Afslanken voor de TV

0
Afslanken voor de TV

We zitten weer volop in de feestdagen. Koud de pepernoten en gevuld speculaas achter de kiezen, zijn we al weer inkopen aan het doen voor het volgende vreetfestijn. Tijd dus om even pas op de plaats te maken voor een kritische noot richting ieders overtollige buikvet.

Big bones
Discovery Health Channel maakte een serie met 20 tips om af te vallen en slank te blijven, nu uitgebracht op dvd met de toepasselijke naam Afvallen en slank blijven. Deze Engels gesproken en Nederlands ondertitelde dvd geeft aan de hand van 2 te zware dames, en met behulp van 4 experts uit Amerika, 20 tips over hoe je het beste op een goed gewicht komt. De dames in kwestie – Christina, die haar rug brak met paardrijden en sindsdien niet van haar gewicht afkomt, en Tonya, die niet gelooft in haar ‘zware botten’ en af wil vallen voor haar trouwdag – kijken samen met de experts kritisch naar hun levensstijl. Trainer Michael Carter laat ze zweten op de sportschool en vertelt waarom je een sport moet doen die je leuk vindt. Diëtiste Judith Gordon laat de dames heel resoluut al het verkeerde eten uit hun boodschappenkar terugleggen en styliste Megan Gunning laat ze zien hoe ze al een heel eind komen door hun kleding en make-up aan te passen. Ook wordt er gepraat met psychologe Tamara Jackson voor de nodige psychische peptalk, want: je bent meer dan je gewicht!

Niets nieuws
Hoewel de dvd maar 45 minuten duurt, wordt er toch veel verteld. Jammer genoeg alleen bijna niets nieuws, op een enkele nuttige tip van de styliste na. Het gaat deze dvd dan ook niet zozeer om een ‘aha-moment’, als wel om een resumé te geven en je te motiveren om af te vallen. Dé tip zul je hier dan ook niet tegenkomen, wel een hoop nuttige informatie waarmee je missie zou kunnen slagen. Zo wordt het belang van een goede houding onderstreept en wist je dat je door een zonnige teint wel tot 5 kilo slanker lijkt? Deze DVD is voor mannen en vrouwen nuttig, maar het neigt wel erg naar de vrouwelijke kant qua kledingadvies en rare quizvragen tussendoor die meer op vrouwen gericht zijn.

Jammer
In een razend tempo worden de tips er doorheen gejaagd en nergens wordt er echt goed uitgelegd of wordt er dieper op in gegaan. Erg jammer, want een goede motivatie overtuigt meer dan een stel slanke mensen die je zeggen wat je moet doen. Voor een dvd die je goed over jezelf moet laten voelen, is het sowieso hypocriet om op de hoes een slecht gephotoshopte dame te plaatsen met een rare hap uit haar buik. De bedoeling van deze dvd is helemaal goed, maar de uitwerking is zacht gezegd prut. Of je tante Bertha überhaupt blij zou zijn met deze dvd onder de kerstboom blijft ook maar net de vraag.

bron: fok.nl

Vorig artikel “Teveel gif in groeten van C1000 en Spar”
Volgend artikel De oorzaak van overgewicht
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987