Mijn persoonlijke afslank verhaal door Marijke

Moeke

Ik keek in de spiegel een zag Een Moeke. Waar was die taille toch gebleven? En die hammen op mijn rug zaten daar een jaar of 10 geleden ook niet. Jaren bleef ik roepen: ‘beauty comes from within’ om maar niet toe te hoeven geven dat ik gewoon te dik was geworden. Ik wil best wat rimpels accepteren en die grijze haren verven we gewoon naar het land der vergetelheid maar er zijn grenzen. Iedere vrouw wil er ook van buiten een beetje leuk uit zien met een lichaam dat past bij het beeld dat je van jezelf hebt. En die vierkante vrouw in de spiegel klopte niet bij mijn beeld. Size 36 hoeft echt niet, maar wat meer taille en een shirtje dat gewoon lekker valt i.p.v. strak om mijn middel met ribbels spant zou toch wel een stuk leuker zijn.

Hoe was het zover gekomen

Natuurlijk zaten die hammen er niet van de 1 op andere dag, die extra kilo’s waren langzaam naar mijn rug geslopen, onder mijn bh bandjes gekropen en hadden zich heerlijk boven mijn broekrand genesteld. Om dan -‘kiekeboe!’- op te duiken op een onverwacht geschoten foto. Regelmatig had ik een dieetpoging ondernomen om die vijf extra kilo’s die maar bij me bleven na de geboorte van de kinderen te laten verdwijnen. Een beetje halfslachtig dan he, doordeweeks in de avonduren niet meer snoepen om dit vervolgens in het weekend behoorlijk te compenseren…en dan verbaasd opkijken dat er na 3 weken maar 1 kilo af was. Achteraf weet ik dat ik daar gewoon blij mee had moeten zijn want dat patroon had me op jaarbasis ook heel wat minder kilo’s opgeleverd. Dan had het ook nooit zo uit de hand hoeven lopen. Want zo was het van kwaad tot erger gegaan: ontevreden over die 1 kilo trok ik geheel ontmoedigd ook op maandag weer een zak chips open. Zo werden die 5 uiteindelijk 10 extra kilo’s.

Afslanken met hulp

Het moest anders. Die kilo’s moesten weg en wel snel! Ik wilde weer die vrouw zien met taille en rondingen i.p.v. deze vierkante moeke. Dus daar ging ik, op naar de drogist. Daadkrachtig gooide ik wat potten maaltijdvervangers in mijn mandje. Best goed te doen hoor, die vanillesmaak vond ik zelfs verslavend lekker. Drie hele dagen lang dan. Dag vier wilde ik iets met mijn kaken vermalen: veel, knapperig en vet. Ook deze poging werd snel gestaakt.

Toen ik een advertentie van een proteïne dieet zag staan met de hoopgevende tekst ‘SNEL lekker en verantwoord afvallen’ was de beslissing snel genomen. Ik maakte een afspraak met een gewichtsconsulent en er was geen ontkomen aan: op die weegschaal. Laten we het kort houden: 78 kg, vetpercentage van OMG 41,5%! en een metabolische leeftijd die ik voor eeuwig uit mijn hersenkwab delete. Gelukkig viel de viscerale vetwaarde (rond de organen) mee en was mijn spiermassa zelfs zeer goed. Zie je wel: het zijn toch die zware botten en enorme spierbundels.

Mijn doel: tien kilo moest er af. Met een startpakket aan proteïne producten zoals soepen, pasta, desserts en wat aanvullende supplementen ging ik naar huis. Er stonden helaas geen Franse kaasjes op het menu.

Euforie

Een maand later was ik 7 kilo kwijt, na 8 weken 10 kilo. De eerste week was zwaar maar toen ik zag hoe snel de teller naar beneden ging kwam de blijdschap: de oude ik kwam terug. Ik begon zelfs weer te joggen. Eerst in oude wijde jogging broek maar na 2 maanden durfde ik zelfs zo´n strak broekje aan. Ondertussen wist ik natuurlijk heel goed dat het ‘eten uit zakjes’ niet de weg is. Wel was het voor mij een hele goede jumpstart die enorm motiveerde en het heeft het mij doen inzien dat een gewichtscoach je enorm kan motiveren om ook op lange termijn door te gaan.

