Afvallen met gezond en lekker eten

Afvallen vereist wat moeite, zeker als het op eten aan komt. Veel mensen zijn bang dat je de hele dag alleen maar soepjes drinkt en dat je bij het avondeten een paar blaadjes sla mag eten. Niets is minder waar. Je kunt heel goed afvallen met gezond én lekker eten. Sterker nog, dit maakt het afvallen een stuk makkelijker.

Afvallen met lekkere recepten

Een van de strategieën die je kunt gebruiken om af te vallen met lekker eten is door recepten te zoeken. Er zijn talloze kookboeken met koolhydraatarme, eiwitrijke of keto recepten. Uit deze kookboeken kun je bijna alles eten wat je wilt.

Een leuke strategie die je toe kunt passen is om in een kookboek wat ingrediënten op te zoeken waar je zin in hebt. Je zoekt hier dan een leuk recept bij. Als je de lekkere recepten noteert, heb je na verloop van tijd een uitgebreid menu waar je uit kunt kiezen.

Het enige dat belangrijk is, is dat je voldoende varieert met verschillende soorten groente. Probeer minimaal tien verschillende soorten groenten te eten in een week. Op deze manier krijg je voldoende voedingsstoffen binnen en bescherm je je gezondheid beter (bron).

Afvallen met lekker eten
Afvallen met lekker eten

Maak lekkere varianten van eiwitshakes

Veel mensen zweren bij maaltijdshakes tijdens het afvallen. Een goede shake is eenvoudig klaar te maken en erg voedzaam. Belangrijk hierbij is wel dat je een shake kiest met veel eiwitten en weinig koolhydraten. Ook toegevoegde voedingsvezels en vitaminen mogen niet ontbreken. Op deze manier blijf je langer verzadigd en kun je het makkelijker volhouden tot de volgende maaltijd (bron).

Als je steeds maaltijdshakes eet, wordt dit op een gegeven moment een beetje saai. Gelukkig zijn er talloze manieren waarop je kunt variëren met maaltijdshakes. Vooral met fruit en koffie kun je eindeloos variëren zonder dat het je al te veel tijd kost.

Onderstaand is een recept dat je kunt gebruiken om een eiwitshake met vanillesmaak te ‘pimpen’ naar een appeltaartshake.

  1. Snijd een halve appel in stukjes en vries deze in. (dit kun je bijvoorbeeld ’s avonds al doen)
  2. Doe ’s ochtends de appel en een halve kop amandelmelk in de blender. Voeg wat kaneel toe en eventueel wat stevia of een andere zoetstof. Desgewenst kun je ook een paar ijsblokjes toevoegen.
  3.  Doe het geheel in de blender. Eventueel kun je ongezoete slagroom toevoegen. Je kunt ook granola over de shake sprenkelen. Dit geeft iets meer bite.

Tip: kies voor een merk dat eiwitshakes van goede kwaliteit heeft in meerdere smaken. Timfit is een voorbeeld van een kwalitatief goede eiwitshake die verkrijgbaar is in vijf heerlijke smaken (vanille, aardbei, chocola, banaan en cappuccino). Op deze manier kun je eindeloos variëren.

gezond afvallen eten
gezond afvallen eten

Afvallen met gezond en lekker eten

Er zijn veel manieren om af te vallen met gezond en lekker eten. Je hebt eigenlijk maar twee dingen nodig; wat inspiratie en wat richtlijnen waar je je aan wilt houden.

Voor veel mensen is het effectief om een eiwitrijk dieet te volgen. Dit levert op de lange duur de beste resultaten op (bron). Je combineert dan bijvoorbeeld lekkere eiwitrijke recepten met verrassende varianten op maaltijdshakes. Afvallen is nog nooit zo lekker geweest.

Gezonde Groet,

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelLiquid Diet Review en Ervaringen
Volgend artikelVitaepro Review en Ervaringen
afvallen-met-gezond-en-lekker-etenEr zijn veel manieren om af te vallen met gezond en lekker eten. Je hebt eigenlijk maar twee dingen nodig; wat inspiratie en wat richtlijnen waar je je aan wilt houden. Voor veel mensen is het effectief om een eiwitrijk dieet te volgen. Dit levert op de lange duur de beste resultaten op (bron). Je combineert dan bijvoorbeeld lekkere eiwitrijke recepten met verrassende varianten op maaltijdshakes. Afvallen is nog nooit zo lekker geweest.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in