Mijn collega Nicole heeft onlangs een boeiende column geschreven over tips uit oma’s tijd. Op zolder vond ik een schriftje van mijn oma dat boordevol staat met huismiddeltjes. Ik heb mezelf uren vermaakt met de bijzondere en soms verrassend eenvoudige hulpmiddeltjes die mijn oma in het schriftje. De meest bijzondere huismiddeltjes kun je in dit artikel lezen.

Wodka tegen zweetvoeten

Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt en daarom begin ik er maar met deze tip. Mijn oma adviseerde wodka tegen zweetvoeten. Sommige mensen hebben gewoon enorme stinkende zweetvoeten en gelukkig voor de vrouwen onder ons zijn het meestal de mannen die hier last van hebben. Stinkende voeten worden veroorzaakt door bacteriën die op je voeten aanwezig zijn en het heeft meestal niets te maken met een gebrek aan hygiëne. Er zijn tegenwoordig een aantal producten op de markt die beloven dat ze je van je zweetvoeten verlossen maar volgens mijn oma is Wodka de oplossing! Het extreem hoge alcohol percentage van wodka doodt bacteriën en doet de geur als sneeuw voor de zon verdwijnen. Eenvoudig met een doordrenkte doek je voetjes insmeren en klaar is kees.

Ductape tegen wratten

Als je gelooft dat wodka helpt tegen zweetvoeten dan kijk je waarschijnlijk niet vreemd op als ik zeg dat Ductape prima helpt tegen wratten. Als je naar een huisarts, drogist of apotheek gaat dan krijg je ongetwijfeld een flesje met chemicaliën mee waar je de wrat mee moet gaan behandelen, maar waarom zou je een agressief goedje op je lichaam smeren als een rol ductape je ook van je wratten kan verlossen? Bedek eenvoudig de wrat met een stukje ductape en laat de tape een weekje zitten. Door het gebrek aan zuurstof zal de wrat niet meer groeien en afsterven. Nadat je de tape hebt verwijderd eenvoudig de huid wassen en weg is je wrat.

Citroenen tegen ochtendmisselijkheid

Deze tip is specifiek voor vrouwen die in verwachting zijn. Veel vrouwen die zwanger zijn hebben in meer of mindere mate last van ochtendmisselijkheid. Dit kan variëren van lichte duizeligheid tot brakend over de toiletpot hangen. Waar je ook last van hebt, citroenen helpen! De meeste vrouwen staan niet te springen om medicatie te nemen om de misselijkheid tegen te gaan dus een citroen is het uitgelezen natuurlijke middel om je te helpen. Doe eenvoudig een schijfje citroen in een glas water of ruik aan een opengesneden citroen. Sabbelen op een citroenschijfje zou het beste resultaat hebben.

Aspirine tegen acne

Asperine bevat een stof met de naam acetylsalicylzuur. Deze stof is vergelijkbaar met salicylzuur die gebruikt wordt voor de behandeling van acne. Je hoeft de asperine niet te slikken. Eenvoudig een gemalen aspirine mengen met water zodat er een pasta ontstaat die je op de acne plekken smeert. Even laten zitten en goed afspoelen met water. Raadpleeg wel de verpakking van de asperine omdat het veelal niet wordt aanbevolen voor personen onder de 18 jaar.

Uien tegen oorpijn

Vooral kinderen hebben regelmatig last van oorpijn. Het is vaak lastig om te bepalen waar deze oorpijn vandaan komt. In de meeste gevallen heeft het te maken met een verstopping of vervuiling van het middenoor. Een ui zou helpen om de pijn te verlichten. Kook een ui tot het zacht is, laat de ui afkoelen en knijp het sap in een kom. Dagelijks 2 tot 5 druppels in het oor zou wonderen doen.

Tandpasta tegen muggenjeuk

Wat is er vervelender om tijdens je zomervakantie ’s avonds gek van de jeuk in bed te liggen. Gelukkig heeft iedereen een tube tandpasta in zijn toilettas en laat dat nou net kunnen helpen tegen die ellendige jeukende bultjes. Waarschijnlijk brengt het mentol en pepermuntextract in de tandpasta de huid tot rust. Eenvoudig de jeukende plekjes insmeren met een beetje tandpasta en klaar!

Theezakjes tegen brandwonden

Keuken brandwonden zijn een van de meest voorkomende home verwondingen. Zelfs een kleine brandwond kan zeer pijnlijk zijn. Gelukkig is de keuken is ook de plek om rustgevende verlichting te vinden voor die branden. U kunt een natte koele theezakje van toepassing op het verbrande gebied voor pijn snel verminderen.
Chocolade voor een Hoest

Jouw Tips

Alle tips di op deze pagina staat zijn geheel voor eigen risico. Raadpleeg bij twijfel een arts of deskundige. Heb je zelf een goede tip uit grootmoeders tijd? Deel hem dan met andere bezoekers. Wil je meer tips? Lees dan het artikel Oma’s tips zijn top dat Nicole Vrehen schreef.

Gezonde Groeten,

natascha

1 reactie

  1. Beste Natascha,
    Ik ben allergisch voor betonstof en dergelijke. Op een keer was ik zo beroerd dat het groen uit mijn neus kwam en ik heel erg hees was (we verhuisden en het betonstof dwarrelde door de kamer). 5 dagen later moest ik beter zijn omdat ik voor publiek moest zingen met ons koor. Ik was wanhopig.
    Toen bedacht mijn man een remedie: Een auto vroeger had een oliefilter tegen stof in de lucht.
    Hij zei: Probeer eens vaseline in je neus om dat stof tegen te gaan. En waarlijk dat hielp. Nu adviseer ik dat kennissen tegen pollenallergie e.d. Ze waren blij met de tip: het werkt!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in