Afvallen met Hein Vergeer

Je kent ze vast nog wel. De afvallers. Na het succes van 2007 start SBS 6 opnieuw met de grootste afvalstrijd ooit in Nederland. In ‘De Afvallers XXL’ gaan zestig gezinnen uit de twaalf provincies de strijd aan met hun overgewicht en elkaar. De gezinnen zijn op 1 november vorig jaar begonnen met afvallen onder begeleiding van de drie coaches Imro Beuk, Yneke Vocking en Hein Vergeer.

Bij elkaar wegen de gezinnen meer dan 20.000 kilo en gaan gezamenlijk minstens 5000 kilo afvallen. In elke aflevering staat één provincie centraal en krijgen de gezinnen een make-over. Het gezin dat het dichtste bij het streefgewicht is gekomen, gaat door naar de grote finale. Marlayne Sahupala presenteert ‘De Afvallers XXL’ vanaf 13 februari elke woensdag op SBS 6.

Bijna drie maanden geleden zijn zestig gezinnen uit twaalf provincies begonnen aan de grootste afvalstrijd ooit. Uit elke provincie doen vijf gezinnen mee. In elke show staat één provincie centraal en krijgen de vijf gezinnen een totale make-over. Daarnaast worden zij gewogen, gemeten en beoordeeld door de jury. De gezinnen zijn de afgelopen maanden begeleid door drie coaches, die ook de jury vormen tijdens de shows. Imro Beuk geeft adviezen op het gebied van beweging, Yneke Vocking let op de voeding en Hein Vergeer is mental coach. Het gezin dat procentueel het meest is afgevallen en de meeste punten krijgt van de jury, zal de provincie vertegenwoordigen in de grote finale show. Daar maken de twaalf overgebleven gezinnen uit wie deze grootse afvalstrijd gaat winnen.

‘De Afvallers XXL’ is een vervolg op vier eerder succesvol uitgezonden series van ‘De Afvallers’. Hierin vielen elke reeks vier gezinnen met overgewicht in enkele maanden tijd gezamenlijk meer dan vierhonderd kilo af.

‘De Afvallers XXL’, vanaf vrijdag 13 februari elke woensdag om 20.30 uur op SBS 6.

8 Reacties

 1. Ik wou even op Chrisje reageren!

  Wow, ik vind het superknap wat je tot nu toe allemaal hebt gedaan om je gewicht omlaag te krijgen.

  Je kan je altijd hier bij één van de topics aansluiten om je vorderingen op te schrijven maar ook om steun te krijgen als het effe niet zo goed gaat… Ik heb een topic: miepje aan de Sonja (of zoiets) per jan ’09 en bij Snabbeltje aan de Mathijs Vrieze ben je vast en zeker ook welkom.

  Ik heb je berichtje niet eerder gezien, sorry. En hoop dat je dit nog leest!

  In ieder geval: sterkte met de strijd tegen de kilo’s!

  Groetjes, Miepie

 2. ik zou het heel fijn vinden, als ik van jullie de naam en adres of telefoon nu
  mmer zou kunnen krijgen van de jongen die mee gewerkt heeft met het schrijven van het concept voor het progamma xl afvallers op sbs zes.ik en mijn man zaten naast hem in het vliegtuig van zijn terugreis van zes maanden reizen door indonesiee, en raakte aan de praat zo weet ik dat, heb jullie progama ook gevolgd. ik zou het zeer op prijs stellen als dat zou kunnen. bv, mijn hartelijke dank. marianne. ps onze terug reis was 22 febr 2009.

 3. Beste Hein Vergeer,

  monique mijn vrouw is invalide door een verkeerde ruggeprik die ze kreeg in nov 2005 sindsdien wonen we in een humanitas zorg flat wat erg is omdat monique nog maar 29 jaar jong is en ik 48 jaar ben.
  we hebben alles geprobeerd maar door de hersen trouma( liquor druk verhoging) die ze heeft en de medicijnen die ze ervoor had kan ze haast niks afvallen ze weegt nu 139 kilo en het gaat haast niet.
  wil jij ons helpen om af te vallen omdat als we naar een dietiste gaan zeggen ze dat adupeuse mensen zij niet junnen helpen.
  met vriendelijke groet, wim

  (volledige naam en mail bekend bij de redactie)

 4. Hey Hein en alle anderen

  Ik wilde ook iets kwijt hier
  Ik woog aantal jaren terug ruim 116 kg met een lengte van 1,57
  Ik had door dat ik gewoon zelf me een schop onder mn mega kont moest geven als ik gezond wilde worden en langer wilde leven
  Ik ben toen begonnen, en ben toen ebgonnen met totaal ander eet patroon
  Geen diatiste of boeken of wat dan ook, maar je gezond verstand gebruiken in de supermarkt
  Mn kinderen en man hebben geen van alle overgewicht dus hun leven verder gezond en wel
  Met de ups en downs is het me gelukt na anderhalf jaar 20 kg kwijt te raken
  Maar ik was niet tevreden
  bewegen doe ik altijd al, fietste toen al zo 150 km p 5 dagen
  Fitness? , toch wat te duur eigenlijk en te makkelijk om gedemotiveerd te raken als je alleen alles moet doen

  Ok.. ik had t, KRANTENWIJK , iedere ochtend VOOR ik ga werken en fietsen richting Vliegbasis , er om half 4 uit.. mn kranten lopen en da 6 ochtenden p week
  Geen kans op smoesjes, geen kans om zomaar thuis te blijven.. nee je moet, of t nu regent of niet

  Alsnog daardoor dus de extra 10 kg afgevallen.. 30 totaal dus

  Nu blijf ik dus al anderhalf jaar stilstaan.. Ik fiets me wezeloos, eet gezond, beweeg genoeg Maar er moeten er nog wel 20 af

  Ik heb ook totaal geen achterban die met me mee moet afvallen zoals je t ziet Afvallen XXL, allemaal lekker met hun 4 samen werken

  Ik moet nu alles alleen doen

  Enige wat ik nodig heb denk ik is dit, ff een ruggesteun van de Afval Coach team.. en gewoon ff een fijn MAILTJE, met een compliment of tips PERSOONLIJK

  Zucht , ik ben tevree, maar nog niet goed genoeg
  Nog meer bewegen ? Ik ben al half dood na zulke dagen hahahaha

  Please, mail me , heb t ff nodig denk ik..

  Grts eenzame afvallende Chrisje te Uden Brabant

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in