aangepast dieet verhoogt vrouwelijke libido

De Amerikaanse auteur Marrena Lindberg beschrijft in het boek ‘The Orgasmic Diet’ hoe vrouwen door een specifiek dieet hun libido gevoelig kunnen verhogen.

Hoewel de auteur haar theorie in haar eigen leven tot indrukwekkende hoogten doortrekt (“Ik kan letterlijk honderden orgasmes per dag hebben”), is haar boek bedoeld voor vrouwen die lijden aan seksuele disfunctie. Enkele voedingstips van Lindberg.

In visolie zitten actieve ingrediënten die de productie van dopamine in de hersenen stimuleren. Dopamine is een neurotransmitter die een grote rol speelt bij gevoelens van verlangen en genot. Visolietabletten zijn aangewezen. Ook zwarte chocolade stimuleert de dopamineproductie. Een paar stukjes per dag volstaan.

Stimulerende producten als koffie en tabak verhogen de productie van serotonine, een andere neurotransmitter. Serotonine geeft ons een goed humeur en energie. Maar een overdosis maakt té alert. En wie een orgasme wil, moet zich ontspannen. Met mate is dus de boodschap.

Vrouwen met veel testosteron hebben meer zin in seks. Een vrouwenlichaam produceert dat hormoon onder meer in de eierstokken, maar onderdrukt het opnieuw deels door de productie van globuline, dat testosteron bindt. Dus : hoe minder globuline, hoe meer testosteron, hoe hoger het libido. Bij elke maaltijd een portie proteinen (bijvoorbeeld vlees of melkproducten) zet je volgens Lindberg ook goed op weg.

Professor Paul Enzlin, seksuoloog UZ Leuven : “Gezien seks te maken heeft met een gezond lichaam is advies voor een gezondere levens- en eetstijl niet te versmaden. Maar ervan uitgaan dat veranderingen in eetpatronen leiden tot meer, betere of snellere orgasmen is te ver gegrepen. Klaarkomen heeft veeleer te maken met kennis van het eigen lichaam, een gevoel van te willen en te kunnen loslaten en de juiste vorm van stimulatie. Het feit dat deze auteur meldt tot wel 100 orgasmes per dag te kunnen krijgen, zal niet alleen afhankelijk zijn van haar voeding. Het doet me denken aan het ‘persistent sexual arousal syndrome’, waarbij de betrokken vrouwen er net over klagen 100 orgasmes per dag te móeten hebben…”

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in