Citroenwater Recept, kun je Afvallen door ieder ochtend citroenwater te drinken?

Citroenwater schijnt een hele reeks voordelen voor de gezondheid te hebben. Het is een zure maar gezonde drank om je dag mee te beginnen. Het gebruik van citroenwater is niet nieuw, maar het leek de moeite waard om die voordelen op een rijtje te zetten. Dit drankje dankt de vele voordelen aan de superfood citroen. De twee bekendste van deze voordelen zijn de sterke antibacteriële en antivirale eigenschappen. Daarnaast bevat citroen stoffen die het afweersysteem sterker maken. Citroenen zitten dus boordevol vitaminen en mineralen die het lichaam goed kan gebruiken, vandaar de populariteit.

Voordelen van citroenwater

Citroenwater is een verfrissende dorstlesser dat goed is voor de gezondheid. Dit drankje heeft een heleboel gezondheidsvoordelen dankzij de vele vitamines en mineralen. In een kleine citroen vind je vitamine C, vitamine B, calcium, ijzer, magnesium en kalium. Deze nutriënten zorgen voor de geweldige werking van citroenwater. Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen hiervan? Lees dan gerust verder.

Afvallen met citroenwater

Je kunt afvallen met citroenwater. Het stimuleert de verbranding van vetten en het zorgt ervoor dat voedingsstoffen soepeler door je lichaam worden opgenomen. Door elke ochtend een glas citroenwater te drinken kun je makkelijker afslanken. Probeer het maar.

Citroenwater is goed voor de huid

Voor een stralende huid kun je dagelijks een glas citroenwater drinken. Het voorkomt de vorming van rimpels en vervaagt littekens en andere oneffenheden. Zo geeft het je een jonge uitstraling. Dankzij de hoge gehalte aan vitamine C en de antioxidanten kan citroenwater dit allemaal doen. Wil je een mooiere huid? Drink dan regelmatig citroenwater.

Een ander leuk voordeel voor de huid is de alkalische aard van vitamine C. Deze doodt bacteriën die acne kunnen veroorzaken.

Citroenwater tegen gal- en nierstenen

Regelmatig gebruik van citroenwater vermindert de kans op gal- en nierstenen.

Detoxen met citroenwater

Citroenwater is ook goed voor het reinigen van de lever. Citroen in warm water voert gifstoffen sneller uit je lichaam, hierdoor zul je vaker naar de wc moeten. De antioxidanten in citroen stimuleren de enzymen voor een betere werking van je lever.

Citroenwater maakt je immuunsysteem sterker

Dat citrusvruchten goed zijn voor je afweersysteem is al langer bekend. Citroenen zitten bomvol vitamine C en deze vitamine helpt vechten tegen allerlei ziekten. Daarom gebruikt men veel citrus bij een verkoudheid. Vitamine C werkt ontstekingsremmend en kan astma verhelpen. Bovendien verbetert het de opname van ijzer in het lichaam. IJzer biedt ook ondersteuning aan het afweersysteem.

Naast vitamine C bevatten citroenen ook veel kalium. Deze is ideaal voor de hersenen en het zenuwstelsel. Ook wordt de bloeddruk op de juiste niveau gehouden.

Een andere manier waarop citroenen je beschermen is door de saponinen die anti-microbiële eigenschappen hebben. Zo beschermt citroenwater je tegen allerlei infecties.

Citroenwater is goed voor de spijsvertering

In citroenwater zitten er stoffen die gifstoffen uit het lichaam drijven. Het stimuleert het detox-proces in de lever. Het doet dit door de productie van lever en gal te stimuleren. Dit is nodig voor de spijsvertering. Daarnaast helpen de vitamines en mineralen in citroenwater bij het afbreken van gifstoffen in het spijsverteringskanaal.

Hoe maak je citroenwater?

Het recept is simpel. Je hebt slechts water en citroen nodig om dit drankje te maken. Gebruik het liefst gezuiverd water. Warm die op, gebruik nooit koud water. Het kost je lichaam meer energie om koud water te verbruiken.

Ook de citroenen die je gebruikt zijn belangrijk. Verse en organische citroenen genieten de voorkeur. Gebruik geen citroensap uit een fles. Pers het sap van een halve citroen uit in het glas met warm water. Even roeren en je citroenwater is klaar voor gebruik! Drink het op een lege maag vlak na het wakker worden.

Gezonde Groeten,

natascha

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in