Aanmelden Nationaal Beweeg Onderzoek

Voldoet u aan de normen van een gezond beweeggedrag? Volgens het TNO beweegt 40% van de Nederlanders niet genoeg om hun gezondheid te onderhouden! Jij wel? Kom er nu achter door deel te nemen aan het Nationaal Beweeg Onderzoek.

Vanaf oktober 2011 start het Nationale Beweeg Onderzoek. Het geeft de mogelijkheid om te achterhalen hoe gezond iemand beweegt, en of iemand voldoet aan de normen voor gezond beweeggedrag. Het onderzoek neemt maar 5 minuten in beslag. En je krijgt er veel voor terug!

De uitslag van het onderzoek krijgt elke deelnemer via een persoonlijke email, met daarin ook tips en adviezen om het beweeggedrag te verbeteren! Daarnaast kan elke deelnemer kosteloos deelnemen aan een persoonlijk leefstijlprogramma. Hierdoor kunnen de deelnemers niet alleen meer leren over gezond bewegen, maar ook actief aan de slag gaan met de tips en adviezen via een persoonlijk beweegplan!

Regelmatig bewegen om gezond te blijven: niet alleen maar om er goed uit te zien, ook om ziekten voor te zijn en een gezonde levensstijl te bevorderen. Dat is algemeen bekend. Maar hoe vaak moet je dan bewegen en op welke manier zodat dit werkelijk effect oplevert?

Er is nog maar weinig bekend over de effecten van specifieke begeleidingsmodellen zoals groepslessen en personal training, alsook de rol van de fitnessbranche binnen de gezondheidszorg als geheel. “Het is mooi dat wij – in samenwerking met diverse partijen – eindelijk een grootschalig onafhankelijk onderzoek kunnen starten om daarmee het gezond bewegen een impuls te geven. Sportcentra vormen de ideale plek om een totaal beweegprogramma uit te voeren. Het onderzoek moet mensen zich daar ook bewuster van maken,” aldus John van Heel, directeur EFAA.

Lichamelijke Inactiviteit is doodsoorzaak nummer 2

Wist je dat Lichamelijke Inactiviteit doodsoorzaak nummer 2 in de westerse wereld is? En dat bewegen steeds meer wordt gezien als belangrijkste ‘medicijn’ van de toekomst en er vanuit huisartsen steeds meer wordt doorverwezen naar beweegprogramma’s en levensstijlinterventies?

De hoger wordende kosten binnen de gezondheidszorg dragen bij aan de urgentie om lichamelijke of geestelijke klachten te voorkomen. Preventie door te bewegen is de meest duurzame manier om dit te doen.

Aanmelden kan vanaf nu via www.bewegenismedicijn.nl. Uw gegevens worden anoniem verwerkt. In september berichten wij u over de verdere inhoud. Het Nationaal Beweeg Onderzoek is een gezamenlijk initiatief van diverse partijen uit de fitnessbranche waaronder EFAA, HDD Groep, Activity Workx en Kennispraktijk.

Gratis Informatieve Downloads Bewegen is Medicijn

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in