Afvallen, tips uit de praktijk

Uit ervaring weet ik dat afvallen minder moeite kost dan je denkt. Mijn eerste column wil ik beginnen met een aantal eenvoudige tips die je helpen om je streefgewicht te bereiken, ten minste… als je ze goed toepast! De onderstaande tips lijken wellicht vanzelfsprekend, desondanks maken veel mensen fouten die eenvoudig te voorkomen zijn.

gezondmetpit

Afvallen tip 1: Beperk Fastfood

Fastfood kun je maar best vermijden, als je wil afvallen. Eet je het echter één maal per week, betekent dat nog niet dat je verkeerd bezig bent. Want ook wat betreft fastfood kun je verstandige keuzes maken. Eet je graag pizza en wil je tegelijk afvallen, zorg je er best voor dat deze lekkernij veel groenten bevat. Vermijd een vier-kazen-pizza of een pizza met spek en kies voor een volkorenbroodje in plaats van een wit.

Afvallen tip 2: Drink maximum 1 light frisdrank per dag

Als mensen willen afvallen, denken ze vaak aan light frisdrank. Light frisdrank is dan ook nagenoeg overal te verkrijgen. Hoewel light frisdrank misschien op het eerste zicht een aanvaardbare oplossing lijkt, is het veel beter dat je voor het volgende kiest: dagelijks één glas frisdrank, aangevuld met heel veel water. Light frisdrank bevat nog andere stoffen die je niet goed uitkomen, als je graag wil afvallen.

Afvallen tip 3: Let op je dagelijkse fruit- en groenteconsumptie

Fruit en groenten zijn zeer belangrijk als je wil afvallen. Ze vormen de basis van je voedingsprogramma. Daarom is het belangrijk dat je dagelijks een aanvaardbare hoeveelheid groenten en fruit nuttigt. Merk je dat je op het einde van de dag nog maar amper groenten en fruit hebt gegeten? Maak dan een maaltijd klaar die rijk is aan deze voedingsstoffen.

Afvallen tips 4: Neem een drankje in plaats van een dessert

Drink je na je maaltijd een kop koffie of thee, ben je automatisch minder geneigd om een dessert te nemen. Hierdoor neem je minder calorieën tot je en zal je sneller afvallen. Een nuttige, eenvoudige tip om gewicht te verliezen!

Afvallen tip 5: Enkel alcohol in het weekend

Een glas wijn of bier bevat veel calorieën. Het is niet zo dat, als je wil afvallen, je alcohol geheel moet vermijden. Hoewel dat nog steeds de beste oplossing is, is het van belang om redelijk te blijven. Daarom zou je jezelf ten doel kunnen stellen om enkel in het weekend nog alcohol te drinken, steeds in beperkte mate. Drink nooit meer dan enkele glazen, als je uiteindelijk snel wil afvallen.

Afvallen tip 6: Eet de juiste ontbijtgranen

Begin je de dag graag met ontbijtgranen, zorg je er best voor dat ze veel vezels bevatten. Behoorlijk wat soorten ontbijtgranen bevatten te veel suiker en zijn bijgevolg echte caloriebommen. Kies voor vezelrijke producten zodat je darmen actief blijven. Dit is een stap in de goede richting als je wil afvallen.

Afvallen start met het juiste advies. Deze tips zijn afkomstig van de diëtist en zullen het gewenste effect opleveren, als je ze nauwgezet toepast.

Veel succes en tot de volgende column!

natascha

15 Reacties

 1. Als je merkt dat je bereid zijn om vet verlies te behandelen , hoef je niet wenst te tijd door te brengen . Zelfs zo, je moet de weg naar het afstoten van gewicht op een manier die gezond en veilig is , het voorkomen van ongewenste en frustrerend resultaten weten . U wilt over dit proces te gaan met de beste informatie , samen met deze tips zul je een heerlijke basisplaats hebben.
   
  Als u op zoek bent om overtollig gewicht te verliezen , kijk dan in uw vork. Als je alleen eten wat je kunt in vorm over een vork , dan de beperkingen wat je kunt eten in slechts een mondvol. Uw buik zal dan echt sneller een vol gevoel , het stoppen van je eten van te veel . Dit houdt u ook het weggooien van voedsel , en kan verminderen uw normale voedsel kosten.
   
