7×7 Afslank Receptenboek

review-7x7-banner

Met het 7×7 Afslank Programma haal je niet alleen een paar goede recepten in huis, je krijgt een kant-en-klaar afslank plan.

Jasper Alblas, de auteur van het boek geeft alle lezers en gebruikers van het boek een 100% succesgarantie. Met zo een garantie moet je natuurlijk wel een goed product leveren.

Wij van vetvrij.com hebben het product op de voor ons zo typerende manier grondige onderzocht. Verderop in dit artikel kun je de resultaten van ons testpanel lezen. Eerst geef ik je graag meer informatie over het product.

Jasper Albas 7×7 Afslank Programma

In dit fysieke boek vind je meer dan 100 recepten waarmee je 2 kilo per week kunt afvallen. Daarnaast krijg je een actieplan met 4 weekschema’s.  Er staat precies aangegeven welk gerecht je welke dag kunt eten.
Het maakt afvallen daarmee plezierig en duidelijk. Je hoeft niet meer na te denken “wat je nu weer moet eten”.De recepten zijn speciaal ontwikkeld om je vetverbranding te versnellen, maar daarnaast ontzettend lekker.

Wie is Jasper Alblas

Jasper is geen arts of diëtist maar een hele normale Nederlandse jongen. Hij is een paar jaar geleden toevallig in de dieetwereld gerold.
De laatste jaren heeft hij zich vooral gericht op de groeiende groep mensen met overgewicht. Met behulp van simpele en begrijpelijke technieken helpt hij deze groep op een effectieve manier lichaamsvet te verbranden, zodat ze een slanker lichaam krijgen en beter in hun vel zitten.

Jasper heeft verschillende afslankprogramma’s op de markt gezet. Het 7×7 Afslank Programma is het populairste programma.  De informatie in dit boek, die al vele mensen succesvol heeft ondersteund, is uniek in zijn soort. Verwacht wordt dat met behulp van het hier aangereikte uitgebalanceerde voedingspatroon veel mensen hun voordeel zullen halen

Het resultaat is dat Jasper de afgelopen jaren duizenden mensen heeft ondersteund op hun weg naar een gezonder, slanker en vitaler lichaam. Door de jaren heen heeft hij vrijwel elk probleem voorbij zien komen en gezien waar de grootste valkuilen zitten.

Wil je meer weten over Jasper? Lees dan zijn biografie.

Het Weekschema

Bij het 7×7 Afslank programma krijg je 4 weekschema’s met onbijt-, lunch- en diner recepten. Voor 4 weken lang staat er precies aangegeven welk gerecht je op welke dag kunt eten. Veel mensen hebben behoefte aan een leidraad wanneer ze bezig zijn met afvallen. Je hoeft op deze manier niet meer na te denken wat je moet/mag eten. Je hoeft slechts het schema te volgen.

Dit wil overigens niet zeggen dat je vastzit aan een strak schema. Het schema is flexibel en eenvoudig aan te passen aan jouw dagpatroon.

Voorbeeld Recept

Een beetje afgekeken van de bekende Amerikaanse clubsandwich, hebben we hier zijn gezonde broertje de clubsalade. Deze salade zit boordevol met de gezonde clubsandwich-ingrediënten, maar dan zonder het brood. Deze lunch zorgt ervoor, dat jij gedurende de dag vet kunt blijven verbranden.

Clubsalade

ingrediënten

 • ½ kropsla
 • 100 g gerookte kipfilet
 • 1 grote tomaat
 • 1 ei
 • 1 avocado
 • 2 bosuien
 • 3 plakjes gerookt ontbijtspek
 • 1 el mayonaise
 • ½ el azijn
 • Kokosolie
 • Zeezout en peper

bereidingswijze

 1. Zet een pannetje water op het vuur. Kook het ei in ongeveer 9 minuten gaar.
 2. Verwarm een klontje kokosolie in een kleine bakpan en bak het ontbijtspek op middelhoog vuur langzaam bruin en knapperig.
 3. Verwijder de buitenste bladeren van de sla. Pluk en was de middelste, knapperige bladeren en gebruik die voor deze salade.
 4. Laat de sla na het wassen goed uitlekken, scheur de bladeren in kleinere stukken en verdeel ze over een bord.
 5. Was de tomaat en bosui. Snijd de tomaat in partjes en de bosui in fijne ringen.
 6. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes, pel het gekookte ei en snijd dit in vier partjes. Verdeel deze ingrediënten samen met het knapperig gebakken ontbijtspek over de sla.
 7. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd elke helft nogmaals doormidden en verwijder dan de schil. Snijd de avocadokwarten in kleine reepjes en verdeel die over de salade.
 8. Meng in een klein kommetje de mayonaise en de azijn; roer ze goed door elkaar, zodat de mayonaise dunner wordt. Breng op smaak met peper en zeezout en druppel de dressing over de salade.

De Grote 7×7 Test

Ons review panel onder leiding van Natascha meent dat het hoge slagingspercentage van de mensen die dit boek gebruiken komt door juist deze persoonlijke benadering en praktische aard van de oplossingen.

Afvallen in de ideale wereld is niet moeilijk. Maar met een drukke baan, twee kinderen thuis en een partner die geen zin heeft in salade of eiwitshakes is dat wel anders.

Ons review panel is van mening dat de recepten zijn gemaakt voor juist dit soort situaties.

Jasper’s belofte dat de recepten lekker, makkelijk en gezond zijn is niets te veel gezegd.

Mening panellid heeft de recepten thuis aan man en kinderen voorgeschoteld en was verbaast over de positieve reacties.

Eindelijk een gezond gerecht dat wel een vol gevoel geeft en smaak heeft.

Jasper laat in het boek ook veel ruimte over voor eigen invulling. De mensen die daar geen behoefte aan hebben kunnen de instructies gewoon op de letter volgen en zullen gauw gewicht verliezen.

