Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport 5 Kilo Afvallen in een Week

5 Kilo Afvallen in een Week

Dus je wil graag 5 kilo afvallen in een week tijd? Je hebt hier ongetwijfeld een hele goede reden voor. Pas je niet meer in je bikini, of heb je volgende week een feest en is dat leuke jurkje net iets te krap? Je zou een keuze kunnen maken uit de dieetlijst. Veel diëten beloven gouden bergen, maar dat is de theorie. Is het in de praktijk ook mogelijk, en wat gebeurt er tijdens een dieet allemaal met je lichaam? Om je een reeël beeld te geven heb ik in het onderstaande artikel een schets gemaakt van de mogelijkheden.

1 kilo per week afvallen

Dagelijks gebruikt je lichaam energie, en krijg je energie binnen door te eten en te drinken. Om af te vallen moet je dus minder energie binnenkrijgen. Als je 1 kilo per week wil afvallen is dit een langzame, maar verantwoorde manier. Je kunt dit bereiken door per dag ongeveer 500 kcal minder dan gebruikelijk te eten

sinaasappel

5 kilo per week afvallen

Meer dan een kilo per week afvallen is niet verstandig en kan zelfs erg ongezond zijn. Wil je meer dan 1 kilo per week afvallen? Dan moet je jezelf een regime van nog minder dan 500 kcal per dag opleggen. Het resultaat eten. Je lichaam gaat dan je eigen reserves gebruiken. Dit zijn de vetreserves, maar ook eiwitreserves die nodig zijn voor spiermassa. Vooral dit laatste is een nadeel omdat je jezelf slap en futloos gaat voelen.

Het Resultaat

Wat gebeurt er als jij snel wilt afvallen en dus minder gaat eten en drinken? De kans is groot dat je niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Het resultaat is dat je futloos, moe en prikkelbaar wordt. Je hebt moeite met concentratie en verschillende gezondheidsklachten liggen op de loer. Ik wil je dan ook adviseren om voordat je begint samen met een deskundige een goed plan op te stellen.

Spaarstand

Maak je geen goed dieetschema, dan bestaat het risico dat je lichaam in de spaarstand gaat. Je kunt je stofwisseling zien als een een goed brandend vuurtje. Door een verkeerde aanpak gaat dit vlammetje over in een klein vlammetje met als resultaat dat je vetverbranding omlaag gaat, en je minder snel afvalt. Wat in de spaarstand wel afneemt is spiermassa. Je lichaam beredeneert dat spiermassa sneller weer opgebouwd kan worden als ‘de crisis’ voorbij is. Slim van je lichaam dus, maar onhandig voor jou. Je lichaam werkt je dus eigenlijk tegen om jouw doel te bereiken.

Sneller Afvallen

Sneller afvallen behoort zeker tot de mogelijkheden, je kunt hiervoor enkele truukjes toepassen zoals sapvasten, shakes of eiwitrijke maaltijdvervangers die ook wel Whey Poeder shakes worden genoemd. Bereid je goed voor en begin ver van te voren met aanpassingen die bij jou passen naar een gezonde leefstijl. Raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige en zorg ervoor dat je op een gezonde manier je doel bereikt en niet alleen op die ene dag, maar ook een jaar later nog steeds die mooie jurk of bikini past

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987