7 Tips om je vetpercentage te verlagen

7 Tips om je vetpercentage te verlagen

Veel mensen willen een lager vetpercentage. Een lager vetpercentage heeft niet alleen voordelen voor de gezondheid, het zorgt er ook voor dat je er beter uitziet. Je hebt bijvoorbeeld een strakkere buik en wellicht komt zelfs je sixpack wel tevoorschijn. Hoe zorg je er nu voor dat je je vetpercentage verlaagt?

7 Tips om je vetpercentage te verlagen Buikspieren

  1. Calorietekort

Een van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen is het beperken van je calorie inname. Dit betekent niet dat je alles dat je eet met een keukenweegschaaltje hoeft af te wegen. Je kunt uitgaan van een bestaande formule om je calorieverbruik te berekenen. Doe je gewicht maal 30 als je weinig beweegt of maal 36 als je veel sport. Trek 300 tot 500 van dit getal af, en je weet hoeveel calorieën je dagelijks ongeveer moet eten. Als je te weinig calorieën eet breek je spieren af. Verder kun je honger krijgen waardoor je kan gaan snacken.

  1. Eet minder koolhydraten

Je zou verwachten dat je beter minder vet moet eten als je je vetpercentage wilt verlagen, maar niets is minder waar. Enkelvoudige koolhydraten, zoals aanwezig in suiker en pasta, worden snel door je lichaam omgezet in energie. Je lichaam kan deze energie meestal niet kwijt. De energie wordt als vet opgeslagen. Omdat enkelvoudige koolhydraten snel worden verwerkt, heb je, zeker als je op je calorie inname let, snel weer honger. Op de dagen dat je sport mag je best wat meer koolhydraten.


  1. Kijk niet te diep in het glaasje

Alcohol is een vorm van brandstof. Niet voor niets rijden er in sommige landen auto’s op een soort alcohol. Ons lichaam kan de energie uit alcohol niet opslaan. Efficiënt als ons lichaam is, wordt de alcohol eerst gebruikt. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je van alcohol zin in eten.

  1. Kweek spieren

Spieren hebben energie nodig. Als er niet genoeg energie over is voor je spieren, dan worden ze afgebroken. Dit betekent dus ook dat je caloriebehoefte toeneemt als je meer spiermassa hebt. Op het moment dat je je spiermassa vergroot, gaat je lichaam meer vet verbranden om je spieren in stand te houden. Dit betekent dus ook dat je af en toe moet kijken of je caloriebehoefte, zoals je die bij punt 1 berekend hebt, af en toe iets moet bijstellen.

  1. Eet veel eiwitten

Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. Maar eiwitten zijn ook een belangrijke bouwsteen voor spieren. Door voldoende eiwitten te eten kun je ervoor zorgen dat je spieren even sterk blijven, ook als je minder calorieën eet.

  1. Vermijd loze calorieën 7 Tips om je vetpercentage te verlagen Candy

Loze calorieën zijn calorieën uit voedingsmiddelen die alleen maar energie bevatten en verder geen voedingsstoffen. Cola en snoep zijn hier beruchte voorbeelden van. Als je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt, kun je een hongergevoel krijgen. Dit kan zelfs als je al teveel calorieën eet. Heb je zin in een snack? Neem dan bijvoorbeeld een handje noten.

  1. Eet minder vaak

Je kunt je vetverbranding flink stimuleren door minder vaak te eten. In plaats van 3 maaltijden met 500 calorieën en drie tussendoortjes van 100 calorieën, kun je bijvoorbeeld twee keer op een dag 900 calorieën eten. Op deze manier wordt je vetverbranding gestimuleerd. Daarnaast raak je beter gewend aan het hongergevoel. Zo kun je de dag ’s ochtends beginnen met een paar koppen koffie. Koffie onderdrukt de eetlust en stimuleert de vetverbranding een beetje. Daarna eet je alleen nog maar lunch en een diner.

 

7 Tips om je vetpercentage te verlagen Drs miriam amstel

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in