Afvallen tijdens de avonduren

Wie wil afvallen, kan ’s avonds na achten beter maar niks meer eten. Na die tijd word voedsel namelijk direct omgezet in vet. Het is een bekende regel die bij elke fanatieke lijner in het hoofd gegrift staat. Maar je mag hem meteen weer vergeten (en nu voorgoed!), want het is een fabel!

En wel zo’n hardnekkige, dat ie keer op keer opduikt. Ook aan het Voedingscentrum wordt zo vaak gevraagd of je nu wel of niet ’s avonds mag eten, dat het besloot om de fabel nu voor eens en altijd uit de wereld te helpen.

In Zuid-Europese landen doen ze het ook, dus waarom zouden wij het niet mogen? Maar het is volgens het Voedingscentrum wel zaak dat je de tijd tussen lunch en avondeten niet overbrugt met calorierijke snacks. Want daar kun je wél dik van worden!

Het gerucht dat je niet te laat moet eten, wordt onder meer onderbouwd met het argument dat je stofwisseling ’s avonds laat in de spaarstand staat. Extra calorieën zouden daarom omgezet worden in vet.

Het Voedingscentrum is echter van mening dat het tijdstip waarop je eet niet van belang is. Dikker wordt je alleen als je meer calorieën eet dan je lichaam nodig heeft.

Dat gebeurt bijvoorbeeld door veel snoepen, maar ook als je elke dag kopjes thee en koffie met suiker en melk drinkt. Het tijdstip van de dag maakt daarbij niet uit.

Het enige bezwaar van een laat diner kan zijn dat je last krijgt van een zwaar gevoel op de maag. Maar ook daar zijn oplossingen voor. Bijvoorbeeld door niet al te laat, niet te zwaar en niet te veel te eten.

bron: voedingscentrum

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in