Allergisch? Voeding maakt het verschil

Valt het je ook zo op dat steeds meer mensen allergisch zijn?

Gezond eten willen we allemaal wel, hoe weet je wat gezond is? Is gezond eten volgens de schijf van vijf? Is gezond eten wat fabrikanten ons vertellen? Valt het je ook zo op dat steeds meer mensen allergisch zijn? Een hoop onduidelijkheden, waarop ik vandaag samen met je aan de slag wil.

Valt het je ook op dat steeds meer mensen allergisch zijn? puzzel

Valt het je ook op dat steeds meer mensen allergisch zijn? Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat voeding het verschil kan maken. Waarom, én wat verstaan we onder gezond en bewust eten? Eten is in de eerste plaats bedoeld om te voeden. Het beeld over voeding is verstoord, onze maatschappij overspoeld ons met wat wel en niet gezond voor ons is. Aanvoerder is de commercie, die uit eigen belang boven onze gezondheid staat.

Eten is meer dan voeden, eten vult emotionele leegte, eten geeft gezelligheid, eten kan zelfvertrouwen geven. Dat is niet zo erg, maar hierdoor gaat het vaker over vullen dan voeden. De brandstof die in je lichaam stopt is de belangrijkste bron voor energie. Als voedingscoach geeft het mij voldoening om te zien hoe mijn werk anderen inspireert op hun weg naar een gezonde(re) levensstijl. Dat even terzijde, hoe weet je nu wat gezond is? We willen een gezond eetpatroon, wat is dat eigenlijk? Dat er geen dieet is dat werkt weten we al, dat we de extra’s eigenlijk moeten laten staan ook al, dat hormonen een grote rol hebben kunnen we ook volgen. Maar ondanks dat zijn meer dan de helft van alle Nederlanders te dik?!

Wat is gezond?

Kijk naar de maatschappij van jaren geleden. Veel tijd in de keuken, veel pure, onbewerkte voeding op ons bord. Niet de hele dag door verleidingen in de vorm van koffie, snacks en snelle suikers. Hoe weet je wat gezond is? Eet zoals de natuur bedoeld heeft. Kies voor puur onbewerkt eten. Eet niet de hele dag door, eet op 5 momenten van de dag. Gezond eten is niet alleen goed voor je, het is ook leuk! Goed voor jezelf zorgen zou een soort hobby moeten zijn.

Er is zoveel te vertellen over goede voeding & bewust eten. In mijn ogen hard nodig en onwijs waardevol. Of het nu voor jezelf, voor je werknemer of voor je kinderen is. Gefascineerd door gezonde voeding wil ik als gewichtsconsulente gezond eten en de benefits daarvan overbrengen op jou. Neem een kijkje op de website vooreengoedelijn.nl voor meer informatie en mogelijkheden.

Een gezonde groet,

Jolanda, Coach voor je Goede lijn

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in