Afvallen met écht eten, dat lekker en gezond voor je is

column Jolanda Abma van der Zwaag

Elke dag horen en lezen we (delen) van het nieuws. In mijn geval lees ik ook dagelijks het nieuws omtrent voeding en leefstijl. Over voeding wil ik het vandaag met jullie hebben. Kijk rond in een supermarkt, je ziet door de hoeveelheid producten niet wat je nodig bent. Herkenbaar? Er is zoveel keuze, is dit nu echt nodig?

De fabrikanten doen hun best om ons hun product te laten kopen. Wij als consument zijn erg gevoelig voor kreten als; snel afvallen, mag elke dag, geen vet, geen suiker toegevoegd. Ze presenteren hun product zo, dat wij deze gaan kopen. Dit is hét! De aanschaf van dit product helpt ons naar een Goede lijn. Mooie reclame, goed voor de commercie! Wat mij vooral opvalt is de hoeveelheid producten van een koek, of een melkproduct. Logisch dat je als consument niet meer weet waar je op moet letten. Er is elke dag in het nieuws wel iets te lezen, waardoor je geen koffie, chocolade, melk wil eten of drinken. Maar met dezelfde regelmaat is er ook een positief iets over hetzelfde product in het nieuws?! Wat heb je nodig: Voeding. Ja, leuk hoor ik je denken, maar wat en hoe?

‘Lege’ calorieën

Voeding, hieruit kan je lichaam de energie halen die je lijf nodig heeft. Je wordt echt alleen te zwaar als je meer eet dan je verbruikt. Er is geen product die dit kan oplossen, eten omdat je honger hebt is logisch. Maar waarom eet jij? Meestal ook met een andere reden zoals emoties of uit gewoonte. Dit zijn vaak ‘lege’ calorieën, lekker maar helaas voor ons lichaam doen ze weinig goeds. De snelle suikers in deze producten doen ons bloedsuikerspiegel heel snel stijgen en vervolgens diep dalen. De reactie van je lichaam? Moe, hoofdpijn, prikkelbaar. Kortom, je wordt er niet vrolijker van. Jawel! Ja, klopt heel even wel.

De producten om ons tot afvallen aan te sporen zijn goed voor de commercie las je net. Elk product bestrijd de symptomen. Wanneer je driemaal daags een plak ontbijtkoek eet, met de gedachte dat je hiervan zult gaan afvallen, moet ik je helaas teleurstellen. Van zo nu en een (ontbijt)koek zul je geen kilo’s zwaarder worden.

Kies voor Lekker en Gezond

Nog even terug naar de supermarkt. Kijk nu nogmaals naar dezelfde supermarkt. Welke keuze maak je? Kies voor écht eten, dat lekker en gezond voor je is. Geen pakjes, zakjes, shakes en light producten. Geen producten met een hele lange ingrediëntenlijst. Hoe langer de lijst met ingrediënten, hoe meer toevoegingen. Maak je een keuze op die manier, verbetert je gezondheid en val je af. Op een heel lekkere manier!

Dat het lastig is om af te vallen weten we allemaal, maar vaak wil dit nog wel lukken. Wat lastiger blijkt is het op gewicht blijven. Welke reclame, welk product kun je bedenken die geschikt is voor op gewicht blijven? Met welk hulpmiddel lukt op gewicht blijven wel? Met écht eten, dat lekker en gezond voor je is. Als BGN-gewichtsconsulente help ik je graag naar een gezond eetpatroon. Persoonlijk, op maat voor jou. Voor een blijvend gezondere leefstijl, voor een Goede lijn.

Jolanda @Goedelijn

1 reactie

  1. Fijn om een goed onderbouwd verhaal te lezen dat aantoont dat eten op de juiste manier DE manier is om je goed te voelen (en eventueel af te vallen) Uithongeren werkt niet.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in