Maar de mensen die wel van wat afwisseling houden of graag hun eigen draai geven aan de recepten worden ook bedient.

De recepten lijken zo ontwikkeld dat ze op elk moment van de dag gegeten kunnen worden (afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je levenssituatie).

De mensen die graag creatief zijn in de keuken kunnen makkelijk uit de voeten met de bijgeleverde lijst van producten die in de recepten toegevoegd mogen worden.

Elk recept bevat een aantal tips om zo de smaak te laten variëren, alternatieven aan te geven voor bijvoorbeeld vegetariërs, het recept betaalbaarder te maken of om gewoon eens wat nieuws te proberen.

“Praktisch” is het woord dat de boventoon voert in het 7×7 Afslank Programma.

Zoals gezegd zijn de recepten zo gemaakt dat ze voor iedereen toepasbaar zijn, maar Jasper heeft zelfs de moeite genomen om maandelijkse en dagelijkse boodschappenlijsten mee te leveren.

Je kunt dus letterlijk met die kleine boodschappenlijstjes naar de winkel om zo alle producten voor de volgende dag in huis te halen.

De producten op de lijsten zijn over het algemeen een paar dagen houdbaar dus je kunt ook prima boodschappen halen voor meerdere dagen tegelijkertijd.

Het 7×7 Afslank Programma werkt het best als je de eerste 4 weken de weekmenu’s volgt en  alle recepten uitprobeert. Om het vol te houden kan je vervolgens een aantal van je favorieten recepten samenstellen om deze frequenter te kunnen eten.

Het review panel was aangenaam verrast met de goede smaak van de op het eerste oog simpel lijkende recepten.

Dat is misschien wel het meest fijne aan het boek. Er wordt in de recepten standaard niet veel gebruik gemaakt van moeilijk verkrijgbare producten of groenten. Maar toch smaken de recepten erg goed.

Je kunt meer ‘exotische’ producten toevoegen als je wilt, Jasper geeft goed aan waar dit kan, maar het is niet nodig.

Het resultaat Het 7×7 Afslank Programma

De recepten zijn lekker en makkelijk, dat is mooi, maar zijn we ook gewicht verloren?

Jazeker!

Zoals ook te zien is op de website van Jasper zelf zijn mensen razend enthousiast over de resultaten.

We betaalden slechts eenmalig 37 euro voor het boek en waren iets meer geld kwijt aan boodschappen dan normaal.

Wij verloren gemiddeld 1,5 kilo per week voor een periode van 4 weken.

De weken daarna zijn we grotendeels de recepten blijven eten, niet omdat het moest, maar omdat we de recepten gewoon lekker en makkelijk vonden.

De afgevallen kilo’s bleven eraf en sommige die verloren zelfs nog meer!

De recepten zijn er echt om AL je overtollig lichaamsvet te verbranden.

De 37 euro voor het boek was het dubbel en dwars waard. Met andere afslankprogramma’s ben je vaak veel duurder uit. En zijn de resultaten (zeker op de lange termijn) lang niet zo goed.

Bij sommige mensen gaat de vetverbranding sneller dan bij de andere, maar uiteindelijk raak je al je overtollig vet kwijt.

We ondervonden daarnaast ook andere verbeteringen in onze gezondheid. Meer energie, een betere nachtrust en een makkelijk stoelgang waren misschien wel de meest ingrijpende veranderingen.

Begin met de recepten van het 7×7 Afslank Programma door op onderstaande knop te klikken

Conclusie

Het is niet eenvoudig om een succesvolle titel te schrijven. Toch ben ik van mening dat het 7×7 Afslank Programma en top boek is als je wil afvallen en je jouw levensstijl wil veranderen.

Dit dieet zorgt er niet alleen voor dat je snel en blijvend gewicht verliest, het komt ook je gezondheid ten goede.

Een absolute aanrader!

RECENSIES OVERZICHT
Effectief
Verantwoord
Haalbaarheid
Prijs
Vorig artikelGlutenvrij afvallen Review en Ervaringen
Volgend artikelWat is hyaluronzuur? Review en Ervaringen
7x7-afslank-receptenboekDe 7x7 afslankmethode van Jasper Alblas is een goed onderbouwd en effectief programma. Niet alleen mensen met overgewicht, maar ook voor iedereen die op een bewuste en verantwoorde manier wil eten en leven is 7x7 een goede basis.

74 Reacties

 1. Mijn eerste ontbijt was alvast een succes en niet moeten inboeten qua smaak of hongergevoel. Mijn peuter vond het ook lekker. Dikke merci, Jasper!

 2. Ik ben vandaag aan jou dieet begonnen. Maar voor de ochtend hoorde ik Griekse yoghurt kan of mag dat ? Ik ben taxi chauffeur en zit de hele dag. Ook heb ik slaapapneu. Ik ben al 10 kg afgevallen omdat ik trainde en haast geen koolhydraat at. Maar door de drukte kan ik niet meer sporten. Ik weeg nu 96 kg. Bij mij is het bekende buikvet :-( kan u mij nog adviezen geven ?

 3. Voor sommige mensen zal dit boek vast werken, maar voor mij de dus echt niet

  1. Niet uit te voeren door iemand die werkt of kinderen heeft. Voorbeeld: voor werktijd moet je voor de maandag een roerei (ontbijt), smoothie (ochtendsnack), gazpachio(lunch) en paprika met humus(middagsnack) maken. Vervolgens moet je als je thuis komt naast het diner en de avondsnack ook nog ijs als dessert maken; dat nog minimaal 5 uur in de vriezer moet. Praktisch dus onuitvoerbaar. Sommige dingen zal je natuurlijk de dag van te voren klaar kunnen maken, maar met zaken als salades werkt dat niet. Daar komt bij dat sommige producten beperkt houdbaar zijn dus onmogelijk al in het weekend gemaakt kunnen worden, Daarnaast moeten sommige lunchgerechten warm gemaakt/gegeten worden. Onmogelijk om dat tijdens werktijd te doen.