  Probeer om maaltijden te eten van de blauwe schotel . Hoewel dit klinkt misschien dom om vele, kleuren energie onze hersenen en ontdek hoe veel of hoe weinig we nemen inch Denk na over de kleuren van McDonald’s , roodachtig en geel. Deze kleuren zijn stimulerend en je zou willen proberen om nog meer van hun voedsel te eten.
   
  Probeer om te eten van een kleinere schaal. Dit helpt u met sectie controle en helpt je verbruikt minder. Wanneer u een kleinere schotel met voedsel erin je toevallig waarschijnlijk niet terug voor momenten. Wanneer u een grotere schotel te gebruiken is het raadzaam om te proberen elk van de levensmiddelen op te eten .
   
  Bij de vaststelling van een doel in je eentje niet zijn functioneren , waarom niet proberen het aanmelden voor een programma zoals Weight Watchers ? Verder zijn ze al plannen om je op koers te blijven om gewicht te verliezen voorbereid, toch , krijg je de hulp in van de collega- leden om geruststelling te bieden om vast te houden rubriek.
   
  Wilt u ervoor zorgen dat u op gewicht – verlies te nemen met alle juiste techniek , moet je beginnen met een methode die is goed begeleide en vol vertrouwen.Je moet weten wat om te anticiperen op en wat je zou tegenkomen terwijl u probeert om het lichaam dat je wilt krijgen . Deze tips zijn een goede nuttige bron om mee te beginnen en zal u leiden tot het bestuderen van een beetje meer.

 2. Hallo,

  Ik heb wat last van pukkeltjes tussen mijn wenkbrauwen erg vervelend, want ik ben model en dan moet mijn huid wel in goede staat zijn heeft u misschien advies? eet al gezond en drink veel water epileer mijn wenkbrauwen ook niet….Wat kan de oorzaak zijn?

  xx

 3. Dag naamgenoot!
  Ik ben 65 jaar en ben aan het montignaq dieet omdat ik te zwaar ben en mijn suiker te hoog is (zit in de familie) Nu heb ik al 4 dagen erge hoofdpijn, kan jij mij laten weten wat voor een voedingsupplement ik kan gebruiken als ondersteuning bi ontgifting? Dank alvast!
  Margje

  • Hallo Margje :)

   Hoofdpijn heeft, bij ieder dieet meestal te maken met een gebrek aan vocht. Mijn advies is om ruim voldoende te drinken, in ieder geval minimaal 8 glazen water per dag.

   Vooralsnog zou ik geen extra voedingsupplementen adviseren.

   Margje

 4. hallo Margje

  ik heb een dochtertje van 2,4 jaar met net geen overgewicht.
  ze is een late loper (21 maanden). voorheen kroop ze en liep ze langs de tafels vanaf 18 maanden. nu loopt ze al een tijdje rond, We gaan regelmatig met haar naar buiten, (wandelen). speeltuin etc. Elke dag speelt ze buiten in de tuin (heeft daar een tuinhuisje waar ze in en uit kan dmv. van een trapje)
  ze een slechte warm eter, maar een hele goede brood eter, fruit is ook niet zo haar ding. Het cb gaf aan dat ze aan de dikke kant is.. (echt dik ziet ze er niet uit, maar heeft wel stevige boven benen en een klein buikje). heb jij nog adviezen + qua beweging en voeding?

 5. Ik ben een vrouw van 63 jaar, weeg 80 kilo met een lengte van 165 cm.
  Ik gebruik medicijnen voor hoge bloeddruk, cholesterol en depressiviteit plus astmamedicatie. Ik probeer al jaren af te vallen maar het lukt niet. Welk dieet is geschikt voor mij?

 6. Nuvoryn, dit produkt beweert veel klopt dit?
  Of zou ik echt op moeten geven en me erbij neerleggen dat er geen wondermiddel bestaat?
  Maar een dieet is niet vol te houden…
  Gr.
  S.

