Afvallen zonder sporten, zo doe je dat!

Het klinkt voor sommigen waarschijnlijk als de ideale combinatie: afvallen zonder te sporten. Hoewel het natuurlijk altijd goed is om wél te sporten, kunnen er redenen zijn waarom jij wat gewicht wilt verliezen zonder daarvoor veel tijd te besteden aan sporten. Misschien heb je het te druk om aan een sport te beginnen of heb je op dit moment last van blessures. Maar de vraag is of afvallen zonder sporten lukt en of het jou het resultaat geeft waarop je hoopt. Wij laten je zien of het kan!

Afvallen zonder sporten kan

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: afvallen zonder sporten is zeker mogelijk, al ligt het er helemaal aan wat jouw doelstellingen zijn en hoe gezond je al leeft. Afvallen kun je zien als een traject dat voor ongeveer 70% uit jouw voeding bestaat en voor de overige 30% uit lichaamsbeweging. Sporten om af te vallen is dus zeker wel belangrijk en het kan het afvaltraject versnellen, maar het neemt niet het grootste deel van het afvallen in beslag. Anders zou het zijn wanneer je wilt afvallen door te sporten, maar je voedingspatroon niet aanpast. Dat is iets wat simpelweg niet zou werken. Maar afvallen zonder sporten is wél mogelijk, als je maar goed op je voeding let.

Maak voor jezelf doelstellingen

Eerst moet je voor jezelf duidelijk maken waarom je wilt afvallen en wat je doelstellingen precies zullen zijn. Iemand met flink wat overgewicht zal namelijk sneller en gemakkelijker afvallen zonder te sporten dan iemand die slechts wat kilootjes kwijt wil. Je moet ook realistisch tegenover jezelf blijven: het afvallen zal gerust lukken maar het zal minder snel resultaat opleveren dan wanneer je wel regelmatig sport. Verwacht dus niet kilo’s per maand kwijt te raken, maar het is een manier om geleidelijk aan wat gewicht kwijt te raken. Door realistische doelstellingen voor jezelf op te stellen, lukt het beter om bij je plan te blijven.

Je eetpatroon aanpassen

Als je wilt afvallen zonder te sporten hangt alles dus af van jouw eetpatroon. Zoals gezegd beslaat voeding 70% in jouw afvaltraject, dus het is aan jouw om dat deel voor de volle 100% te benutten. Je zult dus echt je eetpatroon moeten aanpassen. Met de volgende tips kun jij toch afvallen zonder sporten:

Eet met regelmaat

Tijdens het afvallen is het belangrijk om je stofwisseling op gang te houden. Het is dan ook beter om met regelmaat kleine (gezonde) porties te eten dan grote maaltijden. Hierdoor houd je je stofwisseling aan de gang. De energie die hiervoor nodig is wordt uit je voeding gehaald en uit je vetreserves.

Eet weinig koolhydraten

Je lichaam heeft koolhydraten nodig om energie binnen te krijgen, maar het zorgt er ook voor dat je vetverbranding minder snel werkt. Het is dus verstandig om niet te veel koolhydraten te eten tijdens het afvallen.

Eet voldoende eiwitten en goede vetten

In tegenstelling tot koolhydraten zorgen eiwitten en goede vetten wél voor een snelle vetverbranding. Eiwitten heeft je lichaam nodig voor onder andere spieropbouw. Je vindt ze onder andere in vis, vlees, noten, eieren en zaden. Ook vind je goede vetten in sommige van deze producten, net name in vis en noten.

Drink genoeg water

Water is ontzettend belangrijk voor je lichaam om goed te kunnen functioneren. Het kan daarbij ook het afvallen bevorderen. Drink dus elke dag minstens twee liter water, maar laat andere drankjes zoals frisdranken staan. Hier zitten alleen maar een heleboel suikers in die ongezond voor je zijn.

Neem gezonde tussendoortjes

Een koekje ligt zo voor het grijpen, maar denk ook eens aan andere tussendoortjes om te nemen. Vooral als je trek hebt, ben je snel geneigd om iets vet- of koolhydraatrijks te pakken. Veel beter is het voor je om rauwe groenten of noten te eten als tussendoortje. Vol vitamines en andere goede voedingsstoffen.

Probeer toch te bewegen

Wat de reden ook is waarom jij wilt afvallen zonder te sporten, toch raden we je wel aan om tijdens het afvallen te proberen om te bewegen. Het is sowieso goed voor je lichaam om minstens een halfuur per dag te bewegen. Dit is niet alleen goed voor het afvallen maar ook voor je gezondheid in het algemeen. Het zal een hoop lichamelijke klachten voorkomen. Elke vorm van beweging is goed. Kan jij misschien niet bewegen omdat je een blessure hebt? Probeer dan een vorm van beweging te vinden waarbij je dat lichaamsdeel niet of nauwelijks belast. Op deze manier moet afvallen zonder sporten zeker lukken!

Gezonde Groeten,

mark

[thrive_leads id=’46006′]

Bronnen:

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in