  2. dure recepten

  3. producten niet algemeen verkrijgbaar: amandelmelk, kokosolie, macademianoten, boekweitmeel, pompoenpitten, lijnzaad, chiazaad, boekweitkorrels, amandelmeelcrackers. Recepten kan je dus alleen maken als je in een stad woont. Jammer, want er wordt gezegd dat de producten algemeen verkrijgbaar zijn

  Hoewel de gerechten die ik wel heb kunnen maken lekker waren, is dit boek voor mij verspild geld.

  • Het 7×7 afslankboek van jasper is een goede aanrader, beweeg 5x in de week 30 minuten, lopen fietsen touwtje springen doe eens gek, en de koolhydraatarm recepten wat in het boek te vinden is, je voelt je niet suf eet 3x per dag! Prep smoothies van groentes e.d en verlies tot max 2kg per week, al is het 1kg geweest in het begin het werkte wel, kom uit je dromen mensen capsules en alles werkt echt niet detox, bijvoorbeeld ontgift je lichaam waardoor je gezond aan de slag kunt maar het laat je niet afvallen, en capsules zijn eigenlyk alleen maar vitamines als bijzaak, beweeg voldoende en weet wat je eet! Geloof in je zelf laat andere je stimuleren en het komt helemaal goed met je,
   Groetjes een iemand die teveel geld heeft betaald aan allerlei troep, maar nu dankzij 7×7 uit die dure droomwereld gestapt is, xx Kayleigh

 4. Lang gezocht naar iets dat ons hielp met afvallen. Dit soort eten paste mooi bij ons. Ikzelf ben 30 kg kwijt zonder probleem. Dieet = leefregel dus niet de betekenis zoals gebruikt wordt in allerlei teksten. Gewoon anders eten en lekker eten, dan is het geen moeten naar gewoon een nieuw levensritme. Ik heb energie genoeg en sport erbij, 3 x 5 km per week. Ik ben nu 66 jaar. Dus leeftijd is geen probleem.

 5. Ik heb al heel veel diëten gevolgd en iedere keer met geen resultaat of het kwam er na en bepaalde tijd weer aan. Nu heb ik jasper albles zijn boek gevolgd en ben al van 68 kilo naar 61 gegaan. Je moet wel doorzetten en het is moeilijk om de zoetigheid te laten staan. Maar wel met resultaat. Voel me veel fitter en zit beter in mijn vel.
  Tot nu toe dus heel tevreden.
  succes iedereen

  wil je het ook proberen, hier is de website om het boek te bestellen.

 6. Ik wil heel graag afvallen maar veel dingen kan ik niet omdat er sla of andere familiesoorten van de sla in verwerkt zitten en daar kan ik niet tegen.
  en ik kan ook geen melk producten verdragen.
  Zijn daar dan nog andere oplossingen voor.
  Want zou graag mijn laatste 10 of 15 kg kwijt raken.

 7. Ik ben 100% geïnteresseerd in de cursus over afvallen.
  Ik zal dankbaar zijn als je het me toe stuurt.
  Bedankt,
  Martine Degezelle

 8. Beste Sanne en Jasper,

  Ik heb mij laatst aangemeld voor jullie emails en ik was erg benieuwd.
  Ik heb gelezen over uw smoothie afslank plan en het 7×7 receptenboek.
  Zijn dat nou verschillende boeken? En welke is het beste om te bestellen en wat is het verschil daarin?

  Ik zal mij even voorstellen ik ben Leila Hageman ik ben 1.76 lang en weeg 71 kilo..
  Ik kook altijd vers maar ik weet niet hoeveel ik van alles zou mogen eten en sport ook regelmatig maar dat laagje vet gaat er niet af.

  Ik hoor graag van jullie,

  Groetjes Leila

  • Beste Leila,

   Dank je voor je reactie. Het 7×7 receptenboek en het smoothie afslankplan zijn twee verschillende programma’s. Het smoothie afslankplan is speciaal gericht op de zomer en in vergelijking tot het 7×7 programma beperkt.

   Het 7×7 receptenboek is een complete handleiding inclusief recepten. Meer informatie kun je op deze website vinden.

   Gezonde Groet,

   Sanne

 9. ik had even een vraag alvorens ik eraan begin.
  Als je vegetarisch bent, wat dan? (geen vis, geen vlees) Is er een aangepast programma?

  Zelf wil ik enkele kg maar kwijt omdat ik met dat buikje blijf zitten.
  Volgens mijn BMI zit ik goed in gewicht, maar zelf voel ik me beter met enkele kg minder. toch krijg ik de laatste 2 kg er niet af.
  Is dit doeltreffend voor me?
  Zijn er ook gemakkelijke recepten voor onderweg. zit nl veel op de baan. en heb niet de tijd om een heerlijke lunch klaar te maken.

  Mvg
  Giny

 10. ik wil graag af vallen, dieet al jaren, eet daardoor steeds slechter. Ik wil jullie methode gaan proberen. Ik kan niet koken en zit de hele dag ( rolstoel) maar heb wel het spinazie recept van jou geprobeerd en het ontbijt, dat kan ik wel ( met hulp). Welk boek kan ik nu het beste kopen en wat kost een korte cursus. Ik kan me wel aanmelden, maar wil eerst weten wat het gaat kosten( klein budget)
  Ik hoop dat je mij op weg kan helpen.
  Vriendelijke groet,
  Nel

 11. Beste Japser,

  Ik las je verhaal over koolhydraatarm dieet en dit werd bevestigd door dr. Frank bij Pauw en Witteman. Ik wil blijvend mijn eet/leefstijl veranderen en zou begeleiding fijn vinden.

  Ik zal het boek 7×7 bestellen, maar ben huiverig want de prijzen moeten niet te gek verschillen van de gewone produkten. Mijn vrouw wil dat ik dan maar meteen voor haar en onze volwassen dochter ook zo kook. Ik ben zelf dus erg benieuwd.