 7. Beste Margje,

  Bedankt voor bericht terug. Jesse is van 61,5 kg naar 58.8 in 2 weken gegaan.
  Hij let goed op wat hij eet, ik heb hem inderdaad geadviseerd als je honger hebt, dan goed nadenken wat neem ik dan?
  Hij vindt het wel goed dat het gewicht inzichtijk voor hem is geworden.
  Hij sport 2 keer per week voetbal training en een keer wedstrijd en nog op school gym.
  Ik heb de indruk dat hij bewust wordt van e.a en voelt dat lichter aanvoelt. Ook op de voetbal.
  Ik meld me weer bij vragen,
  groet Rianne

 8. Beste mensen,

  mijn naam is jan en ik woog tot 2 maanden geleden 91 kilo.
  Een dieet volgen ging bij mij niet altijd zo heel goed.
  Toen kwam ik een boek tegen die me specifieke tips gaf hoe ik moest trainen en hoe ik dan optimaal vet kon verbranden. En dit allemaal zonder een dieet te volgen ! 2

  • Beste Jan,

   Bedankt voor je berichtje. Erg fijn om te lezen dat je hebt ondervonden dat bewegen en voeding onlosmakelijk met elkaar zijn vebonden.

   Wat is je lengte en je streefgewicht?

   Margje

 9. Beste Margje,

  Ik maak me ongerust over mijn zoon van 14 jaar. Ik vind het vervelend om hem op zijn gewicht te moeten aanspreken maar het is wel nodig. Hij is 14 jaar weegt 60.5 kg en lengte 165.

  Gisteravond heb ik gesprek met hem gehad, dat we samen ervoor gaan om af te vallen. Dat hij ook fijn moet blijven voetballen makkel ijker lopen etc. Ook voor later.

  Hij snapt het echt, het is een snoeper etc.

  Ik ben vandaag gestart met een week lijst, Jesse week 1 tot en met week 6. 1 keer per week wegen.

  Mag hij nu gezond brood , fruit aardappelen groente en vlees gewoon eten wat is handig om te drinken buiten water en thee??

  Wat is nu echt goed om mee te geven naar school, ik heb hem 3 boterhammen en fruit en stukje ontbijt koek meegegeven en een flesje water.

  Ik weet dat hij ook moet groeien dus mag ik hem niet te kort doen.

  Ik hoop dat ik het een beetje goed doe als ongeruste moeder.

  Ik hoor graag van u,
  groet Rianne

  • Beste Rianne,

   ruim 65 kilo voor een jongen van zijn leeftijd en lengte inderdaad aan de forse kant. Hoe is zijn bouw? en is hij altijd al wat zwaarder geweest, of is het iets van de laatste tijd?

   Goed dat je het probleem hebt geregistreerd en een er een gesprek met je zoon over hebt gehad. Erkenning is de eerste belangrijke stap. Je mag trots zijn op je zoon dat ook hij zijn overgewicht erkent. Zijn basis is erg belangrijk, hij heeft hier in de toekomst ongetwijfeld veel profijt van.

   De lijsten en weeg sessies zijn hulpmiddelen die ik van harte kan aanbevelen. Om je vragen te beantwoorden:

   Uitsluitend water en thee drinken gaat natuurlijk vervelen. Bij de keuze voor dranken is het belangrijk om de hoeveelheid suikers te controleren. Dranken als frisdranken, aanmaak limonade en vruchtensappen bevatten vaak erg veel suiker. Kies bijvoorbeeld voor een light variant. Let er alleen om dat hij niet ’te veel’ light drinkt.

   Wat je hem het beste mee naar school kan meegeven: probeer te variëren, niet iedere dag exact hetzelfde. Je geeft terecht aan dat je hem niet te weinig eten wil geven. Laat hem zelf ook aangeven waar zijn lichaam behoefte aan heeft. Dit is ook afhankelijk van wat hij op een dag doet. Sport hij op een bepaalde dag, dan is een extratje geen probleem. Honger is geen goed teken.

   Jullie zijn op de goede weg, ga zo door!

   Margje

  • Hoi Peka,

   Bedankt voor je berichtje, het gaat erom dat je vezelrijk eet en suikers beperkt. Op die manier blijft je spijsvertering in bedrijf en heb je minder honger. Vermijd de snelle calorieen zoals fastfood die je hongergevoel even onderdrukken.

   Margje

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in