Weight Watchers ProPoints

Dinsdag 12 januari 2010 heeft WeightWatchers officieel het nieuwe nieuwe Voedingsprogramma ProPoints™ gelanceerd. Met dit programma zet Weight Watchers calorieën en het FlexiPoints programma aan de kant.  De introductie van ProPoints™ vond plaats in Haarlem en ging van start met een spetterende conference van Sara Kroos die in het verleden ook ruim 15 kilo is afgevallen.  Vervolgens gaf  WeightWatchers directeur Jeanine Lemmens de Kick-off van hetnieuwe ProPoints™ programma. Na een lifestyle sessie van Nicky Somers werd het programma afgesloten met een Culinaire WeightWatchers proeverij. Maar wat is het ProPoints™ programma nu eigenlijk?

WeightWatchers heeft in 2018 het nieuwe WeightWatchers Flex programma gelanceerd. Wat kun je verwachten van het Flex Programma? Wij zochten het voor je uit. Tijdelijk kun je tijdelijk starten met Weight Watchers Korting.

kortingscode weightwatchers

Van FlexiPoints naar ProPoints™

In 2010 luidt WeightWatchers een nieuw tijdperk in voor iedereen die gezond wil eten en afslanken. Het ProPoints™ Plan is een innovatief, evenwichtig en doeltreffend voedingsprogramma. Calorieën tellen behoort tot het verleden!

ProPoints™ Puntenlijst en Calculator

Voor het nieuwe ProPoints™ Plan is een nieuwe puntenlijst en puntencalculator noodzakelijk. Bij het berekenen van ProPoints™ wordt naast calorieën en vetten ook rekening gehouden met eiwitten, koolhydraten, vezels en verzadiging.

Hoeveel ProPoints™ mag ik?

Het berekenen van ProPoints gaat op een andere manier als het berekenen van FlexiPoints. Wil je er alles over weten dan verwijzen we je naar dit artikel.

Waarom ProPoints™ ?

Met deze nieuwe methode, gebaseerd op recente wetenschappelijke kennis op het gebied van voeding en verzadiging, is calorieën tellen verleden tijd. Aan de  innovatie van dit nieuwe programma is een drie jaar durende studie van een groep internationaal erkende wetenschappers vooraf gegaan, waarbij zij trouw bleven  aan de vier pijlers van WeightWatchers: gezonde voeding, groepssteun, aangepast (eet) gedrag en lichaamsbeweging. Het ProPoints™ Plan richt zich op de manier waarop voedingsmiddelen door het lichaam verwerkt en omgezet worden in bruikbare energie voor het lichaam. Met het ProPoints™ Plan geeft WeightWatchers inzicht in hoe je het beste met voeding kunt omgaan.

Daarnaast biedt het ProPoints™ Plan je ook de flexibiliteit om dit in je dagelijks leven in te passen. Hierdoor kun je beter volhouden en is het gemakkelijker je doel te bereiken waardoor een gezonde levensstijl ook leuk blijft!

ProPoints™ in het kort

Bij het ProPoints™ Plan wordt de waarde van een voedingsmiddel voortaan berekend volgens een nieuwe formule die rekening houdt met de hoeveelheid eiwitten, koolhydraten, vetten én vezels die het voedingsmiddel bevat en de manier waarop ons lichaam deze basiscomponenten verwerkt. Ons lichaam moet voor de verwerking van bepaalde voedingsmiddelen nu eenmaal meer moeite doen dan voor andere en het nieuwe voedingsprogramma van WeightWatchers houdt daar rekening mee. De ProPoints™ waarde is gebaseerd op de hoeveelheid inspanning die ons lichaam moet leveren om de vier vermelde basisvoedingsstoffen om te zetten in bruikbare brandstof. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten of vezels hebben een lagere ProPoints™ waarde dan voedingsmiddelen die veel vetten en koolhydraten bevatten. Het lichaam moet dan ook veel harder werken om voedingsmiddelen die eiwitten en vezels bevatten te verwerken en dat is beter om af te slanken.

1 kilo per week met ProPoints™

Het is een nieuwe manier om af te slanken, eenvoudig, pragmatisch en intuïtief. Het ProPoints™ Plan richt zich op de manier waarop voedingsmiddelen door het lichaam worden verwerkt en opgenomen. Hoe harder het lichaam aan de slag moet om een voedingsmiddel te verwerken, des te meer valt men af. Het voedingsprogramma biedt de expertise en het advies om voedingsgewoonten aan te passen en verstandige keuzes te maken, om vervolgens tot 1 kilo per week af te vallen zónder jojo-effect.

