Afvallen met een voedingsdagboek

Als je moeite hebt met afvallen, kan het handig zijn om een voedingsdagboek bij te houden. Want misschien val je niet of niet genoeg af terwijl je het gevoel hebt dat je alles keurig ‘volgens het boekje’ doet. Een voedingsdagboek kan je helpen meer inzicht te geven in je eetpatroon.

voedingsdagboek

Je kunt het gebruiken om calorieën bij te houden, aantekeningen te maken van overwinningen en om uit te zoeken waar je de fout bent ingegaan. Een voedingsdagboek werkt het beste in combinatie met een dieet waarbij je op de calorieën moet letten. Zo kun je namelijk precies zien of je echt wel zo trouw bent aan je dieet. Je kunt een voedingsdagboek op twee manieren bijhouden.

Online Dagboek

Een elektronisch voedingsdagboek maakt het je gemakkelijk om informatie bij te houden zonder dat je moet zoeken naar calorieëntabellen en zelf moet rekenen, je kunt zonder problemen dingen toevoegen, weghalen of aanpassen, alles wat je hebt bijgehouden is makkelijk terug te vinden en je hebt een duidelijk overzicht van je progressie.

Uiteraard is dit ook de perfecte optie voor mensen die niet veel onderweg zijn, maar graag alles bijhouden op de computer.

Wanneer je niet zo dol bent op de computer en liever een pen in je handen hebt, dan is een simpel schriftje meer iets voor jou. Op deze manier heb je alle ruimte die je maar nodig hebt tot je beschikking om te noteren wat je maar kwijt wilt. Zorg wel dat je echt bijhoudt wat je hebt gegeten inclusief het aantal calorieën, anders heeft het dagboek weinig nut.

Welke vorm je ook kiest, noteer iedere week je gewicht zodat je exact kunt zien of het matcht met jouw doelen die je vooraf hebt ingevuld.


REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in