Afvallen door voetballen

Wil je meer gaan sporten om de overtollige kilootjes kwijt te raken? Denk dan eens aan voetbal. Er is namelijk gebleken dat je bij een partijtje voetbal aanzienlijk meer vet verbrandt en meer spieren opbouwt dan bij het hardlopen.

Na het voetballen voelen de voetballers zich minder moe dan joggers nadat ze zich hebben ingespannen. Hoe komt dat? Omdat je uit een voetbalwedstrijd meer voldoening haalt. Bovendien is het ook gezelliger om als team te strijden dan als individu.

Deense wetenschappers hebben een onderzoek uitgevoerd met 37 testpersonen. Zij werden onderverdeeld in drie groepen: voetballers, joggers en bankhangers. Voor deze drie groepen werd twaalf weken lang drie keer per week een sportuurtje georganiseerd. De uitslag was als volgt: het vetpercentage van de joggers was na die twaalf weken gemiddeld met 2 procent gedaald. Bij de voetballers was dat gemiddeld 3,7 procent. Daarnaast bouwden de voetballers gemiddeld twee kilo extra spierweefsel op. De joggers nagenoeg niets. Je moet echter niet meteen denken dat je dikker wordt, het is spierweefsel dat je opbouwt. Het gemiddelde van de hartslagen tijdens het sportuurtje waren ongeveer gelijk. Maar tijdens het voetballen vraag je van je lichaam continue te pieken en te rusten, deze explosies maken het voetballen tot een betere training.

Nieuw voornemen: ren eens achter een bal aan!

1 reactie

  1. is het toch nog ergens goed voor dat ik elke zaterdag op het veld huppel hahhahahahahhahahah
    Maar het belangrijkste is toch het plezier hoor met het voetbal

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in