Afvallen met het Chocolade Dieet

Wil je afvallen? ga dan snel naar de supermarkt om een paar lekkere repen chocolade in te slaan want het schijnt dat chocola goed is tegen overgewicht.

Onderzoekers raden Britse vrouwen aan om zo’n 20 gram (ongeveer de helft van een kleine reep) per dag te eten gedurende vier weken, zo meldt de Daily Mail. Onderzoekers van de Queen Margaret University in Schotland denken namelijk dat chocolakan helpen om de suikerspiegel en het cholesterolgehalte naar beneden te krijgen.

Eerder werd al bekend dat pure chocolade rijk is aan bepaalde stoffen die er voor zorgen dat lichaamscellen beter beschermd worden tegen allerlei ziektes. Ook kan het een positief effect kan hebben op de bloeddruk en bloedcirculatie.

Chocolade
Chocolade
Trish Deseine

 

6 Reacties

 1. Wat Leon zegt is helemaal waar!
  Je moet er wel goed op letten welke chocola je gaat eten.

  Bij de hedendaagse chocola, ook al zit er ‘70%’ cacao in, worden allemaal ongezonde (trans)vetten en suikers toegevoegd. Niet te vergeten al die ongezonde smaak- geur- kleurstoffen en E-nummers.

  Kies daarom voor Gezonde Chocola (Xoçai)!
  De producten van Xoçai bevatten pure onbewerkte cacao, gezoet met açaibessen en blue berries en verder niets!

  Bovendien wordt Xoçai 100% fair trade geproduceerd.

 2. @Misja:
  In ieder geval. Maar alleen als je zelf meer dan 1500 Kcal per dag verbrand. Maar gezond is het niet natuurlijk. Een vrouw van 165cm die 70kg weegt verbrand per dag als ze niets doet ca. 1550Kcal. Die zou dus niets afvallen als ze er niet bij zou sporten.

 3. Chocolade is ook gewoon super lekker. Ik ben er inmiddels ook wel achter gekomen dat pure chocolade inderdaad niet altijd even gezond is. De hoeveelheid maakt natuurlijk ook altijd uit.

  Groetjes aan alle chocolade liefhebbers!

 4. Kijk wel goed uit welke chocolade je koopt… niet alle pure chocolade is gezond of goed voor je, het hangt er erg vanaf hoef de chocolade is verwerkt…

  groeten,
  Leon

 5. Ja chocolade is goed maar dan wel de onverwarmde rauwe chocolade hier zitten 80% meer antioxidanten in. zoek maar eens op youtube david wolfe raw chocolate en luister wat hij vertelt.

  Groeten Peter

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in