Afvallen met Auriculotherapie

wat is auriculotherapie?

De auriculotherapie is een halve eeuw geleden ontwikkeld door de Franse arts Paul Nogier. Sommige patiënten hadden, zo merkte hij, een littekentje in hun oorschelp. Bij navraag bleek dit het zichtbare overblijfsel te zijn van een barbaarse ischias behandeling. Die echter wel heel succesvol was. Hun ischias was daardoor genezen. Wat was er gebeurd? auriculotherapie

Een buurtgenoot prikte met een roodgloeiende spijker in hun oorschelp en weg was de pijn. Dokter Nogier wilde er meer van weten en ging er ook mee aan de slag. Eerst gebruikte ook hij een gloeiende spijker, die hij in een houten handvat klemde. Daarna probeerde hij het met gewone naalden en toen met de wat beter te hanteren acupunctuurnaalden.

Het verhitten was niet nodig; een prik met een koude naald bleek even goed te helpen.

Nogier werd nog nieuwsgieriger en ging verder zoeken. Zijn vraag: zitten er nog meer van die punten op het oor en hoe vind je ze dan? Het vinden van de punten ging hem gemakkelijker af dan in eerste instantie verwacht. Als iemand bepaalde klachten had, duwde Nogier met de punt van een potlood op een plek in het oor. Dat voelde dan pijnlijk aan.

Hij ontwikkelde zelf een medisch instrument, een taster ter vervanging van het potlood. Met dit metalen stiftje tastte hij de oorschelp af op zoek naar gevoelige punten. Het gevoelige punt correspondeerde met een bepaalde klacht. Door het activeren van het gevoelige punt verdween de klacht. Net als destijds met de roodgloeiende spijker maar nu met naaldjes. En het mooie was dat het nagenoeg pijnloos was, dat er geen litteken achterbleef en dat hetzelfde spectaculaire resultaat werd behaald.

Nogier ontdekte daarop ook dat de oorschelp precies lijkt op een foetus. Het oorlelletje is het hoofdje, de rand in het oor het ruggetje, de kronkelige lijnen binnen het oor het opgekrulde lijfje. Als u met uw vingers langs uw oor gaat, zit er halverwege een stevige richel. Deze richel staat in verbinding met de ruggengraat. Ook de organen, zoals long en nieren alsmede weefsels, bloedvaten en zenuwen zijn op het oor terug te vinden.

Inmiddels zijn er meer geavanceerde puntzoekers ontwikkeld, die de weerstand van de punten op het oor kunnen meten en signaleren.

Paul Nogier’s methode heeft vooral veel succes bij moeilijke kwalen als migraine, zenuwpijnen, allergieën en verslavingen.

Na Frankrijk ontdekte Duitsland de ooracupunctuur. Inmiddels is de therapie een wereldwijd erkende behandeling die de internationale benaming auriculotherapie heeft gekregen.Hierbij staat auriculo voor oorschelp en therapie voor behandeling.

bronen meer informatie: acupunctuurpraktijk.nu

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in