Lange termijn: blijf de dialoog aangaan

Want daarna komt de grote uitdaging: niet terugvallen in oude patronen. De drie hoofdmaaltijden waren niet het probleem, die waren altijd al gezond en goed doordacht, wel heb ik de porties iets verminderd en meer groenten toegevoegd. Maar de tussendoortjes waren te veel, te ongezond en te gemakzuchtig. Daarnaast snoepte ik in de avonden te veel. Mijn voedingspatroon is nog steeds vrij laag in de koolhydraten en tegenwoordig zijn mijn tussendoortjes zo puur en natuurlijk mogelijk. ’s Avonds neem ik door de weeks niets meer. Maar ook ik moet regelmatig de dialoog met mezelf moet aangaan: ja ik heb trek in die grilworst en het liefst wil ik er heel veel van maar wat levert het me op? Ben ik niet liever slank en energiek dan volgegeten en ontevreden over mezelf? I.p.v. de grilworst kies ik dan b.v. een lekker stukje vette vis.

Nu 3 jaar later gaat het goed, hoewel ook ik af en toe weer flink op de rem moet staan. Want terug naar de oude ik, dat nooit meer!

Afslankcoach

Inmiddels heb ik een opleiding gevolgd tot gewichtsconsulent en begeleid ik al weer 2 jaar mensen die af willen vallen. Vanuit mijn praktijk heb ik vele klanten slanker en energieker de deur uit zien gaan. Ik geef tips en adviezen op voedingsgebied maar vooral stel ik mij op als coach, motivator en adviseur. Want ik weet als geen ander wat het is om je niet lekker in je lijf te voelen, zwaar gedemotiveerd te zijn en daar wat aan te willen doen.
Laat je intensief en persoonlijk begeleiden via mijn (ook online te volgen) www.snellerslank.com traject en over een maand ben jij slanker en energieker.

Ook jij kan het gewicht bereiken dat bij je past!

Marijke

1 reactie

 1. Wil jij graag afvallen of op gewicht blijven?
  Doe dan mee met ons digitale onderzoek De psychologie van het eten
  en ontvang een bol.com bon t.w.v. 20 euro en een overzicht van jouw persoonlijke eetprofiel! Voor dit onderzoek van Universiteit Utrecht registreer je online jouw stemming- en eetpatroon voor een periode van 5 aaneengesloten dagen (6 tot en met 10 maart).

  Aanmelden
  Heb jij interesse om deel te nemen?
  klik hier voor meer informatie

  Informatie en screening
  Meld je vóór 1 maart aan voor meer informatie en doe mee aan een korte
  online screening om te kijken of je verder deel kunt nemen!

  Stap 1: De psychologie van het eten
  Als je mee kunt doen ontvang je op 4 maart informatie over de psychologie van het eten.

  Stap 2: Stemming en eetpatroon
  Vanaf 6 tot en met 10 maart vul je 7 keer per dag een online vragenlijst in
  over jouw stemming. Daarnaast registreer je zelf al jouw eet- en drinkmomenten.
  Om dit eenvoudig te kunnen doen sturen wij je elke dag sms-berichten met verschillende weblinks naar de juiste vragenlijsten.

  Stap 3: Afronding
  Na afloop van deze periode vul je op 11 maart nog een online vragenlijst in over jouw levensstijl.

  Beloning
  Als beloning ontvang je een bol.com bon t.w.v. 20 euro en overzicht van jouw persoonlijke eetprofiel.

  Wie: Iedereen 18 jaar of ouder die wil afvallen of op gewicht wil blijven
  Wat: Onderzoek naar de psychologie van het eten
  Wanneer: Aanmelding en Screening vóór 1 maart.
  Het onderzoek loopt tussen 4 en 11 maart.
  Waar: Gemakkelijk overal online via jouw telefoon

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in