Acupunctuur

De Chinese geneeswijzen laten een geheel eigen kijk op gezondheid zien en dus ook op het probleem van overgewicht en afvallen. Schommelingen in het lichaamsgewicht en het beheersen daarvan worden afgezet tegen uw persoonlijke energiebalans. Een acupuncturist zal proberen te achterhalen of de energiesystemen in uw lichaam (en dus uw organen) goed op elkaar zijn afgestemd en op de juiste manier ‘samenwerken’. Om de juiste diagnose te kunnen stellen , kunt u vragen verwachten over uw eetlust, uw eetpatroon, uw ontlasting en eerdere afslankpogingen, maar ook over uw weerstand en uw algemeen welzijn.

Herstellen van de energiebalans

Wellicht is een verstoring van uw energiebalans de onderliggende oorzaak van uw overgewicht. De acupuncturist zal in dat geval proberen het ‘spijsverteringsvuurtje’ aan te wakkeren of juist te remmen. Er zal geprobeerd worden om het hongergevoel te verminderen, en uw innerlijke rust en wilskracht te versterken. Naast algemene dieetadviezen en gezonde ‘leefregels’ hebt u wellicht baat bij een persoonlijk voedingsadvies. Bij zo’n advies wordt rekening gehouden met seizoensinvloeden. Het zal uiteindelijk moeten leiden tot een optimale spijsvertering waarbij u zich ‘lekker’ voelt. Aangezien het meestal enige tijd heeft gekost om overgewicht te krijgen, dient u er rekening mee te houden dat ‘natuurlijk afvallen’ ook enige tijd vergt. Maar dan is het de moeite zeker waard

Wat doet acupunctuur

Acupunctuur houdt meer in dan alleen het zetten van naalden. Het kijkt naar jouw lichaam, wat er uit balans is en waarom je teveel eet. Eet je juist weinig en kom je daar veel van aan? Eet je uit onrust, stress of heb je altijd een hongergevoel? Met acupunctuur kunnen deze problemen worden aangepakt. Het brengt je lijf, geest en spijsverteringssysteem terug in balans. Hierdoor val je af en heb je minder trek in (ongezond) voedsel.

Voedingsadvies

Naast de acupunctuur zelf krijg je vaak ook adviezen over je voedingspatroon en wat je daar het beste in kunt veranderen. Deze adviezen worden aangepast aan het patroon dat jouw lichaam vertoont en kunnen daarom per persoon verschillen. Je hoeft vaak geen calorieën te tellen of je aan voorgeschreven menu’s te houden.

Acupunctuur getest door Vara Kassa *

Acupunctuur is januari 2010 tijdens de afslankspecial door een testpanel van Vara Kassa getest.  Drie testpersonen hebben gedurende 10 weken Acupunctuur geprobeerd. De naalden van de acupunctuur deden hun werk. De drie dames wogen samen 244 kilo. Ze zijn inmiddels 13 kilo kwijt. Dat is 5% minder lichaamsgewicht.

Jouw mening over Acupunctuur

Heb je ervaring met acupunctuur? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

* bron: vara kassa

21 Reacties

 1. Naar aanleiding van Samira ook naar de acupuncturist geweest en deze heeft mij met mijn pijnklachten goed kunnen helpen. Ik ben nog onder behandeling.

  Groeten pieter

 2. Ik ben bij Wong Chung in Nijmegen geweest. Hij heeft mij goed geholpen, niet alleen met de acupunctuur maar ook adviezen (en steun!) ernaast.

 3. Acupunctuur heeft mij ook geholpen met afvallen. Uiteindelijk moet je er natuurlijk ook zelf actief mee bezig zijn, maar het heeft mij enorm geholpen (na jaren jojo-en).

 4. Nou ik ben nu ruim 2 weken aan t diëten
  Met accupunctuur erbij en ben 7 kilo kwijt
  Voel me best goed al is t wel moeilijk naarmate
  De tijd vorderde maar ben je gemotiveerd is dit uit
  Te houden hor alleen je moet gewoon je doel
  Voor ogen houden dan vallen de kilo’s er onderweg
  Wel vanaf
  Groetjes Tham

  • hoi hoi janet het was niet echt wat ik ervan verwacht had je moest het alleen op yoghurt doen dat lukte niet dus ben er maar mee gestopt

 5. hallo ,
  ik heb volgende week een afspraak staan voor acupunctuur afvallen.
  ik ben erg benieuwd ik ben van mezelf al 10 kilo kwijt maar wil er nog 10 kilo af dus ik ga het met acupunctuur proberen .

 6. HELPT NIET,

  ik was 5 kilo afgevallen in 2 weken en was harstikke blij!
  MAAR
  je komt meteen aan:(
  uiteindelijk ben ik 2 kilo aangekomen

  het word idd vergoed door je verzekering
  ik betaalde 50euro per x

 7. Ik heb bij mcbalans in Den Haag goede ervaring opgedaan. Kundige acupuncturist en veel aandacht. Bij afvallen en stoppen met roken gaat het om meer dan alleen maar naalden prikken. Toi toi voor dr Lin.

 8. Ik ben zelf bezig met afvallen mbv acupunctuur en het bevalt me heel erg. Ik hou niet zo van naalden, maar deze voel je bijna niets van.
  Mariska, ik ben ben bij Gopala geweest, dat is in Rotterdam dus redelijk in de buurt van Delft en het is echt een schat van een vrouw:-)

  En inderdaad wordt het gewoon vergoed. Ik ben in 3 weken tijd al 5 kilo kwijt:D yessss!!

  Succes in ieder geval!

 9. Bij mij heeft acupunctuur niet zo geholpen… Ik vond die naalden ook een crime…
  Heb ook ooracupunctuur geprobeerd maar helaas zonder resulaat.

  Het heeft me wél geholpen om m’n energieniveau weer op peil te krijgen!

  Ik zit in pakket 4 bij Menzis en krijg alles vergoed. In pakket 3 heb je een aantal behandelingen. lees de voorwaarden maar goed na.

  En ja, ook ik heb veel buikvet zitten maar daar ging het wel goed om!

 10. Accupunktuur helpt echt met afvallen ik ben 14 kilo afgevallen binnen 2 maanden en ik ben 15 ik moet nog 15 kilo af :) en het kost 65 euro maar deel word vergoed door verzekering

 11. Hoi Gelma,

  Accupunctuur wordt meestal wel vergoed door je zorgvezekeraar, het valt onder alternatieve geneeswijzen.

  Groetjes Marieke

 12. ik heb een vraag hoe duur is het als je wilt afvallen met accupunctuur en hoe gaat het precies want ik heb een buik en bovenbenen dat wil je niet weten maar beweeg genoeg maar gaat niet weg ik heb mar een miniuminkomen dus vandaar de vraag

  groetjes mevr de jong

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in