7 Hardlooptips voor Beginners

Lopen is de ideale sport om aan conditietraining te doen en om gewicht te verliezen. Daarnaast wordt je spiermassa door lopen opgebouwd. Het leuke aan lopen is dat het toegankelijk is voor iedereen. Het is dus de perfecte sport om met het hele gezin te beoefenen.

Wanneer je wil beginnen met lopen, kan je kiezen uit verschillende soorten disciplines. Zo is er het hardlopen waarbij je een korte afstand zo snel mogelijk moet afleggen. Daarnaast is er ook het lange afstandslopen zoals een marathon. Vervolgens is er estafette waarbij een stok moet doorgegeven worden. Dit wordt gelopen door 4 lopers. En tot slot is er ook canicross voor baasjes die met hun hond willen lopen.

hardlopen

Hardlooptips

Als je graag zou sprinten, dan heb je keuze uit de 60, 100, 200 en 400 meter. Enkele tips om deze discipline volledig uit te sprinten zijn:

  • Wees niet te gespannen, want dat zorgt ervoor dat je minder energie hebt.
  • Gebruik schoenen van goede kwaliteit.
  • Begin rustig en ga niet over je limiet.
  • Controleer je hartslag
  • Let op je eetgewoontes
  • Loop in gezelschap
  • Wees gemotiveerd!

Start to run schema

Indien je nog nooit gelopen hebt, kan je gebruik maken van een Start to run schema. Dankzij dit schema kan iedereen in no time en zonder problemen 5 kilometer (hard)lopen. Voor de gevorderden bestaan er ook schema’s voor 10 kilometer en voor marathons. Wanneer je gebruik maakt van zo’n Start to run schema, is het zeer belangrijk dat je ook het schema goed volgt. Wanneer het schema aangeeft dat je een rustdag moet inlassen, dan wordt het sterk aangeraden om dit ook te doen zodat je jouw spieren niet overbelast en je geen blessures krijgt.

De juiste schoenen

Een goede uitrusting is ook zeker vereist. Wanneer je loopt met schoenen die niet van goede kwaliteit zijn, zal je sneller blessures krijgen. Indien je loopschoenen gaat kopen, zal de verkoper van je sportwinkel een op maat gemaakt advies geven.

Als je regelmatig gaat lopen, is je voeding en hydratatie ook zeer belangrijk. Alvorens je vertrekt, wordt het aangeraden om iets kleins te eten want lopen met een lege maag alsook een overvolle maag is niet goed. Als je niets gegeten hebt, zal je geen energie hebben en wanneer je teveel gegeten hebt, is de kans op krampen groot. Wat betreft drinken, kan je best niet teveel water of sportdrank drinken tijdens het lopen. Voor of na het lopen moet je dan weer genoeg drinken.

Het aller belangrijkste om te lopen is motivatie!

voor meer informatie en tips bezoek je de website start to run

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in