen, en kon ik ook niet meer sporten, en heb ik er door geen beweging weer 10 kilo bij, wel door teveel eten door de stress, heb afgelopen woensdag weer mijn produkten van prodiet besteld ,( zelfde als dat van Erika, heerlijke shakes etc ) en gisteren gekregen , deze morgen begonnen met een heerlijke abrikozen shake met soja melk zonder zout en suiker, bij dit dieet val je echt ruim 10 kilo per mnd af, en hoef je niets te tellen en af te wegen, ook heb je absoluut geen honger, je moet wel gaan bewegen, dus ik zwem 3 keer in de week, en loop(geen joggen) zeker elke dag, mijn vriendin is met dit dieet ruim 26 kilo kwijt in 3 mnd, wel neem ik multi vitamines erbij, van Pharma Nord– de Antioxidant, bij de D.A te koop, je voelt je gewoon super fit en met dit dieet lost je vet echt op, bij dit dieet hoef je niet steeds na te denken, en alles uit te tellen, dus ben je ook niet meer met eten bezig, ook is dit makkelijk om onderweg mee te nemen, omdat ik nogal veel moet reizen voor mijn werk ( designer en inkoopster en daarbij nog af en toe modellenwerk ) hoef ik maar mijn zakjes en shaker, of de kant en klare heerlijke puddingen mee te nemen. dit is geen reclame wat ik maak voor dit merk, maar dit helpt !!!! fijne dag allemaal en zeker een super fijn weekend.

  meer informatie

  grtz Elisa.

 12. ik heb inderdaad ervaring met dit dieet. alleen heb ik het gedaan dat ik 16 jaar was en ik ben nu 52 jaar, dus best een tijd geleden maar sinds vandaag ben ik dit dieet pas weer tegen gekomen en ga dit ook beslist weer volgen. dat ik het voor de eerste keer volgde werd er een weekelijkse weging gedaan door twee dames die beide niet al te slank waren. voor ons dus een motivatie om in ieder geval niet zoals hun te worden. bij elke 2.5 kg gewichtsverlies kreeg je een lintje opgespeld in verschillende kleuren en als je dan was aangekomen mocht je je lintje niet opspelden. hoe stom of het ook klinkt het werkte wel en werd niet als kinderachtig gezien.we wilde allemaal zo’n lange rits lintjes, ik ben toen ook 15 kg afgevallen en hoop deze keer zeker zoveel af te vallen.want laten we wel wezen als je aanleg om aan te komen dan heb je levenslang.maar een ieder die dit dieet wil volgen het werkt en het is goed vol te houden.

 13. Je kan zelf ook wel uitrekenen hoeveel punten iets is, als je weet dat 1 punt 25 calorieen is. Als je gaat naar sites waar van elke product calorieen staan dan weet je ook hoeveel punten iets is

 14. Een eerdere reactie meldde ook al dat bepaalde (hippere?) levensmiddlen niet in de lijst voorkomen. Ik heb deze lijst ook al op een andere website zien staan en volgens mij dateert hij ergens uit de jaren 80. Kan de lijst niet een beetje up to date worden gemaakt? Want de levensmiddelen die ik het liefst gebruik staan er eenvoudigweg niet in! (pasta, knoflook, olijven, vloeibare bak en braadproducten, olijfolie etc etc.) In het lijstje onder snoep staat bijvoorbeeld ‘Treets’ vermeldt. Dat heet volgens mij al sinds eind jaren ’80 anders….

 15. Hoi!

  Ik gebruik vaak het 60 punten dieet, wat niet een crash dieet is als het 40 punten en hierdoor krijg je dus ook geen jojo effect. Daarnaast 1 dag in de week een letten-op-wat-je-eet-maar-vooral-niets-tellen en 1 keer in de maand een fruitdag. Werkt perfect en is je hele leven lang vol te houden zonder dat je het idee hebt aan de lijn te zijn
  25 calorien is 1 punt. Dus 60 punten is 1500 calorien. Genoeg om vol te houden, te weinig om ook nog maar een ons aan te komen.
  Succes!

 16. Hallo,
  Welke biergist tabletten kun je het best nemen.
  Zie alleen maar grote potten met opschrift 3keer daags 3 tabletten.
  Mijn vraag,als je daar twee van neemt,is dat dan voldoende?
  Hoop dat iemand hier antwoord op weet.
  Vriendelijke groeten Geziena Siesling.

 17. Hallo,
  Vind het 40 punten dieet helemaal prima.
  Mijn vraag is welk dieet supplement word er bedoeld.
  Om snel af te kunnen afvallen.
  Vriendelijke groet.
  Geziena.

 18. ik eet ook vaak een eierkoek maar kan hem niet tussen de lijst
  vinden zou graag willen weten hoeveel punten die is.

  groeten anita

 19. Hallo,
  Ik vind in de lijsten van producten helemaal geen aardappelen, pasta`s, (zivervlies) rijst enz.. Hoe zijndeze artikelen met de punten bedeeld?
  Groetend, Roelien

 20. hoi ik had een vraagje er staan bepaalde punten bij elk soort voedsel maar houdt dat in dat hoe hoger de punten zijn hoe meer kcal er in zitten of wat.. ik zou daar meer info over willen weten

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in