Afvallen met Lecithine Afvallen met Lecithine Lecithine
Lecithine Afvallen met Lecithine

Kun je gezond afvallen met lecithine?

Het nieuwe jaar is alweer van start gegaan en de meeste goede voornemens bestaan uit “gezond(er) eten & drinken”, iets wat ik van harte toejuich. Dat daar een leuke bijkomstigheid als “een (paar) broekmaatje(s) kleiner” het resultaat van is, is heel mooi meegenomen toch? (^_^)

Een gezond voedingspatroon is je basis, evenals voldoende beweging, stress managen en natuurlijk een goede nachtrust. Extra suppletie in de vorm van een multi vitamine/mineralen complex en een omega 3 supplement helpt tekorten aan te vullen. Toch zit het in onze natuur om te kijken of “dingen niet beter kunnen” en in de praktijk heb ik vaak genoeg gezien dat er dan massaal honderden euro’s worden uitgegeven aan “hype” supplementen van het moment. Terwijl er al jaren van die verborgen (en goedkope!) juweeltjes te koop zijn. Lecithine is hier een mooi voorbeeld van.

Wat is lecithine?

Lecithine is een vorm van vet die in elke cel van ons lichaam voorkomt, waarvan de grootste hoeveelheden zich in de hersenen, lever en het hart bevinden. Onze celwanden bestaan uit een dubbele wand van fosfolipiden. Belangrijke fosfolipiden die in lecithine voorkomen zijn (hele dure woorden!) fosfatidylcholine en fosfatidylserine. De laatsgenoemde komt zeer veel in de hersenen voor en daarom kan extra aanvulling de werking van de hersenen bevorderen, vooral tijdens de donkere dagen en het wisselvallige weer.

Reinigende werking

Lecithine ondersteunt een gezonde leverfunctie, waarmee de natuurlijke reiniging van het lichaam wordt bevorderd. Het helpt het lichaam bij het sneller omzetten van lichaamsvetten in energie en is hierdoor uitermate geschikt ter ondersteuning bij het verliezen van overtollig lichaamsgewicht. Tevens bevordert lecithine de opbouw van hormonen en draagt zo bij aan een gezonde hormoonbalans.

Betere opname voedingsstoffen

Lecithine is een emulgator tussen water en vet. Een emulgator is een stof die twee stoffen met elkaar laat vermengen, terwijl dit normaal erg lastig is. Door de emulsie die daaruit voortkomt bindt lecithine water- en vetoplosbare vitaminen, mineralen, phytonutriënten, co-enzym Q10, enzovoort. Daarna worden ze afgebroken in hele kleine deeltjes en getransporteerd langs onze spijsverterings-membranen, wat een betere opname tot stand brengt. Lecithine aan een smoothie toevoegen of tegelijkertijd innemen heeft dus zeker een groot voordeel!

Cholesterol regulerend

Lecithine werkt als vet regulerend emulgator preventief tegen het afzetten van cholesterol in de bloedvaten. Het zorgt dat ongezonde vet- en cholesterolafzettingen (L.D.L.) weer terug in de bloedbaan worden geleid. Ook is lecithine verantwoordelijk voor de transport van vetten en cholesterol in het lichaam, Hiermee helpt lecithine het cholesterol gehalte in ons bloed en de rest van het lichaam te reguleren en is dus zeer belangrijk voor een gezonde cholesterol huishouding.

Bronnen van lecithine

Goede bronnen zijn eieren, noten, zaden, sojabonen en koudgeperste oliën. Let er bij sojabonen wel op dat deze niet genetisch gemanipuleerd zijn. Een biologisch keurmerk geeft deze garantie.

Als supplement is het ook te koop, in capsules of granulaatkorrels. Betreft de bron maakt het qua werking niet uit welke variant je neemt, tenzij je een allergie hebt tegen het product waar het uit gewonnen is. Op de verpakking zal dit ook vermeldt staan onder “allergenen”. Ik heb vaak lecithine 1200 mg van Nutrivian geadviseerd met goede resultaten!

Extra tip

Gebruik krill olie als omega 3 supplement samen met lecithine. De omega-3 in krill olie is verbonden aan fosfolipiden. Hierdoor is de absorptiegraad hoger, zodat je er minder van nodig hebt dan bij gewone visolie. Tevens werken de fosfolipiden uit krill olie synergetisch met die van lecithine!

Groeten,

joey

10 Reacties

  1. Ben zeer geinteresseert in uw product en wil graag meer informatie hierover.
    Wil tussen de 5 en 10 kg afvallen.

    Met vriendelijke groet,
    M.Martens

    • Glucomannan geeft een verzadigd gevoel. Hierdoor heb je geen honger en voorkom je eetaanvallen. Lecithine zorgt voor de transport van vetten en cholesterol in je lichaam. Het werkt als vet regulerend emulgator preventief tegen het afzetten van cholesterol in de bloedvaten.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in