 12. Dag Sanne, ik heb een schildklier die niet goed werkt, te traag.
  Is er een methode die veilig werkt voor schildklier patiënten zoals ik.
  Ik gebruik een hoge dosering Thyrax, schildklier hormoon.
  Probeer zo gezond mogelijk te eten zonder suikers en koolhydraat arm.
  Maar afvallen ho maar:(
  Word er best moedeloos van, groet Ria

  • heb ik ook, geen schildklier meer, 1976 geopereerd, ik heb alles geprobeerd maar ho maar, ook cara en maagproblemen, dus afvallen het zit de hele dag in mijn hoofd wat nog te doen, de artsen zeggen acceptatie anders wordt je gek, succes allen

  • Omdat ik nogal overgewicht heb en net als zovelen al heel veel heb gedaan vooral jojoën, ben ik op zoek
   naar een manier om echt af te vallen op een gezonde manier.
   Nu ben ik gaan zoeken op weight watchers en zie ik door de bomen het bos niet meer.
   Op de site kom ik allerlei aanbiedingen tegen bijv: 7×7 afvallen wat moet ik me hier bij voorstellen
   en is dit ook van weight watchers?

   Wel heb ik het receptenboekje gedownload maar daar kan ik ook niet zien hoe het werkt met de punten.
   Graag zou ik meer informatie willen hoe het punten systeem werkt en hoeveel punten je dan mag.

   Met vriendelijke groet
   Eveline

 13. Beste Jasper,

  wat ik me steeds afvraag is of er in de recepten ook rekening wordt gehouden met mensen die de hele dag moeten werken en maar een half uurtje pauze hebben.
  Ook eten in de koelkast zetten is vaak een probleem, ik neem s zomers bijvoorbeeld bevroren brood mee en dat is s middags dan goed te eten.
  Maar het lijkt de bedoeling te zijn dat je helemaal geen brood meer eet. dat zou ik echt een straf vinden.
  Ligt het dan echt alleen aan die koolhydraten?
  Ik eet overigens geen zuivel, heb een koemelkeiwitintolerantie en verder vind ik geitenkaas en geitenmelk ook echt smerig.
  Zelf heb ik maar een paar kilo overgewicht en kan er niet mee zitten maar mijn partner heeft obesitas en voor hem wil ik van alles doen én laten.
  Dat doe ik al, we hebben niet echt veel in huis.

  Al met al denk ik niet dat ik jouw boek ga bestellen.
  Ben benieuwd of je me kunt overtuigen.

  Vr gr. Lia

 14. Mijn streefgewicht is 63 kilo…tot 65 voel ik me nog goed daarboven( nu dus) niet meer.
  Ik heb al veel diëten geprobeerd zonder blijvend resultaat.
  Het probleem is dat ik het liefst helemaal geen vlees of vis eet, maar bij uitzondering doe ik van beide 1x per week, biologisch.
  Mijn darmen zijn niet sterk, vlees irriteert en voor varkensvlees, schaal en schelpdieren ben ik allergisch evenals voor nachtschaden…vanwege mijn MS eet ik glutenvrij en suikervrij. ( ontlast het zenuwstelsel)
  Ik zie op jouw boodschappenLijstje geen plantaardige proteïne staan….geen peulvruchten dus en ook geen eieren……hoewel je wel zo’n recept had…ontbijt met omelet en groente krijg ik echt niet weg..ook mis ik de granen zo als rijst bijvoorbeeld.
  Ik,weet nooit of je nou drie of vijf maal daags moet eten…..wat is nou beter?
  Ik,weet niet of dit dieet geschikt is voor mij en of ik wat aan het boek heb.
  Maar hopelijk kun jij me adviseren?
  Ik volg in ieder geval jouw cursus!

  Vriendelijke groet,
  Ella

 15. Enkele maanden terug kocht ik 3 dozen vitasvelt capsules. Ik ben reeds bezig met mijn 3de doos maar ben nog geen gram kwijt. Hoe komt dat? Ik neem hem elke morgen voor het eten met een groot glas water.
  Graag uw advies in de hoop toch wat resultaat te hebben.
  Dank bij voorbaat. An

  • Mijn streefgewicht is 63 kilo…tot 65 voel ik me nog goed daarboven( nu dus) niet meer.
   Ik heb al veel diëten geprobeerd zonder blijvend resultaat.
   Het probleem is dat ik het liefst helemaal geen vlees of vis eet, maar bij uitzondering doe ik van beide 1x per week, biologisch.
   Mijn darmen zijn niet sterk, vlees irriteert en voor varkensvlees, schaal en schelpdieren ben ik allergisch evenals voor nachtschaden…vanwege mijn MS eet ik glutenvrij en suikervrij. ( ontlast het zenuwstelsel)
   Ik zie op jouw boodschappenLijstje geen plantaardige proteïne staan….geen peulvruchten dus en ook geen eieren……hoewel je wel zo’n recept had…ontbijt met omelet en groente krijg ik echt niet weg..ook mis ik de granen zo als rijst bijvoorbeeld.
   Ik,weet nooit of je nou drie of vijf maal daags moet eten…..wat is nou beter?
   Ik,weet niet of dit dieet geschikt is voor mij en of ik wat aan het boek heb.
   Maar hopelijk kun jij me adviseren?
   Ik volg in ieder geval jouw cursus!

 16. Is het receptenboek alleen maar digitaal?? Vind ik niet handig met koken, dus als het in boekvorm te krijgen is, zou ik graag weten hoe ik daaraan kom.

 17. Klopt het dat Jasper Alblas ook seminars geeft? In dat geval zou ik graag een lijst met data en verdere informatie ontvangen.

  Mia

 18. 7×7 van Jasper Alblasserdam is geen dieet maar een andere manier van eten. De recepten gebruik ik dagelijks en hierdoor voel ik me vitaler.

