Afvallen in de Herfst en Winter

Afvallen in de Herfst en Winter is voor veel mensen niet eenvoudig.

Desondanks is de herfst mijn favoriete seizoen! Ik vind het heerlijk, de wind, de bladeren en zelfs van de regen kan ik genieten. De kids met de laarsjes aan door de bladeren en de plassen! En dan met van die rode wangen binnen komen.

Ook om te sporten fantastisch! Lekker rennen door het park, het geluid van de knisperende bladeren onder je schoenen. Opdrukken in het vochtige gras en Sit-ups maken in de mist. En het grootste voordeel? Het is zo lekker rustig omdat half Nederland op de bank voor de buis hangt!

herfst

Dan nat van de miezer regen thuis komen en genieten van een kop verse munt thee! (en ja, het liefst met een Milka reep erbij, maar afgelopen week heb ik een goed gesprek gehad met Bart en als ik mijn doelen wil gaan halen, moet ik de paarse Milka koe toch echt de laan uit sturen, dus bij deze beloof ik plechtig dat ik in elk geval tot januari geen Milka meer zal eten!)

Afvallen tijdens de wintermaanden

Het enige nadeel van de herfst en de winter, is dat ik het afvallen zoveel moeilijker vindt. In de zomer ben je meer buiten, maken de stamppotten met rookworst plaats voor maaltijdsalades en veel water… Kortom, ik heb altijd het idee dat de zomer toch net wat beter bevriend is met de weegschaal dan de herfst en de winter dat zijn!

Morgen samen toch maar een lekkere wandeling maken tussen de buien door!
Geniet buiten van de mooie tijd! En van elkaar!

Liefs,

helma

Helma heeft het over hoe lastig de herfst is. Maar als ik eerlijk ben denk ik dat elk seizoen wel een moeilijke kant heeft. De winter met de feestmaanden en de volle maaltijden zoals stamppot (dat is geen “Barten”!). De Lente wanneer je weer naar buiten gaat om op een terrasje een hapje en een drankje te doen. De zomer waarin we veel buiten zijn en dus veel geconfronteerd worden met ongezonde eettentjes en de herfst waarin we het weer koud krijgen, onze weerstand omlaag gaat en we te veel binnen blijven. Juist in die periode vraagt ons lichaam om frisse buitenlucht en zoveel mogelijk zonlicht (serotonine) als we kunnen krijgen.

Weerstand Verhogen

Ik adviseer mijn klanten ook altijd om in deze periode supplementen te gebruiken om de weerstand hoger te houden. Hierbij is Vitamine D de belangrijkste. Vitamine D krijg je vooral uit zonlicht, iets wat we zelfs in de zomer te weinig binnen krijgen.

Ik ben persoonlijk echt een seizoen mens. Ik houdt van elk seizoen en pas me hier ook zoveel mogelijk op aan. Goed aankleden in de winter, veel buiten zijn in de zomer en lekker de groenten van het seizoen eten. Geniet van elk seizoen en zorg ervoor dat je bij elk seizoen datgene doet wat het beste is voor jouw lichaam.

Sportieve groet,

bart

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in