Vacature: Columnist Dieet, Voeding Gezondheid m/v

Op dit moment zijn we op zoek naar enthousiaste bloggers die op zoek zijn naar een groot publiek.

vetvrij.com is al meer dan 10 jaar een toonaangevende website op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. We zijn er trots op dat we in de loop van de jaren een team van deskundigen hebben opgebouwd die regelmatig een column schrijven voor de bezoekers van vetvrij.com. In het afgelopen decennia hebben we veel collega websites zien komen en gaan. De kracht van vetvrij bestaat uit stabiliteit, continuïteit en kwaliteit. Spreken deze eigenschappen je aan? Klik dan op de blauwe knop.

Iedereen heeft een eigen expertise, dingen waar iemand goed in is. Binnen het brede team van deskundigen hebben we nog enkele plaatsen voor columnisten of gastauteurs die graag willen bloggen over de onderwerpen dieet, voeding, gezondheid, recepten of lifestyle.

Heb jij ook je eigen expertise op het gebied van voeding en gezondheid? Of ben je een ster in de keuken en wil je graag jouw (gezonde) recepten delen met de rest van de wereld? Dan zijn wij op zoek naar jou! We nodigen we je graag uit om te komen schrijven voor de bezoekers van vetvrij.com.

Waarom zou je het doen?

Je schrijft onder je eigen naam, wat betekent dat je naamsbekendheid wordt vergroot en je autoriteit op het internet verbeterd. Daarnaast helpen we je graag om je website, praktijk en expertise prominenter naar voren te laten komen op internet. Betaald bloggen behoort ook tot de mogelijkheden!

Met 1 miljoen hits per maand, meer dan 30.000 facebook fans, 10.000 twitter volgers en 50.000+ nieuwsbrief abonnees is vetvrij.com een toonaangevende website op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en lifestyle. Als columnist profiteer je mee van deze populariteit. Naast het publiceren van je column is het ook mogelijk dat we een facebook bericht voor je plaatsen op onze fanpage of dat je een vermelding in onze nieuwsbrief krijgt.

Een eigen persoonlijke pagina behoort ook tot de mogelijkheden. Op deze pagina kan je bijvoorbeeld een biografie publiceren. Verder komen er automatisch linkjes naar de columns die je al hebt geschreven.

Andere opties zijn:

 • Je eigen foto en een korte biografie
 • Een link naar de website van jezelf
 • Links naar je social media accounts
 • Een overzicht van al je columns
 • In overleg kunnen we je pagina uitbreiden

Door de goede structuur van vetvrij.com wordt je column in de meeste gevallen al binnen één dag gevonden in zoekmachines zoals Google. Daarnaast zal ons marketing team je column kosteloos promoten!

Je bent overigens niet gebonden aan een strak tijdschema of deadlines. Publicatie gaat in goed overleg. Je kunt er ook voor kiezen om eerst een proefcolumn in te sturen om elkaar op die manier beter te leren kennen.

Hoe zorg ik dat ik een goed artikel plaats?

 • Zorg voor een duidelijke titel die de lading van je column goed dekt.
 • Schrijf over boeiende onderwerpen en leg passie en expertise in je berichten. Een goede column is geschreven vanuit het perspectief van de auteur.
 • Goede afbeeldingen zorgen voor een aantrekkelijk bericht. Hier helpen we je graag mee.
 • Deel je bericht ook binnen je eigen netwerk. Bijvoorbeeld via sociale media of deel een link naar je columns op je eigen website.
 • Uit ervaring is gebleken dat een artikel van minimaal 600 woorden beter gelezen wordt. Daarom houden we een minimum aantal woorden van 600 aan, meer mag natuurlijk ook!

Waar moet mijn artikel aan voldoen?

 • Het is essentieel dat je column in correct Nederlands geschreven is. Zorg dat je tekst is gebaseerd op de waarheid en niet schadelijk of kwetsend is voor onze lezers. Alle artikelen op vetvrij.com zijn geschreven in de ‘jij vorm’.
 • Je column moet uniek geschreven zijn, wat inhoud dat je tekst niet elders gepubliceerd is. Ook mag je column na het plaatsen niet elders worden gepubliceerd, uiteraard mag hem wel delen op internet.
 • Je column mag niet vanuit commercieel oogpunt worden geschreven. Reclame op welke wijze dan ook wordt niet gepubliceerd, niet voor een product, website of persoon. Een uitzondering hierop is een verwijzing naar je website, social media, praktijk of aandacht voor je expertise.
 • Ieder artikel dat wordt geplaatst moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen, daarom behouden we te allen tijde het recht om artikelen te weigeren en niet te publiceren. Bij de publicatie van het artikel wordt de inhoud eigendom van vetvrij.com

Hoe werkt het?

 • Neem contact op met Natascha of Sanne, en stuur bij voorkeur een proefartikeltje mee zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl.
 • We publiceren je column in je eigen categorie zodat als je columns overzichtelijk bij elkaar staan. Ook komt er een overzicht met linkjes naar je columns te staan op je persoonlijke pagina.
 • Als je meer gaat schrijven zal je ontdekken dat steeds meer bezoekers je columns gaan lezen en zelfs reageren op je artikelen. Er zijn columnisten die honderden positieve reacties hebben ontvangen en dankzij hun columns veel extra aandacht krijgen. Dit werkt enorm stimulerend en is meteen een mooie reclame! Een goede samenwerking zullen wij uiteraard belonen!

Ik kan niet wachten om te beginnen!

Ben je enthousiast en wil jij ook columnist worden? Neem dan contact op met ons.