  • Bete Elma,

   Het 7×7 afslank receptenboek bevat uiteenlopende recepten variërend van een eenvoudige omelet tot een uitgebreid hoofdgerecht. Veel gerechten kun je van te voren bereiden en meenemen naar school / werk, maar dit geld niet voor alle recepten. Dit komt onder andere omdat het warme gerechten zijn. Je kan er uiteraard voor kiezen om deze gerechten af te laten koelen en koud te eten.

   Jasper

 19. Beste Bano,

  Dit is een specifieke vraag. Betreffende de bekkeninstabiliteit wil ik je doorverwijzen naar je huisarts. 7×7 is geen dieet maar een verantwoorde manier van eten en leven, een bijkomend voordeel is dat je gaat afvallen.

  Veel sterkte!

  Jasper

 20. Ik ben 4 maanden terug bevallen en heb zware bekkeninstabiliteit gekregen , ben nu ook bezig met fysio en neem 3 x per dag 2 paracetamol met diclonofac in . Mijn vraag is ik weeg nu 74 kg en wil namelijk ook heel graag afvallen, mag ik dit dieet wel of niet gebruiken? Of zyn er nadelen voor mij in mijn geval? Graag een eerlyk antwoord want ik ben pas gestopt met morfine en wilde ook wel afvallen maar ben bang dat ik straks weer pijn ga krijgen als ik weinig binnen krijg… Ik wacht op uw antwoord.

  Mvg,
  Bano

  • Ik schommel rond de 80 kilo en heb in het verleden herbalife, doktor Frank en sonja bakker gedaan. Bij mij gaat het vaak mis omdat ik weer gauw terug val in oude gewoontes, ben echt een culinaire liefhebber. Ook ook gaat het vaak fout gaat omdat ik erg onregelmatig werk vroeg avond nacht en tussendienst van 17:00 uur tot 01:00 uur. Ik ben ervan overtuigd dat het 7×7 receptenboek van jasper denk een dieet die vol te houden is, zeker met onregelmatig werk.

   Marion

 21. De 7×7 afslankcursus van Jasper heeft mij en m’n vriend enorm geholpen om na een lastige periode de draad weer po te pakken. Het helpt je om gemotiveerd te blijven en op een verantwoorde, leuke en lekkere manier met voeding bezig te zijn. Het 7×7 receptenboek is een aanrader!

  Melissa

 22. ik heb de gratis 7×7 cursus van jasper gevolgd en heb er veel van geleerd. is er een vervolg mogelijk op basis van deze informatie?

  • Zojuist heb ik het receptenboek van Jasper ontvangen en ik heb het boodschappenlijstje uitgeprint. Vanmiddag ga ik boodschappen doen en vanavond start ik met mijn eerste 7×7 gerecht. Ik ben enorm gemotiveerd!

   Patricia

  • Heel veel succes Patricia. Als je vragen hebt naar aanleiding van het receptenboek dan beantwoord ik ze graag.

   Jasper

  • Ik heb al veel goede dingen over 7×7 van gehoord en van gelezen op internet
   Ik heb problemen met lever en gal . altijd een drukkend gevoel ,ook pijn . Heb het laten onderzoeken en ik zou het begin van gal en lever stenen hebben .Er zit pus ( zo noemde ze het) in lever zitten. Ben zelf al bezig met kruiden. Ik wil ook graag 10 kilo kwijt raken maar heb het moeilijk met snoep. Met het programma van Jasper Alblas hoop ik mijn doel te bereiken.
   Vriendelijke groet Emmy

  • Beste Jasper

   Ik ben vandaag begonnen met het 7×7 dieet en zou graag wat vragen stellen

   Ik vind grainola een spannend product om te gebruiken ivm de hoge kh/gram
   Ik heb tijden het kha dieet gevolgd en daarbij zou dit product uit den boze zijn
   Andersom denk ik aan kaas
   Kaas mag wel bij het kha dieet en niet bij het 7×7 dieet
   Ik ben een beetje verward hierdoor en kan moeilijk de keuze maken die Grenoila te koken

   Ik neem aan dat je bij uw dieet niet in Ketose kan raken?

   Is er een max aan kh per dag?
   Vandaag zal ik uitkomen op 60

   Kwark met bl bes en goji

   Advocado en 4 km hardlopen

   2 eieren met roerbak gr en sla

   Spinazie wortls makreel en ehhh Grenoila

   Handje noten

   Benieuwd of ik het dieet begrijp
   Voldoende water met citroen en gr thee

   Alvast bedankt
   Chris

 23. Beste Jasper,

  Ik overweeg je receptenboek te bestellen, maar ik heb een vraag aan je voordat ik dat doe.

  Ik ben niet erg dik om te zien, maar woog altijd 60 en nu 67,7(gisteren) vandaag na 1 dag jouw richtlijnen te volgen 67,2….

  Ik beweeg/bewoog, elke dag een uur, fietsen, stevig doorlopen , zumba of piloxing, niet overdreven, maar zo, dat ik het nog leuk vind.

  Het geen dat mij het meest stoort is een randje buikvet rond mijn middel dat maar niet weggaat.

  Ik zag op internet de pillen die verkocht worden, maar ik bedacht mij, elke maand zoveel geld aan pillen betalen om o.a. koolhydraten te blocken, dan kun je ze beter niet nemen….via via op jouw verhaal en site gekomen en ik vind je verhaal erg sterk.

  Is je receptenboek ook geschikt als je niet veel wilt afvallen, maar gewoon van het buikvet afwilt en je gewoon gezonder wilt leven?

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  Groet,

  Rianne

  • Okay R., allereerst wat ontzettend leuk dat je al zo snel resultaat ziet. Het is zeker niet ongebruikelijk om de eerste week al een paar kilo’s kwijt te zijn.

   In het kort: Ja, mijn receptenboek zal je zeker helpen het buikvet te verbranden. De recepten zijn gemaakt om je lichaam gezond te laten functioneren en zo overtollig lichaamsvet (dus ook buikvet) te verbranden.

