Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport 50 Recepten in 30 Minuten Review

50 Recepten in 30 Minuten Review

Er zijn veel receptenboeken op de markt. Maar volgens Ria Kamelle, auteur van 50 recepten in 30 minuten, hebben al deze receptenboeken dezelfde problemen. De recepten zijn gezond, maar ze bevatten dure ingrediënten die je niet vaak gebruikt. Je hebt veel verschillende ingrediënten nodig en je bent er lang bezig. Tot slot zijn er weinig gerechten bij die je kunt bewaren of mee kunt nemen naar je werk. Ria wil dit anders doen. In het boekje 50 recepten in 30 minuten staan vijftig recepten die je eenvoudig kunt klaarmaken.

Wat is 50 recepten in 30 minuten?

50 recepten in 30 minuten is een kookboekje met daarin recepten die je binnen 30 minuten kunt klaarmaken. De meeste recepten bevatten niet meer dan 5-6 ingrediënten. Daarnaast zijn de recepten gericht op vrouwen van boven de 40. Dit is de specialiteit van Ria, die we ook kennen van enkele boeken gericht op vrouwen in de overgang.

Naast het receptenboekje met de basisrecepten krijg je een aantal bonusproducten. Er zijn twee extra kookboekjes met bonusrecepten, een met broodvervangers en een met traktaties. Tot slot krijg je een maaltijdenplanner en boodschappenlijstjes. Als laatste bonus krijg je levenslange updates. Alle boeken zijn digitaal in te zien. Op deze manier kun je de boodschappenlijstjes bijvoorbeeld in je mobiel meenemen naar de supermarkt.

Voor wie is 50 recepten in 30 minuten geschikt?

Het receptenboek van Ria is gericht op vrouwen die in de overgang zijn. Uiteraard kan iedereen anders het boek ook gebruiken. Als je vegetariër bent, dan is het boek niet zo geschikt voor je. Mensen met een lactose-intolerantie of een glutenallergie kunnen echter zonder problemen het dieet volgen.

Is 50 recepten in 30 minuten effectief?

De recepten in 50 recepten in 30 minuten zijn er niet alleen op gericht dat ze snel klaar zijn. De recepten zijn er specifiek op gericht om je te laten afvallen. Ook is er rekening gehouden met de hormonale veranderingen die optreden bij vrouwen die in de overgang zijn. De belangrijkste van deze veranderingen is dat de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam in korte tijd flink afneemt (bron).

Een van de belangrijkste voordelen is verder dat de recepten erop gericht zijn om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dit heeft niet alleen voordelen als het gaat om het controleren van het gewicht. Een stabiele bloedsuikerspiegel draagt ook bij aan het voorkomen van opvliegers (bron).

Tot slot zijn de recepten over het algemeen laag in koolhydraten. Er zitten sowieso geen toegevoegde suikers in. Diëten die laag in koolhydraten zijn hebben geen bijzonder effect op de overgang, maar ze zorgen er wel voor dat je makkelijker gewicht kunt verliezen (bron).

De test met proefpersonen

De voortekenen zijn goed, dus we konden niet wachten om een aantal vrouwen 50 recepten in 30 minuten te laten testen. Tien vrouwen gingen de uitdaging aan en aten een tijdje de recepten van Ria.

De vrouwen waren inderdaad erg tevreden over de recepten. Vrijwel alle recepten zijn inderdaad binnen het halfuur klaar te maken. Echter willen de meeste vrouwen met name voor het ontbijt wat sneller klaar zijn. Afgezien van het feit dat sommige mensen een afkeur hebben tegen bepaalde ingrediënten, vallen de recepten ook vaak goed in de smaak. Ook partners en kinderen eten graag een bordje mee. Je hoeft dus niet twee keer te koken.

De meeste vrouwen gaven aan dat zij vijftig recepten niet heel veel vonden. Als er nog wat recepten afvallen door persoonlijke voorkeur of allergieën zijn er niet zo heel veel verschillende maaltijden over. Daarentegen doen de bonusrecepten, de traktaties en de broodvervangers, het wel heel goed.

Na een maand de verschillende recepten te hebben geprobeerd, hebben de vrouwen zichzelf gewogen. Vrijwel alle vrouwen hadden wat gewicht verloren. Bij de meeste dames lag het gewichtsverlies rond de 3 kilo. Dit is niet slecht en een duurzaam resultaat.

Wat kost 50 recepten in 30 minuten?

Het receptenboek 50 recepten in 30 minuten is voor €27 online te bestellen. Je krijgt de bonussen dan gratis.

Voordelen

De recepten zijn uitgebalanceerd voor vrouwen in de overgang en inderdaad eenvoudig klaar te maken, al hadden de ontbijtjes nog wel wat eenvoudiger gekund.

Nadelen

Je leert in het boek weinig over de achterliggende theorieën van de recepten. Waar moet je als vrouw in de overgang rekening mee houden als je zelf een recept in elkaar wilt knutselen? Iets meer achtergrondinformatie was goed geweest, zeker gezien het feit dat er niet zo overdreven veel recepten in het boek staan. Als je uitgekeken bent op de recepten, moet je hopen op nieuwe recepten die je lekker vindt.

Conclusie

50 recepten in 30 minuten is een prima kookboek, gericht op vrouwen in de overgang. De recepten zijn ook prima voor andere groepen te gebruiken. Het is jammer dat het boek je niet meer basisinformatie geeft over waar gezonde recepten aan moeten voldoen. Op deze manier kun je niet zelf gezonde recepten bedenken. Is je doel om op een duurzame manier gewicht te verliezen, dan is het volgen van het receptenboek zeker wel een gezonde keus.

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleSlimPlus Review en Ervaringen
Next articleDe Beste Detox Kuur
50-recepten-in-30-minuten50 recepten in 30 minuten is een prima kookboek, gericht op vrouwen in de overgang. De recepten zijn ook prima voor andere groepen te gebruiken. Het is jammer dat het boek je niet meer basisinformatie geeft over waar gezonde recepten aan moeten voldoen. Op deze manier kun je niet zelf gezonde recepten bedenken. Is je doel om op een duurzame manier gewicht te verliezen, dan is het volgen van het receptenboek zeker wel een gezonde keus.

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987