Eiwitten, koolhydraten, vetten en voedingsvezels

Elk voedingsmiddel heeft een ProPoints™ waarde, afhankelijk van de hoeveelheid eiwitten, koolhydraten, vetten en voedingsvezels en de manier waarop het lichaam hiermee omgaat. de manier waarop het lichaam de 4 belangrijkste voedingsstoffen verwerkt (de conversiewaarde). Onderzoek heeft aangetoond dat eiwitten een grotere verzadigende werking hebben dan koolhydraten, die op hun beurt meer verzadigend zijn dan vetten. Voedingsvezels kunnen niet volledig worden verteerd door het lichaam en zorgen daarom voor het grootste verzadigingsgevoel. Het lichaam heeft meer tijd nodig voor de vertering van eiwitten dan voor koolhydraten, en nog veel meer dan voor de vertering van vetten. Omdat het een grotere inspanning moet leveren, zal het lichaam meer energie ‘verbranden’ (stofwisseling) voor de vertering van eiwitten dan voor koolhydraten en vetten. Hoe hoger de conversiewaarde van een bepaalde voedingsstof, hoe beter die voedingsstof het gewichtsverlies ten goede komt.

Gezond eten en bewegen

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een gebalanceerde voeding en voldoende lichaamsbeweging dragen bij tot een duurzaam gewichtsverlies en een goede
gezondheid. Elke dag 5 porties groenten en fruit en 2 à 3 zuivelproducten eten, vooral plantaardige vetten gebruiken (2cc per dag) en veel water drinken, zorgen ervoor dat we ons goed voelen. Daarom besteedt WeightWatchers ook zoveel aandacht aan voldoende beweging in de voedingsprogramma’s. Of het nu gaat om een stevige wandeling of fietstocht of alledaagse dingen zoals de trap nemen in plaats van de lift, aan elke fysieke activiteit wordt een bepaald aantal Active ProPoints™ toegewezen. Dit is afhankelijk van het lichaamsgewicht en van de intensiteit en de duur van de activiteit. Zo verdient een persoon van 65kg die 20 minuten op een normaal tempo wandelt bijvoorbeeld 1 Active ProPoints™. De verdiende Active ProPoints™ kunnen worden opgeteld bij het ProPoints™ budget en mag je dus spenderen aan eten en drinken. Of je gebruikt de Active ProPoints™ waarden bewust niet, waardoor je mogelijk sneller afvalt.

ProPoints™ voorbeeld

Een voorbeeld: je kunt kiezen voor 1 bruine boterham voor een ProPoints™ waarde van 2 of voor een 1 sneetje volkoren roggebrood voor een ProPoints™ waarde van 3. Ondanks dat de bruine boterham een lagere ProPoints™ waarde heeft, is het volkoren roggebrood een gezondere keuze. Aan dit voedingsmiddel is namelijk een ‘groene verzadigingsindicator’ toegekend. Dit betekent dat volkoren roggebrood voor een langdurig en aangenaam verzadigd gevoel zorgt en dat je het mag eten voor een vaste ProPoints™ waarde in een portiegrootte die jezelf bepaalt, totdat je aangenaam verzadigd bent. Hierdoor wordt het hongergevoel langer uitgesteld.

Het ProPoints™ budget

Het ProPoints™ budget is enerzijds opgebouwd uit een ProPoints™ dagtotaal, dat door de WeightWatchers coach voor elk cursist berekend wordt op basis van leeftijd, gewicht, lengte en geslacht. Anderzijds wordt het ProPoints™ budget aangevuld met de wekelijkse Vrije ProPoints™ waarden om onverwachte extra’s op te vangen, zoals een etentje, enorme trek of een kleine dagelijkse snack. Hiermee vermijd je de frustratie die een streng dieet met zich mee kan brengen, wat erg ontmoedigend kan werken. Het aantal toegekende wekelijkse Vrije ProPoints™ waarden is afhankelijk van het gewicht. Iedereen kan deze punten inzetten zoals hij wil zonder het budget te overschrijden. Je kunt ze in een keer opnemen of gelijkmatig verdelen over de week. Je kunt ook beslissen of je de Vrije ProPoints™ slechts voor een gedeelte of helemaal niet opneemt. De enige beperking is dat je de niet gebruikte Vrije ProPoints™ niet kunt meenemen naar de volgende week. Zoals dat voor elk budget geldt, moeten ook voor het ProPoints™ Plan de uitgaven nauwkeurig worden bijgehouden. Elke week wordt een weekplanner aan de cursisten uitgedeeld waarin ze hun ProPoints™ budget en lichaamsbeweging kunnen bijhouden. Een recente studie bevestigt dat het bijhouden van wat men consumeert, het gewichtverlies bevordert.

