Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder Dieet, kan dat wel? Het klinkt te mooi om waar te zijn: afvallen zonder iets aan je eetgewoonten te veranderen. Zonder jezelf te pijnigen met een Sonja Bakker-dieet. Australische wetenschappers denken een manier gevonden te hebben.

Enzym

Het geheim zit in het verwijderen van een bepaald enzym, wat zorgt voor stimulering van de stofwisseling, zo ontdekten neurologen van het Howard Florey Instituut in Melbourne.

Na het verwijderen van het angiotensine-converterend-enzym bij muizen, bleek dat de muizen dezelfde hoeveelheid konden eten, maar meer calorieën verbrandden en minder aan kwamen. De muizen waren 20 procent lichter dan normale muizen en hadden 60 procent minder lichaamsvet.

Afvallen zonder dieet boek *

Kun jij je voorstellen dat het bereiken van je natuurlijke gewicht geen kwestie is van afzien, uithongeren en wilskracht? Het schrijversduo onderzochten en beproefden deze aanname en komen met een methode die even eenvoudig als effectief is: afvallen zonder dieet. Geen gejojo meer dus, en niet afzien. Wat wel? Afvallen zonder dieet is een betrekkelijk eenvoudige methode, die neerkomt op minder snoepen, meer bewegen en gezonder eten.

Afvallen zonder dieet
Afvallen zonder dieet
L. Faber

Overgewicht

Het is nog onzeker of de behandeling bij mensen hetzelfde effect heeft als bij muizen. Het zou een doorbraak kunnen zijn voor mensen met overgewicht en diabetici. De snellere stofwisseling zorgde er bij de muizen namelijk voor dat suiker sneller wordt afgebroken.

bron: bnr.nl
* bron: bol.com

2 Reacties

  1. Tja… ik weet het niet hoor… Door Sonja is m’n stofwisseling ook behoorlijk ontregeld geweest… dus wat heb je hier dan aan? Wat doet het met je lichaam???

    Nee, ik zou zeggen gewoon 3 goede maaltijden en 3 tussendoortjes, voldoende water en voldoende bewegen!

    Dat lijkt mij het gezondst!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in