AH Community Gratis voedingsadvies van diëtistes van Albert Heijn

Bij Albert Heijn krijg je gratis dieetadvies van gediplomeerde diëtistes. Het inloopspreekuur is iedere zaterdag en gratis voor klanten van Albert Heijn. Het voedingsadvies is een samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en de Stichting ‘Ik kies bewust’.

De vraag is hoe geloofwaardig een voedingsadvies in de supermarkt is. Hebben de diëtistes de vrijheid om de producten waar ze niet achter staan, maar die wel in de schappen van Albert Heijn liggen, af te raden? Ga jij voor voedingsadvies naar de supermarkt? Discussieer mee op ons forum of reageer via facebook.

Albert Heijn geeft aan dat tweederde van de Nederlanders onvoldoende groenten, vezels en fruit eet. ‘Nu de dagen korter worden en de bekende R weer in de maand is, hebben mensen nog meer behoefte aan vitaminen en bouwstenen voor een goede weerstand. Voeding speelt hierin een belangrijke rol. Eerder publiceerde vetvrij.com een overzicht van het aantal calorieën in fastfood. De voedingscoaches adviseren klanten van Albert Heijn graag over de beste verse en gezonde producten. Er is extra aandacht voor verse seizoensgroenten en fruit, zoals boerenkoolvarianten, pompoen, pastinaak, spruiten, citrusfruit en sappen. De voedingscoaches leggen uit wat de verschillende winterse groenten en fruit voor je doen en beantwoorden graag alle vragen over gezonde voedingskeuzes’.

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Na een succesvolle testperiode in een drietal winkels in het Westland (Wateringen, Honselersdijk en Naaldwijk) waar klanten al eerder gratis voedingsadvies kregen, heeft de Stichting Ik Kies Bewust samen met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de campagne ‘Diëtist op de winkelvloer’ landelijk uitgerold. Ze hopen hiermee klanten bewuster te maken van gezonde en betere voeding.

https://youtu.be/ZQLAjshfSto

Online AH Community

Het gratis voedingsadvies wordt gegeven op de nieuwe AH Community waar klanten inspiratie en advies kunnen krijgen. Niet alleen diëtistes maar ook chefs en telers zijn vertegenwoordigd binnen de online community. Albert Heijn gaat de dialoog aan met klanten en wil graag eerlijke feedback en een frisse blik. Klanten kunnen kosteloos lid worden van de AH Community. Het online gezondheidsadvies wordt gegeven op de AH Community.

Dialoog met Klanten

‘In de AH Community gaan we de dialoog aan met klanten over wat zij belangrijk vinden en ontvangen we graag eerlijke feedback en een frisse blik, zodat gewerkt kan worden aan het verbeteren van producten of services.’ Aldus Albert Heijn. De openingstijden van de community zijn maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 12.00 uur en 19.00 tot 21.00 uur, vrijdag en zaterdag kun je  tussen 11.00 tot 13.00 uur en 19.00 tot 21.00 uur terecht bij de AH Community.

De AH Voedingscoaches

Totaal zijn er drie voedingscoaches beschikbaar die gratis voedingsadvies geven. De voedingscoaches Yvon, Esther en Anita zijn alle drie diëtistes en richten zich op toegankelijke en makkelijk toepasbare tips om je goed en vitaal te voelen door verantwoord eten. Zij beantwoorden vragen van klanten over welke verse seizoensgroenten en fruit helpen bij een gezonde levensstijl. Naast de online community zijn er ook diëtistes en voedingscoaches aanwezig in de supermarkten van Albert Heijn.

Vanaf zaterdag 24 oktober zijn zij  elke zaterdag aanwezig bij de winkels van Albert Heijn. Wel even opletten, er doen ‘slechts’ 200 supermarkten mee, dus je kunt beter eerst informeren of in jouw favoriete AH ook een voedingscoach aanwezig is.

Is Voedingsadvies bij Albert Heijn Geloofwaardig?

De vraag blijft hoe geloofwaardig het advies van Appie is. Hebben de diëtistes de vrijheid om de producten waar ze niet achter staan, maar die wel in de schappen van Albert Heijn liggen af te raden? Onderzoek wijst uit dat meer dan 70% van alle producten in een supermarkt dusdanig bewerkt is dat het niet past binnen een verantwoord voedingspatroon. De diëtistes zullen hun voedingsadvies dus moeten richten op de 30% die wel voldoet aan deze maatstaven. Krijgen  zij de ruimte van AH, of moeten ze zich houden aan vooraf afgesproken commerciële afspraken van de grootgrutter uit Zaandam.

Ik Kies Bewust Vinkje

Heb je geen behoeft aan gezond advies van Appie? Door middel van ‘Ik Kies Bewust Vinkje’ op de verpakking wordt nu al aangegeven  of een product een  bewuste keuze is. Het Vinkje met de groene cirkel is terug te vinden op gezondere producten die voorkomen op de Schijf van Vijf. Denk bijvoorbeeld aan brood met meer vezels of kaas met minder vet. Het Vinkje met de blauwe cirkel is te vinden op producten die minder goed voor je zijn, maar die binnen een bepaalde productgroep wel een bewustere keuze zijn. Het staat bijvoorbeeld op snacks met minder calorieën en frisdrank met minder suiker. De diëtistes kunnen u meer uitleg geven over het Vinkje.

Gezonde Groeten,

natascha

5 Reacties

  1. Nee, ik zit hier ook echt niet op te wachten, als je een beetje nadenkt weet je zelf prima wat je wel en niet zou moeten kopen. En wanneer je een keer iets ongezonds haalt, wordt je dan meteen op de vingers getikt?
    Laat mij maar rustig mijn eigen boodschappen bepalen.

  2. Ik zeg “schoenmaker hou je bij je leest” supermarkt is een supermarkt en daar koop je je dagelijkse boodschappen ga dan niet in een vakgebied van een ander zitten roeren. Ik hoef geen “ongevraagd” dieetadvies, ik wil gewoon rustig mijn boodschappen doen.

  3. Leuk om te horen wat voor advies zij geven ..trouwens eigen merk macaronimix etc is zonder chemische toevoegingen …van de AH .. Ik mag er graag winkelen ..personeel vind ik daar aardig en er staat altijd wat te eten op de toonbank en ik vind het er schoon. Van ondergoed tot etenswaren hebben ze daar en als de winkel in de avond Open is en ik heb iets vergeten te halen zelfs haarverf …ik kan het daar kopen. Prima tevreden.

  4. Doordat de aangestelde diëtisten via de Nederlandse Vereniging van Diëtisten zijn geselecteerd zijn ze wel volledig objectief! Het advies dat wordt gegeven is dus vanuit hun expertise en niet vanuit het oogpunt van de AH!

  5. Eerst dat gezeik bij de deur, door al die mensen die iets van je willen. En nou dit. Als het echt zo is. Ga ik voortaan naar een andere supermarkt. Het enigste wat een supermarkt hoeft te doen is etenswaren verkopen en verder niks

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in