   Je maakt de twee klassieke fouten die bijna iedereen met overgewicht maakt. Ten eerste denk je dat sporten helpt je buikvet te verbranden en ten tweede wil je de symptomen snel oplossen door pillen, medicijnen of chirurgie te gebruiken.

   Voordat ik je precies vertel waarom mijn receptenboek dit probleem als sneeuw voor de zon zal doen verdwijnen, laat me je iets vertellen over lichaamsvet.

   Lekkere en makkelijke recepten. Als je lekkere en makkelijke recepten hebt dan kost gezonder eten geen moeite.

   In het 7×7 afslank receptenboek vind je lekkere en makkelijke recepten. De ingrediënten zijn bij de lokale supermarkt, bio-winkel of gewoon op internet te verkrijgen. Niets ingewikkelds. Gewoon een flinke dosis van grootmoeders wijsheid gecombineerd met de laatste wetenschappelijke kennis over lichaamsvet verbranding.

   De recepten zijn toegespitst op de ‘normale’ Nederlander. Je hoeft geen kok of keukenprinses te zijn om te recepten te maken. Het is allemaal recht-toe-recht-aan en in duidelijke taal uitgelegd.

   Veel succes!

   Jasper

  • Ik heb de 7×7 cursus online gevolgd. Het is een goed onderbouwd verhaal dat me goed op weg heeft geholpen. Ook de recepten heb ik en het helpt me echt om mijn streefgewicht te bereiken. Ik wil graag weten of er meer recepten of lessen beschikbaar zijn / komen.

  • Vraagje : nergens in je boek wordt er gesproken over havermout. Ik dacht dat dit ook als gezond ontbijt kon dienen. Wat zijn jullie bevindingen hierover ?

   Met vriendelijke groeten,

   Peter

  • Beste Peter,

   Het klopt dat dit niet in het boek staat. Per dag kun je 30 gram havermout met maximaal 200 ml magere melk gebruiken.

   Groetjes,

   Kim

  • Mijn ideaal gewicht die heb ik wel maar ik wil allen wat vet aan mijn buik kwijt. ik heb nogal een bolle buik overgehouden na mijn bevalling van een maand geleden en ik wil het zo gauw als mogelijk kwijt.

  • Hallo Jasper,

   Ik voel met het prettigst als ik 76-78 kilo weeg( probeer al 6 maanden om onder de 80 kilo te komen. Blijf hangen op 82-84
   Fit&slank ( wat wel hielp trouwens) en nu Mike Moreno
   In de weekenden loopt het mis
   Wens hulp en “stok “achter de deur

  • Ik gebruik de 7×7 recepten vandaag precies 3 maanden. Ik kook en mijn gezin inclusief kinderen eten gewoon mee. Het zijn lekkere recepten en niet bijzonder anders dan de gebruikelijke kost. Er worden bepaalde producten toegevoegd of juist weggelaten. Hierdoor zijn de gerechten lekker, vallen niet zwaar en geven energie. Het is echt een openbaring. Ik ben alleen bijna door mijn recepten heen en ben benieuwd of er een vervolg op het eerste deel komt.

  • hallo jasper,

   mijn ideale gewicht zou 75 zijn maar helaas is dat nog ver weg. Ik heb al meerdere dieeten geprobeerd shakes, capsules noem maar op en ben langzaam mijn vertrouwen aan het verliezen op dieet methode gebied. Het gaat steeds mis op het gebied van trek hebben de avonden en de middagen voor het avondeten gaan mis ookal zoek ik afleiding.
   Het liefst zou ik begeleiding hebben tijdens afvallen maar ik zou niet weten waar en hoe te beginnen.

   kim

  • Ik zou graag een 5 tal kilootjes willen kwijt raken ,heb al Herbalive geprobeerd maar hou het niet lang vol omdat ik het eentonig vind na een tijd .ik zou deze kilo’s er graag vanaf hebben maakt niet zoveel uit hoe ,liefst met gezond eten en dat de kilo’s ook wegblijven .

   Mvg Sonja

  • Ik las over het 7×7 dagen dieet van Jasper Alblas
   Ik wil het graag uitproberen, want het ziet er als een interessante week uit en ook gevarieerd.
   Tevens ben ik benieuwd of het de 5 kilo gaat opleveren.
   De weegschaal vertelde mij deze morgen dat ik 71.4 weeg.
   Dus als ik me volgende week maandag weeg, ben ik benieuwd of er 66.4 zal staan?
   Ik zal het je weten te vertellen en ook mijn ervaringen over hoe het ging en wat ik er van vond.
   Hartelijke groet, Heleen.

  • Mijn ideale gewicht is tussen de 70 en 75 kilo.
   Heb alleen op voeding gelet en snoep en snacks vermeden.
   Ik heb medicijnen (tamoxifen) waardoor ik ook veel vocht vast houd en nu dus geen gram meer afval.
   Dus wil dit wel proberen misschien helpt dit wel.

  • Bij mijn geringe lengte past een gewicht van 55 kilo. Ik ben 152 cm. Maximaal is het 58 kilo maar ook daar ga ik regelmatig overheen tot 60 of 61 kilo. Ik wil heel graag 55 kilo wegen en blijvend wegen niet na een poosje weer de 60 kilo op de weegschaal.

   Voornamelijk heb ik gelet op niet teveel calorieën innemen dan nodig is. En ik sport regelmatig.
   Weight watchers was mijn laatste poging maar ik bleef hangen bij 59 kilo en betaalde wel elke week 12,50 voor de cursus. Dus daar ben ik mee gestopt.

   Het loopt daar het meeste mee mis. Dat mijn gewicht blijft hangen ondanks dat ik minder eet. Ik moet er voor mij gevoel veel voor laten. En ik heb last van suikerverslaving.