Vrije ProPoints™

Om succesvol af te slanken moet de hoeveelheid voeding die mensen binnenkrijgen onder controle zijn. De WeightWatchers coach berekent voor cursisten hun persoonlijkeProPoints™ dagtotaal en dit dagtotaal wordt aangevuld met wekelijkse Vrije ProPoints™ waarden. Deze kunnen naar eigen inzicht worden ingedeeld. De vrije ProPoints™ kun je bijvoorbeeld in één keer gebruiken bij een restaurantbezoek of ze kunnen verdeeld worden over de week zodat je af en toe kunt toegeven aan ‘lekkere trek’ of elke dag iets extra’s kunt eten. Natuurlijk kun je ze ook deels of helemaal niet opnemen. De Vrije ProPoints™ maken het afslanken leuker en makkelijker, waardoor je beter in staat bent om vol te houden en je gewichts-doel te bereiken.

De 4 pijlers van WeightWatchers ProPoints™

Voor WeightWatchers is het belangrijk dat je het streefgewicht behaald en ook ook op langere termijn vast kunnen houden. Dat betekent meer dan alleen gezond eten. Daarom heeft WeightWatchers 4 pijlers die bestaan uit het aanleren van gezonde gewoontes, support vinden in je omgeving, voldoende beweging en het maken van verstandige voedingskeuzes. Onze leden bevestigen dat het werkt: 97% zegt onze methode aan te bevelen bij vrienden. De pijlers zijn op basis van vele jaren wetenschappelijk onderzoek en analyses ontwikkeld voor een blijvend afvalresultaat.

Waar kan ik het Weight Watcher ProPoints™ Plan volgen?

Het ProPoints™ Plan kan zowel online als via één van de vele cursussen in het land gevolgd worden. Vanaf 2010 is alles aangepast naar het nieuwe programma; het cursusmateriaal, de uitgebreide boodschappengids, de kookboeken en alle WeightWatchers producten.

Weight Watcher online

Degenen die een druk leven leiden en het niet redden om wekelijks bij een cursus aanwezig te zijn, kunnen het ProPoints™ Plan ook online volgen. WeightWatchers online is gebaseerd op de bewezen methode om gewicht te verliezen, ontwikkeld door de professionals van WeightWatchers en biedt een praktische, haalbare en leefbare oplossing. Zo kun je gemakkelijk je eet- en bewegingsgewoonten bijhouden en zelf je gewicht volgen om te ontdekken hoe deze gewoontes je voortgang beïnvloeden. Op basis van de lengte en het gewicht worden je persoonlijke doelstellingen bepaald en alleen de cursist kan bij zijn of haar gegevens, niemand anders.

Watchers @Work

Een ander voorbeeld is WeightWatchers @Work, waarbij groepssessies georganiseerd worden in bedrijven. De coaches verplaatsen zich naar het werk, zodat werknemers het programma kunnen volgen samen met collega’s en elkaar zo kunnen blijven motiveren.

Meer informatie over WeightWatchers ProPoints™

Wil je meer weten over het nieuwe WeightWatchers ProPoints™ voedingsprogramma? Lees dan het artikel ‘WeightWatchers® ProPoints™ ‘, bezoek van de website van WeightWatchers ProPoints™ of raadpleeg een WeightWatchers® consulente.

Hoe kan ik beginnen met WeightWatchers?

Er zijn meerdere mogelijkheden om het WeightWatchers programma te volgen. Zo kun je kiezen voor een wekelijkse cursus onder begeleiding van coaches die zelf ook succesvol afgevallen zijn met WeightWatchers. Je kunt ook online het WeightWatchers programma volgen. Bezoek de WeightWatchers website voor alle mogelijkheden en inschrijven.

5 Reacties

 1. ik ben nu 35 kg afgevallen met ww ben begonnen begin januari en
  vind het tot nu toe goed te doen, maar ga ik buiten mijn boekje, bijv
  een keer chinees dan zie ik dat goed op de weegschaal, maar een keer
  moet kunnen. ook al blijf ik binnen mijn extra punten van 49 dan nog
  erbij alleen bij chinees eten.

 2. ik ben ongelooflijk tevreden over weigwatchers ik ga er 3 maanden naar toe en benal 9,1 kgr afgevallen als ge er naartoe gaat bent ge meer gemotiveert en allemaal leuke mensen super annie

 3. Beste Redactie!

  Ik vind het een fantástisch verslag van de perslancering van het nieuwe ProPoints systeem!

  Heb er niets aan toe te voegen! Het is héél helder!

  En een échte aanrader voor mensen die op een gezonde en lekkere manier willen afvallen. Niks geen honger dieëten meer als S.B. of zo… Nee, gewoon normaal eten! Als je naar de cursus gaat heb je nóg meer stok achter de deur en je komt weer super gemotiveerd in huis!

  Mensen: succes!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in