Home Dieet en Afvallen Hoeveel kun je Afvallen met Seks?

Hoeveel kun je Afvallen met Seks?

Hoeveel Calorieën Verbrand je met Seks?

De kans is groot dat het een van je favoriete activiteiten is: Seks. Dat is natuurlijk niet voor niets. Weinig dingen zijn fijner dan een lekkere vrijpartij. Daarnaast ben je ook nog eens actief bezig. Is seks goede lichaamsbeweging? Hoeveel calorieën verbrand je precies tijdens een hete avond met je partner?

Standjes

De hoeveelheid calorieën die je verbrand tijdens de seks is afhankelijk van een aantal factoren. De eerste factor is het gewicht en het geslacht van de bedpartners. Daarom krijg je ook vrij uiteenlopende schattingen te zien in dit artikel. Een vrouw van 50 kilo verbrandt immers veel minder calorieën dan een man van 90 kilo bij dezelfde activiteit.

Verder maakt het nogal een verschil wat je precies tussen de lakens doet. Als je tijdens het voorspel veel zoent verbrand je tussen de 60 en de 150 calorieën per uur. Bij orale seks verbrand je iets meer calorieën.

Als je per se veel calorieën wilt verbranden, dan kun je het meeste verschil maken bij het kiezen van een standje voor de geslachtsgemeenschap. Kies je als vrouw voor de missionarispositie, dan verbrand je maar 80 calorieën per uur. Ga jij bovenop? Dan kan je calorieverbruik oplopen tot meer dan 300 calorieën per uur.

Mannen verbranden daarentegen veel calorieën (tot wel 400 calorieën) als hun partner op de tafel ligt of als ze het op z’n hondjes doen. De man verbrand niet zoveel calorieën als hij zijn partner boven op laat zitten.

Over het algemeen verbranden vrouwen minder calorieën dan mannen tijdens het vrijen. Bij de meeste standjes moet de man harder werken. De enige uitzondering hierop zijn standjes waarbij de vrouw bovenop gaat, zoals de cowgirl of de reverse cowgirl.

De tijdsduur telt

Een belangrijke factor voor het calorieverbruik tijdens de seks is de tijdsduur. Als je gaat vrijen ben je vaak na een halfuurtje wel klaar. Hiervan bestaat twintig minuten uit voorspel en zoenen (ongeveer 25-60 calorieën). Tijdens de tien minuten dat je gemeenschap hebt verbrand je dan, afhankelijk van het standje en je lichaamsbouw tussen de 30 en 60 calorieën.

Als je dit afzet tegen andere activiteiten, dan valt de hoeveelheid calorieën die je verbrand helaas best tegen. Een man van 80 kilo verbrandt ongeveer 100 calorieën bij een vrijpartij van een half uur. Was je in dat half uurtje gaan lopen, dan had je ongeveer 2,5 kilometer kunnen lopen. Dan had je zelfs nog iets meer calorieën verbrand.

Een vrouw van 65 kilo bij de daad bovenop gaat verbrandt ongeveer 70 calorieën. Dit is vergelijkbaar met een wandeling van 1.5 kilometer. Je verbrandt ongeveer 1 chocolate chip cookie tijdens de daad.

Andere voordelen

Het calorieverbruik tijdens het vrijen is helaas niet bijzonder.  Gelukkig heeft seks wel veel andere voordelen voor je lichaam. Het is een van de beste medicijnen tegen stress en depressie. Er komt veel dopamine vrij, een natuurlijke pijnstiller. Een mooie pijnstiller is dat je testosterongehalte stijgt. Dit is zowel voor mannen als voor vrouwen erg goed. Het zorgt er onder andere voor dat je lichaam meer spieren aanmaakt. Uiteraard is een geslaagde vrijpartij ook goed voor de band met je partner, vooral omdat je lichaam het liefdeshormoon oxytocine vrijgeeft.

Kan ik de sportschool opzeggen?

sporten hardlopen en afvallen

Een stevige vrijpartij is natuurlijk een stuk leuker dan hardlopen. Ook heeft vrijen veel andere voordelen voor je lichaam. Maar je abonnement op de sportschool opzeggen en alleen nog maar het bed in duiken? Ik zou het niet doen. Je moet meerdere uren per dag seks hebben om ook maar iets van een fatsoenlijke workout te krijgen. 

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987