   Ik weet dat mijn lifestijl moet veranderen en mijn verbranding weer op gang helpen. Dus ik ben niet op zoek naar een dieet maar naar goede balans van voeding die ik in gezin met drie kinderen kan handhaven.

   Zou de 7 x7 methode anders zijn?

   Groetjes van brigitta

  • Ik raak de focus kwijt. Het omschakelen naar een andere leefstijl zorgt er automatisch voor, dat het eten met suiker verminderen moet. Met 2 kleine kinderen krijg ik toch weer behoefte aan chocola, dropjes etc. Ik kan dan de verleiding niet weerstaan. De structuur is verdwenen in eetgedrag – en ik ben ‘weer terug bij af’. Wegen minder contact met de diëtist, mis ik de ‘stok achter de deur’. Daarom is de frequentie van mijn bezoeken aan haar weer opgehoogd. In 1e instantie eens kijke of ik wat met de recepten uit het 7×7 boek kan. Zodat ik gevarieerdheid krijg in de voeding en het ‘leuk blijft’.

   Dit als ondersteuning van mijn bezoeken aan de diëtist. Het zou kunnen dat ik toch met vragen blijf zitten, dan hoop ik aan de bel te kunnen trekken.

   Marielle

  • Hallo Sanne,

   ik wil je ook even zeggen dat het
   afvallen zeer goed gaat en ik me er
   goed bij voel. Top dieet!

   -7kg, Ook al doe ik het zelf met de 7×7 recepten.

   Ik kan merken dat m’n buik en maag
   een stuk gekrompen zijn dus we gaan
   de goede kant op.

   M’n kleding zit beter en ik voel me er
   ook goed bij.

   Het is gemakkelijk vol te houden…

   Groetjes,

   Petra L

  • Hallo Sanne
   Mijn ideale gewicht zou zijn van 75/76kg nu naar 73 kg. 2/3 kilo minder
   Ik heb een stok achter de deur nodig om af te vallen. Sporten is niet mijn ding, wandelen wil ik wel maar fitness niet.
   Ik vind zoet erg lekker. Ik kan niet veel verdragen waardoor je verkeerde producten gaat eten. Ik kan niet tegen noten, vis, verschillend soort fruit zoals peer, appels, pruimen, nectarine, kers etc etc
   Ik ben op zoek naar hulp zodat ik blijf vol houden. Ik werk in de zorg,beroep met wisselende diensten.
   Ik hoor graag wat je voor mij kan betekenen.
   Gr. Irene van Ommen

  • Het aanmelden of bevestigen van het email adres lukt niet. Ik zou graag zo snel mogelijk willen beginnen met afslanken en het boek willen inzien of de cursus willen starten, maar ik begrijp niet goed wat ik nou precies moet doen of waar ik op moet klikken. Heb wel wat emails ontvangen maar die verwijzen alleen naar informatie op de site.

  • Beste Sanne Sanders,

   Ik ben 1,60 m en voor mijn twee zwangerschappen woog ik 55kg op het einde van mijn laatste zwangerschap woog ik 79,8. Gelukkig heb ik op mijn eigen kracht en de sportschool er al flink wat kilo,s afgekregen en weeg ik nu 59,8. Het liefst wil ik nog een kilo of 5 afvallen,maar de laatste kilo,s zijn toch het moeilijkste om eraf te krijgen. Ik eet verder gezond en niet teveel, wandel ook veel met de kinderen. Het moeilijkste is toch wel het hongergevoel en kan daarmee toch wel wat ondersteuning gebruiken om nog een paar kilo af te vallen. Daarom zou ik heel erg graag het 7×7 afslank receptenboek van Jasper Alblas willen uitproberen, om te zien of ze ook echt een goede ondersteuning zijn.

   Met vriendelijke groet,

   Roxanne

  • Beste Sanne en Jasper, Ik ben gestart met de cursus. Mijn ideale gewicht is 70 kilo. Ik weeg nu 79 kilo. Ik heb het afgelopen jaar 2 operaties gehad waarbij ik heel rustig aan moest doen. Nu ben ik weer helemaal de oude en wil weer lekker afvallen. Mvrgr Wouda

  • Ik ben een emo eter, zou constant eten om me beter te voelen, s’avonds ook wel uit verveling Had een vriend die alles mocht eten wat hij wilde en niets bijkwam, wanneer de ongezonde snacks bovenkwamen liet ik me vaak vangen en at mee. Te veel eten, soms dagen niets eten, te weinig water drinken, te weinig sport, te weinig doorzettingsvermorgen, te veel snoepen (chocolade),

  • Met veel plezier hoopte ik te starten met de nieuwe cursus afvallen weekmenu 1.
   In deze cursus wordt ook verwezen naar het 7×7, die ik ook in mijn bezit heb.
   Het verbaasd mij dat in het 7×7 kaas als een natuurlijke vijand wordt beschouwd, terwijl in het afvallen weekmenu ik hem regelmatig tegenkom.
   Daarnaast adviseert het 7×7 om kokosolie te gebruiken bij het bakken en in het afvallen weekmenu heeft men het over olie.
   Is dit een nieuwe methode?
   Kun je ze naast elkaar gebruiken?

   Ik hoor graag van jullie.
   bij voorbaat dank

   Met vriendelijke groet

   Ji

  • Ik begin met 7×7 omdat ik via de Facebookpagina van sanne regelmatig berichtjes krijg, handig.
   Mijn ideale gewicht is denk ik 60-63 kilo, maar of ik daar ooit nog geraak is twijfelachtig. Het is erg veel. Ik weeg nu 93 kilo.
   Ik vind het belangrijker om gezond te eten en te zijn. Ik heb wmsn en daar kan de medische wetenschap niets mee, dus probeer ik de ontstekingen te stoppen met gezond eten.
   Tot nu toe lijkt dat te helpen, maar ik vind het erg moeilijk om vol te houden als ik het op mijn werk en persoonlijk leven erg druk krijg.
   Dat houd in dat ik moe thuis kom en vervolgens 3 avonden weg ben, soms zelfs 5 avonden.
   En dan weet ik de ene keer wel netjes te eten, de volgende keer is het een snelle hap.
   Ik weet wel hoe en wat ik moet eten, maar ik zoek eigenlijk net dat steuntje in mijn rug om het vol te houden. Net die oppepper.
   Want ondertussen weet ik best wel dat gezond eten snel klaar gemaakt kan worden.

