Waarom Mannen Sneller Afvallen dan Vrouwen

Wellicht herken je het. Een koppel gaat samen de uitdaging aan om ieder vijf kilo te verliezen. De man is na drie maanden op gewicht terwijl de vrouw slechts één schamele kilo is kwijtgeraakt. Doet de vrouw iets verkeerd of is het moeilijker voor vrouwen om af te vallen? In dit artikel zetten we de feiten op een rijtje.

Fysiologie

Mannen hebben doorgaans meer spieren dan vrouwen. Spieren zorgen voor een hoger calorieverbruik, ook als je rust. Omdat mannen hierdoor meer calorieën verbranden, hebben ze ook meer voordeel bij minder eten. 1-0 voor de mannen.

Sporten

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Toch kiezen vrouwen over het algemeen voor cardio-apparaten in de sportschool, terwijl mannen krachtoefeningen doen. Hierdoor worden de spieren aan het werk gezet. De spieren groeien, waardoor het calorieverbruik in ruste van de man nog verder stijgt. 2-0 voor de mannen. Verder zijn mannen competitiever ingesteld. Mannen willen niet onder doen voor elkaar. Dit leidt ertoe dat de mannen nog beter hun best gaan doen. Het is een beetje haantjesgedrag, maar het leidt wel tot betere sportieve prestaties. 3-0.

Etiketten

Vrouwen letten doorgaans iets beter op het eten dan mannen. Zij kijken bijvoorbeeld beter op etiketten om er achter te komen hoeveel suiker er in een product zit. Mannen kiezen iets snellers gewoon iets lekkers uit. Puntje voor de vrouwen. 3-1.

Prikkels

Mannen en vrouwen reageren verschillend op prikkels. Als er ergens de geur van verse broodjes hangt zijn vrouwen eerder geneigd om toe te geven dan mannen. Dit komt omdat de hersenen van mannen en vrouwen anders omgaan met dit soort prikkels. Helaas vrouwen, een puntje erbij voor de mannen. 4-1.

Honger na het Sporten

Mannen en vrouwen reageren anders op het doen van sport. Bij vrouwen wordt veel ghreline aangemaakt in het lichaam, een hormoon dat er voor zorgt dat je honger krijgt. In combinatie met een daling van het hormoon leptine, dat zorgt voor een vol gevoel, betekent dit maar een ding. Eten. Bij mannen zijn deze effecten minder merkbaar, waardoor mannen minder eten na het sporten. 5-1.

Sociaal

Vrouwen hebben vaak veel steun aan elkaar als ze willen afvallen. Vrouwen wisselen tips uit en houden elkaar makkelijker scherp. Een vriendin zal eerder zeggen dat je dat verse broodje toch maar beter kunt laten liggen. Mannen daarentegen houden hun doelen vaak stil. Ze ploeteren wat in hun eentje en dit zorgt ervoor dat ze minder steun hebben. Score voor de vrouwen. 5-2.proacademie workout

Sterker nog, het groepsgedrag bij mannen werkt soms zelfs tegen. Een man zal niet snel een biertje afslaan omdat hij aan het afvallen is. Dit is toch een beetje voor watjes. De vraag zal eerder zijn wie de meeste biertjes kan wegtikken. Een eigen doelpunt van de mannen. 5-3.

Doelen Stellen

Zowel mannen als vrouwen stellen doelen. Maar mannen en vrouwen gaan er verschillend mee om. Mannen zien (ook omdat ze sowieso sneller afvallen) eerder succes en raken daardoor gemotiveerd. Halen ze hun doel toch niet, dan zijn ze eerder geneigd er een schepje bovenop te doen, bijvoorbeeld door iets vaker te gaan sporten. Omdat het langer duurt voordat vrouwen succes zien, stoppen zij sneller met hun afvalpogingen. Punt voor de mannen. 6-3.

De Eindstand

Helaas vrouwen, er is niet zoveel aan te doen. Mannen hebben nu eenmaal een paar biologische voordelen bij het afvallen ten opzichte van vrouwen. Laat je hierdoor niet tegen houden. Trek wat meer tijd uit het voor het behalen van je doelen. En op sommige vlakken kun je wat leren van de mannen. Neem bijvoorbeeld wat meer krachttraining op in je workout in de sportschool.

Je zult het op snelheid nog steeds verliezen van een man, maar dat is geen probleem. Uiteindelijk behaal ook jij je doelen wel.

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.

7 Reacties

 1. Graag meld ik mij aan als test persoon.
  Inmiddels een jaar last van onderrug waarbij wekelijks fysio niet het gewenste resultaat geeft. Ik wil flex’s plus graag een kans geven.

 2. Als 44 jarige vrouw diagnose gekregen dat ik door kraakbeen leiden in de nabije toekomst 2 knieprothese zou moeten hebben. Zie dat totaal niet zitten en wil graag enkele alternatieven proberen. Na wat opzoekwerk spreekt dit product me het meeste aan. Er is een duidelijke omschrijving van werking, ingrediënten enz…. Wat zou ik deze graag proberen en bij resultaat er aan iedereen over vertellen en schrijven. Ik steek nu ee kaarsje aan om mijn wens extra kracht en licht mee te sturen. Hopelijk wordt ik uitgekozen om dit veelbelovende middel te testen. Ik heb er in elk geval vertrouwen in en kijk uit naar dagen van functioneel zijn zonder pijnstillers, ontstekingsremmers enz…

 3. OPLICHTING!!!
  Pas bij ontvangst van 1e betaalde potje ad €69,— ontdek je ,dat je nog 2 potjes moet kopen wil deze crème effect hebbenHoe denkt U deze oplichting te compenserenalvorens ik deze praktijk aanklaag en wereldwijd bekend maak???
  Ik hoor wel van U

 4. Ben zeer geïnteresseerd in dit product , wat me alleen zorgen baart is het ingrediënt Viola tricolor , wat het immuum systeem onderdrukt.
  Wat ik graag zou weten is hoeveel Mg Viola tricolor ik per dag in mag nemen zonder daar nadelige gevolgen van te hebben .
  BVD Dick

 5. Ik heb catch me patch me al meer dan 1 maand gebruik, maar heb ik Geen 1 grams verloren. Ik vind gewone onzin. Ik heb Geen positieve meningen over catch me patch. Geen Effecten na 30 dagen zichtbaar.
  Erg jammer voor tijd en geld.
  Waar is uw TevredenheidsGarantie. Ik eis mijn geld 64 euro terug te sturen!!!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in