7 Tips voor een Verantwoorde Feestmaand

De minder leuke kanten aan december. Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw zijn niet alléén maar leuk. Als je je eigen huishouden runt (en zeker als je kinderen hebt) is december een heftige maand. De tips in dit artikel helpen je door de hectische decembermaand heen. Zo kun jij er van genieten en kom je zonder extra kilo’s het nieuwe jaar in!

Moet je afvallen?

Dingen die je eigenlijk zou moeten, zijn dingen waarvan je vindt dat je ze zou moeten doen, maar eigenlijk niet wilt doen. Afvallen, meer bewegen…Wees reëel in je doelen. Waar heb je tijd en ruimte voor op dit moment?

december-kerst

Je moet af van dingen die je moet doen. Het helpt je niet en kost alleen maar kostbare energie. Het woord “moeten” is het gevaar dat je onredelijke eisen aan jezelf gaat stellen. Wat wil je bereiken?

Moeten rondom de feestdagen, wil je afvallen?

Wees reëel in je doelen deze maand. Wil je afvallen, zul je keuzes moeten maken in wat, wanneer en hoeveel je eet. Juist ook rondom de feestdagen en niet alleen tijdens het kerstdiner. Je komt niet aan van een paar feestmalen in een maand. Je komt wel aan van die dagelijkse kerstkransjes, chocolaatje hier, chocolaatje daar. Om over de overdosis aan oliebollen nog maar te zwijgen. Zet geen schaal met kerstkransjes neer, je blijft gegarandeerd snaaien. Neem een kerstkransje bij je tussendoor moment en berg de rest weer op. Nog beter, niet in huis halen tot de kerstdagen zijn aangebroken. Weersta de verleiding! Je bent niet verplicht om overal aan mee te doen. Jij moet niet al dat lekkers kopen, zeker niet al in oktober. Voordeel voor je Goedelijn, in januari heb jij geen extra’s kilo’s op de weegschaal! Bedenk dat je altijd een keuze hebt om iets wel of juist niet te eten. Elk moment van de dag opnieuw!

Nu we weten welk doel je hebt voor de decembermaand, nog een aantal tips voor je op een rij om je houvast te geven tijdens de decembermaand.

7 Tips om Verantwoord de Feestmaand door te komen

  • 1. Moet je wel afvallen?
  • 2. Beperk je feestdagen tot 5 december, kerstdagen en de jaarwisseling.
  • 3. Wees zuinig met alcohol.
  • 4. Weersta de verleiding.
  • 5. Kook zelf, liefst zo mogelijk puur gezond.
  • 6. Blijf bewegen.
  • 7. En…vergeet niet te Genieten!

Je moet een keuze maken om bepaalde dingen juist wel of juist niet te doen

Met een frisse blik, dosis kennis en royaal besprenkeld met nuchter boerenverstand gaat het je zeker lukken. Keuzes (leren) maken is lastig. Dat is een feit. En daarom is het fijn je te laten begeleiden door een proffesional. Wist je dat een BGN gewichtsconsulente vergoed wordt uit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar, zonder aftrek van je eigen risico? Voor nu wens ik je alvast een mooie en gezellige kerst toe!

Coach voor je Goede lijn, Jolanda
BGN geregistreerd gewichtsconsulente

jolanda

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in