   Met vriendelijke groet,
   Liesbeth

  • ik ben een 54 jarige wielertoerist maar heb dikwijls problemen met mijn gewicht en nu met de feest dagen is er wat bijgekomen ,maar eind juni heb ik een zware dolomieten rit en wil zo een 8 a9 kilo afvallen kunt u mij misschien een goeie sport dieet bezorgen ik dank u bij voorbaat
   Dit zijn mijn gegevens 1,61 groot op dit moment weeg ik 72 KG normaal op mijn scherpst 66kg wil graag tegen juni 62 kg wegen

  • Ik zal vandaag het 7×7 receptenboek bestellen maar heb een paar vragen aan je.
   Ik ben woonachtig in Roemenië en daar kennen ze geen kwark wat is de beste vervanger hiervoor.
   Ik kom over 7 weken voor 4 weken naar Nederland en het zal onmogelijk zijn als ik bij mensen logeer om het programma te volgen.
   Heeft het grote consequenties als we ’s morgens een boterham eten en toch ook een klein aardappeltje erbij.

   Ik hoor graag van je en bedankt voor de cursus.

   Groetjes Wout

  • Vorig jaar was ik flink begonnen met sporten bij Basic Fit.
   Ik was 10 kilo’s afgevallen maar toen woonde ik op mezelf.
   Sinds ik samenwoon met mijn partner, ging ik onbewust mee-eten wat hij at.
   Ik verloor de controle van mijn eetpatroon en werd steeds lui.
   Chips, pinda’s etc begon ik ook te eten en de sportschool begon ik langzaam links liggen.
   Nu ben ik aangekomen en weeg ik vandaag 107 kg. (1m70 is mijn lengte)
   Vorige week ben ik bij de huisarts geweest om mijn suiker en cholesterol te laten prikken.
   Gisteren kreeg ik een verontrustende telefoontje.
   Mijn suiker was 6,4 en mijn cholesterol was hoog, net op het randje.
   Het welbekende advies om af te vallen heb ik gekregen alleen weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen.

   Mijn wens is om met het 7×7 afslank receptenboek 5 kg per 10 dagen af te vallen.
   Alleen wil ik niet gelijk intensief gaan sporten maar wil ik het langzaam opbouwen.
   Ik heb een hond thuis alleen laat mijn partner hem vaker uit dan ik.
   Daarnaast wil ik mijn voeding aanpassen.
   Uit een dieet test bleek dat ik een koolhydraatarm dieet moet volgen om af te vallen.
   Momenteel eet ik volkorenbrood met kipfilet en 30+ kaas als ontbijt.
   In de middag herhaal ik het meestal of ik neem een yum yum soep daarvoor in de plaats.
   En de avondeten verschilt maar er zitten wel verse groenten tussen.

   Ook moet ik eerlijk zeggen dat ik de bezoekjes bij de diëtiste niet erg effectief vond.
   In de 15 minuten die je krijg word je gewogen en gemeten.
   Daarna wordt er gevraagd hoe het met de voeding gaat en krijg je soms een advies om het beter te doen.
   Ik vind het niet erg effectief omdat het puur een procedure is en het motiveert mij niet echt.
   Daarom zoek ik iets anders, een soort personal trainer die mij motiveert.
   Ook zoek ik een dieet dat makkelijk vol te houden is, zodat ik geen jojo effect krijg.
   Tenslotte wens ik graag een ‘goedkoop’ dieet te volgen, want ik wil niet veel geld uitgeven aan producten waar ik achteraf niets aan zal hebben.

   ik heb mijn hoop gevestigd op het 7×7 afslankplan van jasper alblas.

   Jeanine

  • Ik ben deze week begonnen met het 7 x 7 dagen dieet. Ik heb een vraag over het dieet. Als je iets echt niet lust (zoals huttenkase) mag je dan zelf iets anders van een ander weekmenu kiezen?
   Ook ben ik een liefhebber van fruit maar dat kom ik nergens tegen in de weekmenu’s. Mag je s’morgens een smoothie van magere yoghurt of magere kwark met blauwe bessen of tussendoor een appel of een manderijn of banaan?

  • Hallo Sanne, je vroeg me of ik wilde reageren op de afgelopen twee weken. Allereerst moet ik zeggen dat ik erg blij ben met dit dieet. Ik zal je niet vertellen hoe ik daarvoor at maar dat was niet normaal. Nu eet ik brood, fruit en een gedegen avondmaal. De eerste week ging goed, de tweede wat minder omdat daar twee feestjes bij zaten.
   Heb gemerkt dat ik gedisciplineerd te werk moet gaan anders komt er niets van terecht. Week 3 geeft mij een nieuwe kans, dus ik ga mij weer van de goede kant laten zien.

   Met vriendelijke groet,
   Jos

  • Je ontvangt nu tijdelijk de volgde 3 extra producten bij het 7×7 receptenboek, helemaal GRATIS!

   De 10 meest ongezonde ontbijten & het gezonde alternatief: De gerechten waarvan iedereen denkt dat ze gezond zijn, maar die eigenlijk zorgen voor een nationale overgewicht epidemie.

   Waarom cardiosporten averechts werken tijdens een dieet: Ik heb elke manier van cardio sporten geprobeerd en ik vond iets dat ik in nog geen miljoen jaar had verwacht.

   Informatie over verschillende voedingsstoffen: Do’s and don’t over stoffen zoals suiker, zout maar ook koffie en chocola.

   Meer informatie en bestellen kan via deze website.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in