Afvallen zonder dieet: 6 effectieve tips

Afvallen is niet moeilijk

Als je denkt dat afvallen moeilijk is, neem dan even de tijd om dit artikel te lezen. We geven je zes tips om eenvoudig af te vallen. Vergeet het dieet en start vandaag nog op een eenvoudige manier met afvallen.

1. Eet niet te veel

Als je thuis, of in een restaurant een bord eten voor je neus hebt staan, eet je het bord vrijwel automatisch helemaal leeg. Dit is zelfs wetenschappelijk aangetoond. Gebruik deze wetenschap op een slimme manier en schep minder grote porties op en houd hier rekening mee in een restaurant.

2. Verzadiging

Let op wat je eet. Het ene product is het andere niet. Als je bewust producten pakt waar je snel een verzadigd gevoel van krijgt zul je merken dat je automatisch minder eet. Het nieuwe ProPoints systeem van WeightWatchers is hier ook op gebaseerd. Vezelrijke producten zijn bijvoorbeeld: peulvruchten, bruin brood, fruit en groenten.

3. Eet en drink zuivel

In veel zuivelproducten zoals bijvoorbeeld yoghurt zit  calcium. Calcium heeft de goede eigenschap op vet af te breken, dit gaat op de volgende manier: Calcium hecht zich aan vet en vormt samen met vet een stof die niet goed kan worden opgenomen door je ingewanden. Daarnaast zorgt calcium ervoor dat je stofwisseling niet vertraagd als je een dieet volgt. Let er alleen op dat je alleen maar halvolle of magere zuivelproducten gebruikt. Geen volle melk of yoghurt dus.

4. Eiwit

Tegenwoordig hoor je steeds meet over eiwitten. Een eiwitdieet is helemaal hot, denk bijvoorbeeld maar eens aan het populaire dr. Frank Dieet of Prodimed waar Erica Terpstra 40 kilo mee is afgevallen. Dit is niet zomaar, wetenschappelijk is bewezen dat eiwitten een verzadigende werking hebben. Meer verzadiging betekent minder honger. Voorbeelden van eiwitrijke producten zijn: Mager vlees zoals kip en kalkoenfilet, vis, bonen, noten en tofu.

5. Rusten

De functie van rust wordt vaak onderschat. Het is erg belangrijk dat je lichaam regelmatig ontspant en tot rust komt. Rust is ook nodig om af te vallen. Omgekeerd geldt hetzelfde, als je slecht slaapt op veel stress hebt dan zul je minder vet verbranden en val je dus ook minder af.

6. Soepen

Wil je het best bewaarde dieetgeheim weten? Soep! Geen tomatencreme soep maar uitsluitend heldere soepen. Soep neemt een flink stuk van je maaginhoud in beslag en geeft daarom een verzadigd gevoel. Met verse groenten is nog gezond ook! Probeer dus eens een soepdieet.

2 Reacties

  1. Nuttige tips, vooral de verzadiging, dat is iets waar ik op kan letten (nooit geweten trouwens) Rust zit bij mij wel goed, ik lig altijd al rond 22.00 in bed, zeker door de weeks. In het weekend tot een uurtje of twaalf. Ik moet er wel iedere morgen om 6 uur uit maar 8 uur slaap moet toch voldoende zijn? Van het soepdieet heb ik wel eens gehoord, maar dan het groentesoepdieet. Ik zal het eens opzoeken en ermee aan de slag gaan.

    Lisette

    • Het groentesoepdieet kun je hier op de site vinden Lisette, gebruik de zoekfunctie rechts bovenaan of bekijk de dieetlijst.

      Sanne

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in