Afvallen met Eiwit

‘Eiwit tegen overgewicht’ is de slogan waarmee 9 bedrijven en kennisinstellingen in Oost-Nederland de komende drie jaar de strijd aangaan tegen overgewicht. Het doel is het ontwerpen en produceren van gezonde en  eiwitrijke voedingsmiddelen en ingrediënten. Het is de bedoeling om deze producten vervolgens te gaan toepassen in verschillende dieetprogramma’s. Het is geen toeval dat ‘eiwit tegen overgewicht’ project in het oosten van Nederland wordt opgestart. In dit deel van het land wonen namelijk de meeste mensen met overgewicht.

Eiwit tegen overgewicht *

Overgewicht geeft een grotere kans op hart- en vaatziekten, gewrichtsslijtage, bepaalde vormen van kanker en andere ziekten. Ook leidt overgewicht tot een meer dan gemiddeld ziekteverzuim en verhoogt het de kosten van de gezondheidszorg. Door het bundelen van kennis en kunde op het gebied van Food, Health en Technology, in deze regio rijkelijk aanwezig, kunnen deze problemen effectief en efficiënt worden aangepakt. In de strijd met overgewicht leidt zelfs een bescheiden gewichtsverlies al tot een grote gezondheids- en welzijnswinst. Het ziekteverzuim zal teruglopen door een toegenomen gezondheid van werknemers. Aangezien het project ook zal bijdragen aan de regionale werkgelegenheid, wordt voorzien dat de economische status van de regio zal verbeteren.

Het project heeft een totale omvang van bijna 3 miljoen euro en is tot stand gekomen via het programma Pieken in de Delta Oost-Nederland, door subsidies van het ministerie van Economische Zaken en de Provincies Gelderland en Overijssel.

Negen bedrijven en kennisinstellingen in Oost-Nederland binden de komende drie jaar de strijd aan tegen overgewicht. Daartoe ontwerpen en produceren de participanten gezonde, eiwitrijke voedingsmiddelen en -ingrediënten, om deze vervolgens te gebruiken in goed gecontroleerde dieetprogramma’s. Om te komen tot persoonlijke dieetadviezen zal een test op basis van biomarkers worden ontwikkeld.

Eiwit Dieetboeken

Afvallen met het eiwitdieet
Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Help, ik val af!
Help, ik val af!
Erica Terpstra

Slank met dokter Frank
Slank met dokter Frank
Berkum, F. van

In Oost-Nederland wonen relatief veel mensen met overgewicht. Overgewicht geeft een grotere kans op hart- en vaatziekten, gewrichtsslijtage, bepaalde vormen van kanker en andere ziekten. Ook leidt overgewicht tot een meer dan gemiddeld ziekteverzuim en verhoogt het de kosten van de gezondheidszorg. Door het bundelen van kennis en kunde op het gebied van Food, Health en Technology, in deze regio rijkelijk aanwezig, kunnen deze problemen effectief en efficiënt worden aangepakt. In de strijd met overgewicht leidt zelfs een bescheiden gewichtsverlies al tot een grote gezondheids- en welzijnswinst. Het ziekteverzuim zal teruglopen door een toegenomen gezondheid van werknemers. Aangezien het project ook zal bijdragen aan de regionale werkgelegenheid, wordt voorzien dat de economische status van de regio zal verbeteren.

Het project heeft een totale omvang van bijna 3 miljoen euro en is tot stand gekomen via het programma Pieken in de Delta Oost-Nederland, door subsidies van het ministerie van Economische Zaken en de Provincies Gelderland en Overijssel.

* bron en meer informatie:  eiwittegenovergewicht.org

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in