Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Afslankkamp in China populair

Afslankkamp in China populair

0
Afslankkamp in China populair

In China waar een op de vijf kinderen overgewicht heeft, zijn afslankkampen de nieuwe rage in de grote Chinese steden. We hebben het hier niet over gewoon overgewicht maar over een body mass index (BMI) (de verhouding lichaamsgewicht en lengte) van meer dan 30.

De oorzaak van dat overgewicht is terug te vinden in de combinatie van traditie en eenkindspolitiek. Het traditionele familie-ideaal heet ‘drie generaties onder een dak’. De dagelijkse zorg voor het kind wordt grotendeels aan hen overgelaten, want de ouders hebben het door de weeks te druk op hun werk.Omdat Chinezen in de steden zich aan de eenkind maatregel houden, staan zes volwassenen klaar voor dat ene kind. De grootouders maken niet alleen overvloedige maaltijden klaar, maar grijpen ook naar cola en chips om het kind zoet te houden. Ouders verwennen ook, omdat ze zo weinig tijd met hun kind doorbrengen. Dit heet het ‘zes-zakken-systeem’: altijd haalt er wel iemand geld tevoorschijn om de ‘kleine keizer’ te trakteren.

Wagonladingen huiswerk en verplichte bijlessen kluisteren scholieren van jongs af aan aan hun bureau. Scholen laten sport liever schieten. Ze zijn bang voor rechtszaken als kinderen zich bezeren. Ouders dringen ook niet aan, want het enige dat telt bij het loodzware toelatingsexamen voor de universiteit is kennis

Vorig artikel Langzaam verteerbare koolhydraten
Volgend artikel Stoommaaltijden onvoldoende gezond
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987